Tegenwoordig zijn ze niet meer uit skigebieden weg te denken, de skiërs en boarders met selfiesticks, gopro’s op de helmen of op de borst. Kortom iedereen is hard bezig om ‘my greatest movie’ te maken. Soms iets teveel zelfs. Want ik heb wel eens het idee dat de jacht naar die leuke beelden ten koste gaat van het opletten op de piste. Maar niet alleen op de piste loop je gevaar, maar ook onder een stoeltjeslift! Een flinke klap als je het mij vraagt…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

tsjonge: fail

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Lag er toch niet echt aan dat hij zich zelf filmde ? Meer dat hij gewoon niet oplette lol

Gang is alles

Prutser… Maar wat mij eigenlijk meer verbaasd, is dat de stoeltjes zo dicht bij de grond komen.

Carnas on Tour

@Jesper: Je hebt gelijk, maar die camera draagt bij aan die mindere oplettendheid. Wat je duidelijk ziet hier is dat de persoon bezig is met zijn camera en dus minder goed op de omgeving lette. Alle tijd/ hersencapaciteit die je nodig hebt om iets extra’s te doen, kun je niet gebruiken om je hoofdactiviteit (boarden) te doen. Die drie tellen (van de zes die hij stilstond) dat hij zijn camera poetst hadden wellicht uit kunnen maken dat hij doorhad onder een stoeltjeslift stond die laag overkwam (speculatie).

Verder was dit off-piste lijkt mij, smalle doorgang bij de bomen.

Bestemming 2015: Grau Roig, Andorra - Gebied Grandvalira

Dit is natuurlijk een uitzonderlijk geval, had volgens mij ook zat mensen zonder camera kunnen overkomen.

Feit blijft dat ik veel sporters, in volle actie, met een selfiestick over de piste zie dweilen. Zelfs een eenvoudige blauwe piste wordt moeilijk, als je alleen aandacht voor de camera en het mooie plaatje hebt. Het is maar waar je je focus ligt.

Where would we be without the après ski?

Gelukkig wordt hij zelf het slachtoffer van deze onoplettendheid want hij heeft niets onder de lift te zoeken. Maar wat Cootje zegt klopt precies ,men is helemaal gefocust op die selfie stok.En wat er om hen heen gebeurt ziet men niet of te laat.

Ik snap sowieso niet waarom je jezelf een hele afdaling met een selfie stick zou willen filmen, sommige mensen beleven het grootste deel van hun vakantie door een camera.
Ik was laatst op een tripje en daar snowboarde iemand met een gopro op een selfie stick en een camera in zijn goggle om dan vervolgens heeel de avond in het hotel naar zijn eigen filmpjes te gaan kijken.
Geniet eens lekker van het moment, geniet van de omgeving, van de frisse lucht en let op wat er om je heen gebeurt dan kun je daar s avond met je vrienden over praten onder het genot van een koud biertje.
Maargoed ik zal wel ouderwets zijn ;)

kijk eens op weeweeweepuntboerteunpuntcom :)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie