Controle Oostenrijk

Hallo wintersporters,

Wij zijn gisteren vanuit Duitsland (ikzelf met Duits kenteken) en een auto vanuit Nederland ingereist.

De 5 personen uit Nederland zijn allemaal geboosterd. (4 jarig kind uitgezonderd natuurlijk).
Ikzelf enkel 2 prikken daar mn laatste nog geen 3mnd geleden is.

Allemaal een pcr test moeten doen waarvan we van de Nederlandse groep pas onderweg de uitslagen binnen kregen. (Allemaal negatief).

Bij de grens echter 0,0 controle.
Wij hebben afslag 59 genomen bij oberaudorf op de A93.
Daar zijn wij over de brug Oostenrijk binnen gereden en binnendoor naar Fieberbrunn.

In het hotel en bij de bergbahnen voor liftpas werd enkel gevraagd naar een geldige qrcode oftewel volledige vaccinatie (2v2). Geen booster en geen pcr test bewijs hoeven overleggen.

In Duitse gastronomie (langs snelweg tijdens rit) overigens wel 2g+ nu en gevraagd door medewerkers. Oftewel booster of pcr.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 09 jan 2022 09:26

Natuurlijk wordt er bij de lift en het hotel niet gevraagd om booster en test. Dat is gewoon 2G. Die booster en pcr zijn voor het inreizen. Dat is echt iets anders.

De toegevoegde waarde van het melden van het niet gecontroleerd zijn ontgaat me een beetje. Anyway: fijne vakantie!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

De reden waarom ik het wil melden is omdat heel veel mensen hinder ondervinden van de inreisregels van Oostenrijk en dat er vervolgens geen controle is.

Als je regels invoert dan moet je er ook op toezien. Anders moet je het niet invoeren.

Dus met andere woorden: Je kunt voortaan allemaal prima door het rode licht rijden, want er is toch (bijna) geen controle?

De inreisregels zijn er natuurlijk niet voor niets. Deze worden steekproefsgewijs gecontroleerd aan de grens. Dat jullie en vele andere nu niet gecontroleerd zijn wil natuurlijk nog niet zeggen dat je de regels dan maar aan je laars kunt lappen.

Kun je voldoen aan de vereisten, dan hoef je je helemaal niet druk te maken over de controles. Kun je dat niet of is het niet compleet duidelijk: blijf dan thuis of zoek een bestemming waar je wel welkom bent.

Snow!

Plaats een reactie