In het Zwitserse Val d’Anniviers liggen onder andere de met elkaar verbonden skigebiedjes van St Luc en Chandolin. Dit vormt samen een redelijk eenvoudig skigebied (muv enkele pikzwarte pistes). Het gebied ligt het hele seizoen in de zon en is daarmee uitermate geschikt voor zonaanbieders die lekker willen cruisen. Het uitzicht in dit gebied op een groot deel van de Walliser Alpen is erg mooi. Hoewel het merendeel van de pistes leuk en speels zijn, zorgen enkele lange paden voor problemen bij snowboarders. Het gebiedje zelf is voor veel wintersporters niet groot genoeg voor een volledige vakantie maar daarvoor liggen de andere gebiedjes in het Val d’Anniviers op steenworp afstand.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Hier heb ik leren skiën, daarom zou ik er graag nog eens terugkomen!

Ik heb er niet leren skiën maar voor de couloirs tussen beide gebieden zou ik met verse sneeuw graag eens terug komen…

Click. Click. Peace

Hele mooie reportage, ik heb hier mijn eerste echte skiles gekregen boven Saint-Luc. Ik hoop er binnenkort nog eens terug te komen.

Prachtig gebied mooie ofpiste mogelijkheden ook geel/zwart aangeven ski route .Die piste naar het dal is echt niet zwart hoor er 2 echte steilere stukje in maar dat is goed te doen.
Prilet is een mooi terras waar je vooral in februari nog lang kan zitten op het terras.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie