Het springen van rotsen en sneeuwluifels is cool. Want in veel stoere skifilms doet men het ook. In navolging van hun helden zie ik veel (jonge) skiërs en boarders ook vaak springen. Soms sprongen die ver boven hun technische kunnen gaan. Vanaf een paar meter hoog springen op hardpack is niet voor veel wintersporters weggelegd. Als je dan ook nog eens tegen het (verstandige) advies van je maatjes in gaat, ben je dan stoer of dom? Stoer dat je de sprong gewoon gedaan hebt? Of eerder stom dat je zoveel op het spel hebt gezet voor die ene sprong. Wat vinden jullie? En zouden jullie met iemand die dit soort adviezen in de wind slaat mee off-piste gaan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

In het begin hoor je hem vertellen hoe hoog de ‘drop’ is. Als dit betekent dat de beste man in kwestie niet eerst een verkenningsrondje heeft gemaakt, dan mag je dit wel ‘dom’ noemen. GA NOOIT AF OP DE INSCHATTING VAN EEN ANDER! Het is een beetje zoals in het verkeer, daar vraag je ook niet aan je buurman of de weg vrij is, altijd zelf kijken!

Iets met die vriend zegt het al…: “…fucking dumbass”!

Hij klapt nog best hard op de sneeuw, vraag me af of hij hier iets aan heeft overgehouden…

2015: Val Thorens I 2016: Flachau | 2019: Ischgl | 2022:Tignes

Hmm, na het schroefje in zijn hoofd zit er nu ook waarschijnlijk een botje en een wervelende los…

❄️

Werveltje* vervelend ik kan geen berichten editen in nieuwsberichten!

❄️

Als hij nou meteen naar beneden was gegaan was hij gewoonweg echt dom, maar deze jongen heeft toch wel eventjes lopen nadenken en waarschuwingen van vrienden zelfs afgewezen.
Na wikken en wegen dacht hij pas IK DOE HET!
Nee dit is in mijn ogen dan een stoere dommert!!

best stoer! wel beetje dom helemaal gezien het feit dat hij meerdere malen is gewaarschuwd door zijn maatje. alles daarna is bekend … jammer

"respect the mountains"

Actie op 1:11
In dit geval: dom
In andere gevallen waarbij je goed landt: stoer

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie