Vergelijkbaar dorp met Königsleiten

Beste forumbezoekers,

twee jaar geleden zijn wij voor het eerst met een groep van 10 mannen van rond de 25 naar königsleiten geweest. Gezien het doorslaande succes, wat met name veroorzaakt werd door een combinatie van de uitstekende apres ski (hannes alm) en de omvang en kwaliteit van het skigebied, zijn wij afgelopen jaar weer die kant op gegaan. Wij zijn op dit moment een volgende vakantie aan het plannen. Daarbij zijn wij opzoek naar iets nieuws waarbij wij graag de succesfactoren in stand houden. Wat onze groep vooral kon waarderen is dat in königsleiten je direct van je ski’s afstapt de apres ski in (hannes alm). Dus een echte apres ski en niet eerst omkleden/douchen, etc om vervolgens laat in de apres ski te staan waardoor het meer ‘uitgaan’ wordt (dus niet val tho, ischgl, oid.). Wij houden ervan om een uur of 15:00 van de ski’s te stappen, tot een uur of 21:00 te apres skien en de volgende dag weer met de eerste lift omhoog te gaan.

Ik vroeg mij af of hier forumbezoekers zijn die ons tips kunnen geven, bij voorkeur iemand die de sfeer van de hannes alm kent en weet waar wij iets vergelijkbaars kunnen vinden.

Wat wij zoeken:

  • Een mooi en gevarieerd skigebied geschikt voor een verscheidenheid aan niveaus. Dit punt moet denk ik geen probleem zijn.
  • Een dorp waar wij net als in königsleiten van de piste af de apres ski in kunnen rond een uur of 15:00 / 16:00 en tot een uur of 21:00 kunnen apres skien. Het liefste met een accommodatie niet al te ver uit de buurt.

Wij hebben zelf op basis van de skigebied zoekmachine op wintersporters gedacht aan Sölden en Saalbach-Hinterglemm.

Wie helpt ons aan onze volgende wintersport bestemming?

Kaltenbach in het Zillertall Je kan bijna letterlijk de Postalm in skiën.

Serfaus (Patschi), Flachau (Hofstadl) of Hinterglemm (Goassstal) zullen aan je verwachtingen voldoen!

Waar haal je vandaan dat je in Ischgl niet direct de après ski zou kunnen instappen???

Schatzi, Kuhstahl en nog heel wat après ski gelegenheden daarrrond liggen aan de voet van of op max 200m van de liften.

Tot 21u op je skibotten staan feesten is daar wel geen optie: vanaf 20u zijn die niet meer toegelaten op straat. En terecht, wie wil er nu 6u lang op zijn skibotten blijven staan? ;)

Dit gezegd zijnde zijn er naast Ischgl vooral in Oostenrijk nog wel wat opties:

  • Fiss (Hexenalm)
  • St. Anton (Mooserwirth, …)
  • Sölden

Mayrhofen, indrinken bij de Pilzbar en dan door naar de Icebar of Brück’n Stadl

Pray for Snow!

Westendorf -> Gerry’s Inn

mayrhofen, hier ben ik ook geweest met een groep en dat beviel erg goed. Dat jaar erop naar zell am see geweest maar dat was veel minder doordat je niet direct de apres-ski in kon en het een klein gebied is. Dit jaar gaan wij zelf naar konigsleiten toe nog tips?:D mayrhofen is prijstechnisch ook geen verkeerde locatie en het skigebied is best divers met als mooie uitdaging de harikiri

Waar haal je vandaan dat je in Ischgl niet direct de après ski zou kunnen instappen???

Schatzi, Kuhstahl en nog heel wat après ski gelegenheden daarrrond liggen aan de voet van of op max 200m van de liften.

Tot 21u op je skibotten staan feesten is daar wel geen optie: vanaf 20u zijn die niet meer toegelaten op straat. En terecht, wie wil er nu 6u lang op zijn skibotten blijven staan? ;)

Skiwi op 16 sep 2017 11:42

Vergeet in Ischgl Paznauer Taya niet, boven op de berg drankje doen, naar beneden (ski of gondel) en Schatzi, Kuhstall, Hexenalm, Trofana, Niki’s Stadl in voor de apres ski!

Apres-ski is niet echt mijn kopje thee maar Hinterglemm zou idd een optie kunnen zijn. Buiten de opties hierboven: Obertauern?

Westendorf, parasolbar direct naast de gondel/piste alpenrosenbahn. Vonden wij erg gezellig! En Gerrys inn naast de oefenweide waar je ook kunt eindigen op de skies.

Hinterglemm de Goasstall, bijna aan het eind van de piste. Ook erg leuk, en dan nog de laatste 100m naar het dorp skien!😀 ( of door het tunneltje en gaan lopen)

St Anton uiteraard: 4 grote apres ski bars op de dalafdaling: heustadl met live muziek, Taps (de kleinste en de minst drukke), daarnaast de Krazy Kanguru en als laatste de immens drukke en populaire Mooserwirth. Overal het dak eraf tot ong 20u - 20u30, gevolgd door het “heroïsche” laatste stuk dalafdaling naar het dorp.

Het skigebied zelf is ook top voor de gevorderde en off piste skiër. En zeker met de liftverbinding naar Lech/Zurs kan je nu echt wel lange tochten maken

Bedankt allen voor de vele reacties! Wij hebben inmiddels een keuze gemaakt en ook maar direct geboekt. Het is kaltenbach geworden. Mooi dat we nu meteen een lijstje met bestemmingen voor de volgende jaren hebben!
@Hansiehans In Konigsleiten zijn er twee bars waar je naar toe kan gaan. De ene is de Hannes alm en de ander de kingsbar. De hannes alm kan je zo ‘naar binnen skien’ en bevind zich naast de dorfbahn. Hannes alm was waar wij iedere avond te vinden waren. Zorg wel dat je een beetje op tijd bent zodat je een (sta) tafel hebt. De kings bar vonden wij een stuk minder.

Plaats een reactie