25.000 Britse seizoenswerkers kunnen door Brexit niet meer in EU werken

Door de Brexit is het Verenigd Koninkrijk een 3e land geworden en door de opstelling van Boris Johnson (hij heeft het voor EU inwoners bijna onmogelijk gemaakt om nog een werkvergunning te krijgen in het VK), is het voor mensen met een paspoort van het VK bijna ook onmogelijk geworden om nog in de EU te kunnen werken.
Zo’n 25.000 jonge werknemers van het VK werken in de wintermaanden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en andere landen in hotels of bijv als ski Instructor (zo’n 2000).
In de zomermaanden gaan ze vaak naar Spanje of Griekenland in hotels werken of bijvoorbeeld als zeilinstructeur.

Hier een filmpje: https://actionnetwork.org/petitions/save-our-travel-jobs/…

Hier nog een krantenartikel dat onlangs verscheen: https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/politics/20…

Het is ook moeilijker geworden voor ze om in Zwitserland te gaan werken (hoewel ze niet tot de EU horen) omdat Zwitserland heel veel wetten en regels heeft afgestemd met de EU. https://www.peakleaders.com/2021/05/working-in-switzerland-a…

Dit betekent wel dat er voor Nederlandse en Belgische skileraren die over het algemeen redelijk goed Engels spreken meer werk is om les te geven aan Britten…

Ja en? Dit wilde de Engelse bevolking door hun referendum voor de Brexit.

Ja en? Dit wilde de Engelse bevolking door hun referendum voor de Brexit.

Frank66 op 08 jul 2021 18:02

Waarschijnlijk één van die dingetjes die slechts weinigen zich gerealiseerd hebben (of die slechts weinigen iets kan schelen).

Edwin van Riel

Nah, toevallig afgelopen winter met allemaal britten gezeten en niet 1 van hen was voor de brexit. Ze waren boos op alle oude mensen met geen toekomstzicht (hun woorden, niet de mijne)

Freeride = Life

@Arnie777 heb je ook gevraagd of ze wel de moeite genomen hem om te gaan stemmen? Want dat heb ik ook wel eens gelezen. Dat veel jongeren weliswaar tegen een Brexit waren, maar niet de moeite hadden genomen om hun stem uit te brengen.

Peter Pos

Ze kunnen in het VK genoeg werk vinden, door de Brexit zijn buitenlandse arbeidskrachten vertrokken en is er een groot tekort aan personeel. Dan maar geen leuk baantje in het buitenland.

Life is what happens while you were checking your phone

Ik was in 2019 in Cambridge en daar vooral de oudere Engelsen gesproken die allemaal tegen hadden gestemd. Maar opkomst is te laag geweest en vooral de mensen die voor de Brexit waren hebben gestemd. Nou wist de helft niet eens waar het allemaal over ging, dus die snappen nu ook niet waarom ze niet meer in EU mogen werken… Slechte informatievoorziening en vervolgens ook zelf weinig onderzoek gedaan naar wat er nou precies over gestemd ging worden en wat de gevolgen waren.

Plaats een reactie