Sneeuwschoenwandelen in de omgeving van de Portes du Soleil

Alke op 07 februari 2014· 4 reacties

null
Winterwonderland!

De laatste jaren is het wandelen met sneeuwschoenen steeds populairder aan het worden. Waar deze schoenen vroeger nog een soort tennisrackets waren zijn het tegenwoordig hypermoderne apparaten. Je stapt er met je bergschoenen in, je klikt de binding dicht en wandelen maar. Door de sneeuwschoen vergroot het drijfvermogen onder je voeten en daardoor zak je tijdens het wandelen niet tot aan je middel weg in de verse sneeuw. Dus heerlijk wandelen in de ongerepte natuur.

Niet meer skiën
Zeker voor diegene die niet (meer) skiën is het ‘de’ manier om van de winterse bergen te genieten. Je hoeft hierbij niet de zomerpaadjes te volgen maar je kan je eigen spoor trekken. Helemaal alleen, de rust, de bergen…. Voor mij is dat echt genieten.

null

Uitgezette wandelingen
Ook worden er hier rondom de Portes du Soleil steeds meer wandelingen uitgezet, zodat je ook als beginnende sneeuwschoenwandelaar makkelijk en veilig de rust en de natuur kunt opzoeken. Daarbij zijn er wandelingen die langs het skigebied lopen en uitkomen bij restaurantjes op de piste. Dit maakt het ideaal om met skiënde familieleden of vrienden wat af te spreken voor de lunch.

Zeven Belgische dames
Afgelopen week had ik weer een groepje die aan de wandel ging. Zeven Belgische dames van ‘net’ over de 40 gingen elke dag op pad met de Nederlandse gids Allard Lingen. Allard is een ‘International Mountain Leader’ die al jaren met zijn gasten de bergen intrekt op de sneeuwwandelschoen. Altijd vergezeld door zijn trouwe 4-voeter Juf.

Bergwandelgids
Als IML of zoals dat hier zo mooi heet ‘Accompagnateur Moyenne Montagne’ mag hij met zijn gasten de bergen intrekken zolang er maar geen touwen, stijgijzers en gletsjers aan te pas komen. Voor diegene die niet de kennis hebben met betrekking tot lawines, het weer en het terrein is het dus de ideale manier om onder kundige begeleiding de mooie natuur op te zoeken. En dat het mooi kan zijn zie je terug in de foto’s.

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

`Mij lijkt het eerlijk gezegd niks dat sneeuwschoen wandelen, als ik t zou doen dan met een snowboard op m’n rug :P

Gang is alles

Schitterend!

Staat voor de komende vakantie op het programma. Heerlijk om weg van de drukte midden in de natuur te staan. Hopelijk ligt er voldoende sneeuw in het Hochkönig gebied en kan ik samen met een gids een mooie tour maken.

Heerlijk, maar wel met de ski’s terug. Is zonde om over zulke prachtige ‘velden’ geen verse ski sporen te kunnen trekken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie