De wintercondities houden maar aan. Ook in Winterberg. Eigenlijk had ik na een glijpartijtje in de voorjaarsvakantie (oogst: gekneusde ribben) de hoop op skiën voor dit seizoen al opgegeven. Maar de laatste week werd de pijn snel minder en aangezien ik me al die tijd had zitten opvreten met al die mooie beelden en reports, besloot ik op het laatste moment een dagje Sauerland in te lassen op Goede Vrijdag. Dat was een goede beslissing. Het was nog echt winter, met een beetje zon en af en toe wat sneeuw en het was minder druk dan ik had gevreesd. Alleen bij de Kappelift moest even aangeschoven worden.

Ik was al weer een tijdje niet in Winterberg geweest en ik moet zeggen; er wordt zoals steeds goed gewerkt aan verbetering van het product: met de nieuwe Sneewittchenlift is de Kappeberg nu verbonden met de Bramberg. Andersom is de verbinding nog wat provisorisch met een lopende band. Levert van de zijde gezien wel gave beelden op. En ook bij het kijken naar het afstappen kun je je vermaken. Verder is er naast het Landalpark ook een nieuwe superluxe lift met piste aangelegd. Veel gebieden in de Alpen mogen jaloers zijn op Winterberg als het op het liftpark aan komt. Maar ja; liften zijn wel belangrijk voor een gebied als Winterberg: je zit er tenslotte continu in.
De pistes waren lekker; geen pap en weinig hopen. Wel werden er vanaf de middag diverse pistes behoorlijk ijzig. Kwestie van de juiste pistes zoeken en die keer op keer doen. Een lekker klein toetje van het seizoen.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Mooi en laten we allen genieten van deze SUPER winter.

RoCo
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie