Les Quatre Vallées gered!

Rogier op 08 september 2014· 10 reacties

null

Aan het begin van de zomer kwam er een op zijn minst bijzonder bericht uit de Zwitserse Alpen. Het skigebied van Les 4 Vallées leek uit elkaar te vallen. Verbier koos ervoor om geen 4 vallées skipassen meer te gaan verkopen, en slechts een Grand Verbier skipas. Dit omdat er onenigheid was tussen de verschillende directies van de deelgebieden. Het einde van een geweldig gebied leek nabij. Onbegrip alom. Maar gelukkig is men er in geslaagd om het gebied bij elkaar te houden, niet alleen voor deze winter, maar voor de komende 18 jaar!

Eén Quatre Vallées
Het hele geschil tussen Verbier en de rest van de gebieden ontstond over de verdeling van de inkomsten van de skipasopbrengst. Verbier wilde met de vuist op tafel slaan en heeft daarmee gedreigd om uit de 4 Vallées te stappen. Waarschijnlijk was dit een manier van Verbier om sterker te staan in de onderhandelingen. Wat er nu precies is afgesproken weet ik niet, en dat maakt voor ons ook niet zoveel uit. Het gaat er gewoon om dat wij als gewone wintersporters heerlijk kunnen skiën in het gehele gebied van Les 4 Vallées. Deze zekerheid hebben we voor de komende 18 jaar. Fantastisch nieuws als je het mij vraagt.

null
Het geweldige gebied van Les 4 Vallées blijft een geheel!

Beter laat dan nooit
Het is geweldig nieuws dat Les 4 Vallées bij elkaar blijft. Maar het is natuurlijk wel zonde dat het haantjes-gevecht tussen verschillende skigebieden voor dit soort situaties kan zorgen, want dit skigebied zal er deze winter zeker schade aan ondervinden. Reserveringen lopen achter en deze onrust heeft niemand in het gebied goed gedaan. Jammer, maar waarschijnlijk overheerst de vreugde, want Les 4 Vallées blijft bestaan, en dat is geweldig nieuws!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dat wordt dan weer een recordprijs voor een 6-daagse pas. Boven de 300 Euro…?

Beter dat, dan geen L4V meer!

❄️

Gelukkig zijn de heren klaar met hun wedstrijdje ver pissen. Voor dit jaar voor mij te laat, heb het risico niet genomen en elders geboekt. Overigens, als je in aanmerking komt voor familiekorting vallen de prijzen van de skipasen wel mee.

Wat zijn de voorwaarden voor familiekorting?

Dit zijn de condities voor het komend seizoen:

FAMILY RATE :
Minimum 3 paying customers of which there must be 1 adult/senior AND 1 child/teen.
Maximum 3 adults for 1 child/teen.
The lift passes must be of equal duration for all the holders.
One single payment per family.
Cannot be combined with other discounts.

De wijze waarop korting wordt bepaald is niet elk jaar gelijk maar afgelopen seizoen was de korting ca. 15. Tarieven en korting zijn voor komend seizoen nog niet gepuibliceerd

En het begrip familie doen ze niet heel erg moeilijk over. Enige jaren terug was ik er met mijn dochter, vriendin en twee van haar kinderen. Werd zonder probleem als een familie gezien. Ik had hier vorodat ik vertrok wat vragen over gesteld en ik werd aangeraden bewijs mee te nemen dat we samen wonen maar daar is uiteindelijk niet om gevraagd.

Dank je wel !

Ga toch liever naar Tirol…:)

Ze kunnen hun energie beter steken in het moderniseren van de skiliften, met name aan de zijde van Veysonnaz en de verbinding naar Verbier.

Gelukkig gered. Maar voor ons te laat, we hebben op 1 september omgeboekt naar een ander gebied.
4-Vallées blijft voor ons 1 van de mooiste gebieden omdat het zoveel uitdaging biedt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie