Wat te doen en te zien omgeving St. Moritz

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sankt Moritz

Hallo allemaal, wederom een nieuwe bestemming om te bezoeken eind februari, in verband met een event wat plaats vindt in St. Moritz, namelijk The ICE.

Mochten mensen leuke tips hebben wat er te beleven valt in de regio, must visit places, goede tentjes voor eten/drinken etc, dan hoor ik dat graag.

Dingen die al op de planning staan om te doen/bezoeken:

  • Bobsleebaan tijdens de winterperiode (zomerperiode al eens geweest)
  • Rodelen van Preda naar Bergün, dit blijkt een waardige attractie (inclusief de treinreizen heen en weer vanaf St. Moritz)

Bij voorbaat dank voor de moeite en inspiratie!

www.youtube.com/AutomotiveMike

Klinkt als een werkelijk vreselijk evenement.
Hoedt U voor de oligarchen, van waar dan ook…!

*bericht bewerkt door Liezen op 31 jan 2023 18:44

Ieder zo z’n hobby’s 😉 Gelukkig kom ik op genoeg events waarbij mensen een collectie auto’s bezitten van tientallen miljoenen. Je zal soms verbaasd zijn hoe down to earth deze mensen zijn.

www.youtube.com/AutomotiveMike

Niet mijn smaak maar St Moritz is zeer de moeite!
Neem de Bergbahn naar Morteratch. Vanaf het station is het een mooie wandeling naar de gletsjer. Confronterend om daar te zien hoe snel de gletsjer zich terug trekt. Maar prachtig.
Als dat dicht is of nog tijd hebt. Door met de trein naar Diavolezza. Kabelbaan omhoog, fantastisch uitzicht op de Bernina en Piz Palü.
Vanaf beide treinstation zijn fantastische berghutten te bereiken.
Neem geen helicopter aub.

Inkopper natuurlijk: maar je kan eind februari natuurlijk fantastisch skiën. De Hahnensee-afdaling vanuit het Corvatsch gebied is bijvoorbeeld een heel mooie afdaling. Als je sleeën leuk vindt, dan kan dat ook goed vanaf Muottas Muragl (tussen Celerina en Pontresina). Val Rosegg is prachtig om te wandelen in de winter (eerste stuk kan je in een paardenkoets doen). Met de trein naar Morteratsch en dan richting de gletscher wandelen is inderdaad ook een aanrader, net als de gondel naar de Diavolezza voor adembenemend uitzicht. Wij hebben er vooral geskied en hadden dan een appartement in Pontresina. Daardoor niet zoveel meegekregen van de sfeer in St Moritz zelf. In de skigebieden merk je niet zoveel van het mondaine publiek, maar ook op de berg is er een aantal zeer exclusieve etablissementen voor als je het juist wél zoekt.
Pontresina heeft een paar leuke restaurantjes en barretjes, maar is allesbehalve bruisend. In St Moritz kan je het evident zo gek maken als je zelf wil.

*bericht bewerkt door joepert op 05 feb 2023 17:18

Mooi gebied, nog wat aanvullingen op bovenstaande:
Wandelen in het Fextal is erg mooi.
Schaatsen op St.moritzser see of Lac de staz.
Segatini museum in st.Moritz
Skien natuurlijk! Corvatsch is inderdaad erg fijn skien (en rustig).
De trein van St.Moritz naar Poschiavo en terug voor het uitzicht, (uitstapje bij Alp Grum voor wat eten is zeer de moeite waard).
Bezoek aan Sils Maria (mooi dorpje, en mooie wandeling naar Kuhstal (om daar lekker te lunchen) Let wel op, daar zul je de portomonee voor moeten trekken :(

Veel plezier!

Plaats een reactie