Dromen van de winter

Rogier op 22 september 2014· 18 reacties

Wegdromen...
Wegdromen...

Langzaamaan hoor ik steeds meer mensen over de winter praten. Het wordt steeds duidelijker dat de winter eraan komt. Toen ik gisteren terug reed uit de Vogezen, na een weekendje wielrennen, waren mijn huisbergen allemaal een klein beetje witter. Natuurlijk was ik helemaal blij! De winter komt eraan, de zomer is voorbij! De R zit in de maand, dus dromen over de winter mag weer, toch? Vanaf wanneer dromen jullie openlijk over de winter?

Zelfs in de zomer
Veel van de vaste bezoekers op wintersporters zijn gek op de wintersport. 12 maanden per jaar wordt over de winter en over sneeuw gedroomd en gepraat. Ik hoor ook bij die groep. Natuurlijk geniet ik van de zomer, maar mijn hersenen dwalen telkens af naar de winter. Als ik in de bergen bij mij in de buurt onderweg ben dan kijk ik toch naar mooie hellingen om te skiën. En, als het midden augustus een keertje sneeuwt dan klopt mijn hart meteen stukken sneller.

De sneeuw komt lager en lager
De sneeuw komt lager en lager

Omgeving wordt gek
Mijn Franse schoonfamilie die al sinds mensenheugenis in de Alpen woont denkt iets genuanceerder over de winter. Mijn schoonmoeder komt nog zowat uit de tijd dat men "9 mois d’hiver 3 mois d’enfer’’ als gezegde gebruikte. Dit betekent vrij vertaald “9 maanden winter en drie maanden hel”. En denk niet dat in dit gezegde de winter het ‘paradijs’ was. In 3 zomermaanden moest men planten, oogsten en al het geoogste inmaken voor de 9 maanden lange winter. En in de winter kon men niet bar veel. Dus als ik nu al begin dat ik zin in de sneeuw heb wordt ik door mijn schoonouders boos aangekeken. Want hoe langer de nazomer duurt hoe minder hout er gehakt hoeft te worden en hoe eenvoudiger bergdorpjes te bereiken zijn.

Wat heb ik een zin in de winter!
Wat heb ik een zin in de winter!

Niet de enige
Van wat ik van vrienden hoor ben ik niet de enige die mijn omgeving gek maakt in met mijn zin in de winter. Als vrienden een mooie winterfoto op facebook plaatsen, lees ik meteen kritiek in hun kennissenkring. ‘Het is nog veel te vroeg’, ‘eerst nog lekker die herfst’, dat soort opmerkingen. Er zijn mensen die niet van de winter houden, logisch want het is misschien ook wel iets tegennatuurlijks om gek te zijn op de kou. Als je niet wintersport, dan wordt je natuurlijk ook niet gelukkig van spekgladde snelwegen. Dus niet iets om naar uit te kijken.

Wanneer is het sociaal acceptabel?
Dan nu de vraag. Vanaf wanneer is het volgens jullie sociaal acceptabel om over de winter te dromen en het hardop uit te spreken? Wie heeft het thuis en met familie al regelmatig over de wintersport? En met vrienden? Of worden jullie net als ik bij familie weggekeken als je het nu al over sneeuw en kou hebt?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Denk er constant aan. Meeste mensen vinden het ook gek dat ik voor de zomervakantie toch de sneeuw op zoek, maak mij niet uit, zolang ik er maar lol aan heb. :)

Sociaal acceptabel? Ik ben volgens mij niet te genieten als ik er niet over na zou mogen denken en mee bezig zou mogen zijn ;)

Zonder gekheid: het hele jaar door dus eigenlijk.

Nou. Als ik lekker op zomervakantie ben en in de laatste dagen zit en bergen zie heb ik al wel een “ohhh, zo gaan we snel weer richting winter. Hmmmmm” gevoel. En als we dan thuis skilessen gaan plannen voor de kids, tja, dan jeukt het overal.

Foto’s. Verhalen. Het doet mij in ieder geval reikhalzend uitkijken naar de winter.

DAMN YOU WINTERSPORTERS! Ik wil NU skieen!

onze eerste skivakantie komende winter is afgelopen weekend gereserveerd, dus het dromen is nu écht wel toegestaan! En wat mij betreft kan iedereen uiteraard het hele jaar door dromen van skiën :)

lautje

Bij mij begint het 4 a 5 maanden na de wintersport dan gaat het in juli heel de maand kriebelen en boek ik in de eerste week van augustus de wintersport en dan gaat het aftellen beginnen!

Ach ik denk er dagelijks aan en weet dat niet iedereen dat gevoel met mij deelt!!!
Ik kies mensen om me heen uit die het zelfde “kronkeltje” hebben als ik

"respect the mountains"

tja het hele jaar denk ik er aan het is niet alleen een passie ik zou het een gezonde verslaving willen noemen

Natuurlijk geniet ik van de zomer, maar mijn hersenen dwalen telkens af naar de winter. Als ik in de bergen bij mij in de buurt onderweg ben dan kijk ik toch naar mooie hellingen om te skiën.

Andersom nooit last van gehad! Nog nooit de gedachte gehad dat die knappe piste er in het groen ook wel heel mooi uit kan zien. Groen is voor een wintersporter ook eigenlijk een beetje een scheldwoord.

Hier bestaat het jaar uit; “nagenieten van het seizoen” en “vooruitkijken naar het aankomende seizoen” en dat dan minimaal 365 dagen per jaar.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Ik denk er het hele jaar door aan. De rest van de familie is er inmiddels aan gewend en laat me meestal maar kletsen.

Sociaal acceptabel vind ik als iedereen binnen de vriendengroep de zomervakantie er op heeft zitten :)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Ik denk ook het hele jaar aan skiën, zelfs als de mussen dood van het dak vallen.
Eigenlijk zijn wij bevoorrechte mensen. “Normale” mensen balen vaak als de zomer ten einde loopt, maar voor ons begint dan juist de voorpret.

Na de zomervakanties, oktober.
Ik zing in de lente, zomer en herfst zeker 1x in de maand wel een kerstliedje, met de gedachte aan sneeuw :)

Liever wintersport dan zomervakantie.

Tijdens een mooie zomer met goed weer denk ik niet zo veel aan de wintersport, maar zodra het weer slechter is begint het te kriebelen. Meestal boeken we in september onze winter- sportvakanties en begint het aftellen. Als ik dan bijvoorbeeld over de snelweg rijdt en een hoog viaduct met gras zie (o.a bij Ridderkerk) vraag ik me altijd af of die helling steil genoeg is voor een zwarte piste en hoe het zou zijn om daar af te skien.

@Rogier Ik starte ooit dit topic:

https://www.wintersport.nl/forum/topic/65146

Anno 2014 niets verandert, behalve dat we nu in July naar Italie zijn geweest (sneeuw gezien: check!) Mijn facebook “vrienden” lachen mij uit of maken me belachelijk als ik met winterse praat kom. Komen met opmerkingen als “eerst nog herfst” “weg met die witte troep”

Ach ik lach erom dit is mijn passie en als het je niet boeit lees je het niet…

Thuis, dat is een ander verhaal, mijn vrouw word er soms gek van… maar mijn zoontje… ik ben bang dat hij besmet is ;)

Vorig jaar reden we de Fernpass terug uit Italie in September Mijn zoontje (toen 3) zag de sneeuw in de buurt van Innsbruck en toen kwam het vanaf de achterbank: Pappa? Ja Mike; Heb je mijn ski’s meegenomen…?

Ik proeste het voorruit onder, en mijn vrouw haar gezicht sprak boekdelen… Ohh nee he niet nog zo’n figuur in mijn huis…

Nog een leuke, mijn zoontje vroeg vorige week (toen het zo warm was) papa mag ik Brandweerman Sam nog even kijken voordat ik naar bed ga? Ja hoor zei ik, welke wil je zien?
Zoon: Die met de sneeuw en de berg dat Sam en Jenny Elvis leren skien, want ik moet het ook nog een beetje leren met de pizzapunt.

Besmetting zoon: check!

Seriously snow addicted family!

Ook ik ben besmet… geboekt in juni… en sindsdien… droomdroom… ook van de zomer op de camping… weer was niet zo best die middag en ik dacht goh als dit nou allemaal in sneeuw zou vallen… ppff mijn man en dochter worden er niet goed van ik kijk vaak op de webcam van het oort waar we naar toe geen en meer van dat soort dingen… Heerlijk net uitgerekend nog 86 dag en dan…mmm

Dit jaar de 2 vakanties al in juli geboekt. Hoezo vroeg?
Krijg van mijn vrouw vaak een spreekverbod op gelegd bij feestjes e.d: en je gaat niet praten over wintersport… Gelukkig is er altijd wel iemand die er over begint. :)

Denk er eigenlijk het hele jaar aan
Toen de mussen van het dak vielen van de warmte, vroeg ik doodleuk aan de fysiotherapeut:
Wanneer gaat het sneeuwen?
Normaal skiën we met vrienden het hele jaar door
Van september tot eind maart wekelijks 1,5 uur bij de skiclub
In de zomermaanden 1x in de 3 tot 4 weken de sneeuwhal in, liefst als het buiten warm is
Maar ik ben nog stedds aan het wachten op de shos, sta vanaf eind maart op de wachtlijst
Ik ga over op zitskien, staande lukt niet meer
Maar ik hoop over een paar jaar toch een eigen zitski tehebben
Zodat ik kan gaan wanneer ik wil

ik dacht er het ganse jaar aan sinds ik besmet was:) en na een paar jaar ben ik gewoon verhuisd naar de alpen!! en nu denk ik er iets minder aan in de zomer,omdat ik weet dat ik in de winter iedere dag kan gaan; maar nu,eind september, begint het te kriebelen…laat maar komen die sneeuw,open maar dat skigebied!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie