Nieuwe ski's beginner

Een vraag voor nieuwe ski’s voor mijn vriend. Ik ben niet meer thuis in de beginnersski’s en aangezien hier veel mensen zitten met kijk op de nieuwere modellen, vraag ik het hier even!

Mijn vriend heeft één week geskied (jeeej, eindelijk!) en is “verkocht”. Aankomende winter gaan we twee weken skien en hopelijk nog een dagje Winterberg als de omstandigheden dat toelaten, met nog een aantal keer Snowworld natuurlijk!
Ik weet dat de echte beginnersski’s snel “te makkelijk” zijn, maar we zouden toch graag een paar eigen ski’s aanschaffen.
Ik zag de Fischer F18 online te koop, is dit echt een gevorderdenski, of zou dit voor een beginner ook kunnen? En dan de lengte… Mijn vriend is 178, ik zat zelf te denken aan een 160 ski, zou dat qua lengte oké zijn?

Wat zijn nog meer ski’s die jullie aanraden? Of heeft iemand wellicht nog een set beginnerski’s te koop?

De F18 is een prima ski waar hij prima op door zou kunnen groeien. Met zijn lengte zou ik echter eerder voor 172 gaan. Komt de stabiliteit en het draagvermogen ten goede. De F18 is geen bijzonder moeilijke ski, maar meer een wendbare allemansvriend.

Ik kan vanuit eigen ervaring ook zeer de Blizzard RC Ti aanraden. Ook een lekker wendbare alleskunner. Die vind je echter alleen nog gebruikt. En nee, de mijne zijn niet te koop.

Prima keuze, die F18. Heet tegenwoordig de RC One F18, maar is dezelfde ski als de oude Progressor F18. Ik vind 160 wat aan de korte kant, ik zou 1 maat langer adviseren, dat is 167 meen ik.

Alternatief is een Salomon s/max 8. Ook een toegankelijke pisteski waar je op kan doorgroeien.

Prima keuze, die F18. Heet tegenwoordig de RC One F18, maar is dezelfde ski als de oude Progressor F18. Ik vind 160 wat aan de korte kant, ik zou 1 maat langer adviseren, dat is 167 meen ik.

Alternatief is een Salomon s/max 8. Ook een toegankelijke pisteski waar je op kan doorgroeien.

toetersenbellen op 13 aug 2023 22:19

+1

Ik zou een multiradius ski adviseren waar je korten en lange bochten mee kunt maken, Atomic noemt het een multiradius ski’s en Salomon multiturn ski’s. Een beginner ski van Atomic is bijvoorbeeld een Redster X5 maar als je vriend vrij sportief is zou hij direct ook kunnen investeren in een X7 die wij stijver is (Salomon heeft bijvoorbeeld de S Max 8 en S Max 10). 1.60 is wel kort maar meer een slalom ski voor korte bochten, een allrounder zit meestal zo tussen oog en neus hoogte in, ca 1.70 lijkt mij beter. Kijk ook nog even naar de modellen van 2022/2023, nieuwste modellen voor seizoen 2024 zijn weer een tikje duurder geworden. Misschien is er nog ergens een mogelijkheid om ski’s te testen…Of laat je goed voorlichten bij een goede wintersportzaak…keuze genoeg…dan ook gelijk neem ik aan investeren in paar goede ski schoenen…

@Gerjon Hoe staat het met de aandelen? 😉

ha, ha Bennie, ik ben niet getrouwd met Atomic, keuze genoeg aan ski’s, overigens denk dat het met die aandelen (als ik ze had) niet zo goed was gegaan daar Atomic afgelopen jaar moeite had met leveren door issues met leveringen van hout en ijzer…

*bericht bewerkt door Gerjon op 14 aug 2023 17:15

Bedankt allen! Het worden de F18’s in 167.

Schoenen worden zeker ook aangeschaft, zodra de wintersportzaken weer wat meer op voorraad hebben, gaan we op schoenenjacht!

Schoenen zou ik nu kopen. Bij een van de grote/betere shops.
Die hebben ook nu voldoende keuze tegen aantrekkelijker prijzen dan als de nieuwe voorraad er weer is/het nieuwe seizoen gaat beginnen.
Eigenlijk is juli/augustus de ideale tijd om ski’s of schoenen te kopen. Maar voor schoenen bel je van te voren het beste even naar de winkel om te vragen wanneer er ook een schoenenspecialist aanwezig is.
In Den Haag in keer gehad dat de schoenenspecialist uit de Noordzee werd gebeld omdat we onaangekondigd binnenliepen😂 (waren eigenlijk niet op zoek naar schoenen maar kwam toevallig zo uit)

Als je al iets aanschaft, ga dan voor een ski uit de categorie ‘comfort’.
https://www.wintersport.nl/weblog/06/01/2023/skitest-wat-zij…

Nope, Robl is meestal de goedkoopste.

Wel nog 40 a 50 euro verzendkosten naar Nederland van Robl.

Plaats een reactie