Persoonlijk Ontwikkeling Budget, inzetbaar in de alpen

Ook in onze organisatie hebben we een Persoonlijk ontwikkel Budget. Nu bedacht ik mij hoe mooi het zou zijn als ik een coach in de Alpen zou kunnen vinden die mij kan helpen met skiën, euh, ik bedoel persoonlijke zelfontwikkeling. Nee, in de ochtend/middag een sessie en ook wat tijd voor andere ontspanning. Kent iemand zo iemand? @rogier, @elly, @asterino wellicht. Jullie wonen/zijn heel veel in de Alpen.

Ha ha dat zou toch mooi zijn, er worden wel van dit soort reizen aangeboden ook in de winter. maar zijn qua reis denk ik wel wat boven je POB. ;)
Hoe is je Duits? de enige die ik ken is Nicky https://www.yogakunst.at/workshops-seminare/ Je moet dan wel zelf onderdak zoeken.
En kijk eens op https://www.facebook.com/groups/1760161400880662 of daar iets aangeboden wordt. Of op https://www.facebook.com/groups/1760161400880662
Je kan ook contact zoeken met Hans Bruns en Nelleke Griffioen https://www.deberghut.com/vakantie-in-oostenrijk-een-in-chal…

succes, groet Elly Namasté ;)

Dienten Die Alte schule

Goed gevonden : )
Ik ken wel ontwikkeling (groeps)reizen die coaching combineren met klimmen naar de top van een 4000-der. Maar jij bedoelt een reis gericht op skiën, toch?

sneeuw witje en de 7 bergen

Ik bedoel vooral een verblijf in de Alpen. Ik vind de bergen fantastisch dus dat zou al voldoende zijn als er geen tijd/ruimte zou zijn om te skiën. Klimmen zou niet mijn voorkeur hebben. Bergwandelen is wel weer te gek! Mocht er wel wat ruimte zijn, dan ga ik natuurlijk graag even wat sporen maken….
Dank alvast @elly3 en @sandraski

@jochemgerrits kijk eens op www.coomanscoaching.nl/coach-en-bergwandelweek-tztal…
Persoonlijke ontwikkeling tijdens het bergwandelen in het prachtige Ötztal, dit jaar van 7 t/m 14 september 2024.

Dank voor jouw bericht @wendy_coomans, ik ga het bekijken.

https://www.teamwilcovanrooijen.nl/management-trainingen/…

Bergbeklimmer en spreker die ook trainingen organiseert.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ben ik de enige die zich hier vragen bij stelt?

Let's Ride

Ben ik de enige die zich hier vragen bij stelt?

Schussboelie op 15 feb 2024 14:43

Is toch iets tussen hem en zijn werkgever? Als hij zijn budget daarvoor in mag zetten, prima toch? Dus ja, tot nu lijk je de enige.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

@schussboelie. Begrijp me niet verkeerd, het gaat me niet om het skien. Maar een mooiere plek dan de bergen voor een (ontwikkel)cursus kan ik me niet voorstellen.

Ik vind het fantastisch dat zoiets überhaupt bestaat.

Ik ga niet flauw doen, als zelfstandige gaat dit niet lukken met de KMO-portefeuille (België dus), maar er zijn genoeg symposia in de sneeuw waarbij er een halve dag les en een halve dag skiën op het programma staat. Nog niet aan deelgenomen, maar staat op de bucketlist.

Ik snap het allemaal maar dit zijn systemen die door vakbonden en overheden in het leven geroepen worden om professionele mobiliteit te stimuleren.
Uiteindelijk zijn dat echter verdoken kosten die de loonkost verder opdrijven.
Als die dan voor zulke zaken aangewend worden, tja, ik vind dat wat contraproductief.
Leuk voor de individuele werknemer, niet zo interessant voor de economie op macroniveau.

Maar inderdaad, de bergen zijn de mooiste plek voor menig activiteit.

Let's Ride

Doet mij denken aan een zaak in België waarbij er misbruiken voor “betaald eductatief verlof” aan de kaak werden gesteld bij werknemers die een kookcursus (met nadruk op zelf culinair genieten) of een cursus accordeonspelen gingen volgen omdat deze cursussen toch een betere inzetbaarheid in andere beroepen mogelijk maken (kok / muzikant) terwijl dit in de verste verte niet aansloot met hun eigen carrièreplannen (maar wel bij hun hobby’s).

Glide on!

Ik vind het fantastisch dat zoiets überhaupt bestaat.

Ik ga niet flauw doen, als zelfstandige gaat dit niet lukken met de KMO-portefeuille (België dus), maar er zijn genoeg symposia in de sneeuw waarbij er een halve dag les en een halve dag skiën op het programma staat. Nog niet aan deelgenomen, maar staat op de bucketlist.

Domie op 15 feb 2024 18:33

Als zelfstandige in België kan je dit wel als beroepskost aangeven en de BTW recuperen als de factuur vanuit een Belgische organisatie komt. Kost het ook ineens 50% minder.

Glide on!

Ik sluit me bij de critici aan. Het is hier niet voor bedoeld.

Dat de regeling dom is vormgegeven, is iets anders.

Reis en verblijf zou ik zelf betalen. Cursus is cursus, of dat nu in NL of ergens anders is. Ik snap de commentaren/vraagtekens, maar daar was dit onderwerp niet voor bedoelt :-)

Ik vind de critici nogal snel oordelen zonder de benodigde informatie voor een oordeel te hebben.
Als het gaat om een budget om je employability te verbeteren lijkt het me idd raar om die met skiën te combineren.

Er zijn echter genoeg bedrijven waar je ook een potje voor persoonlijke ontwikkeling/mental health hebt. Als het om een dergelijk potje gaat kan het denk ik heel goed samen gaan. Ik speel als therapeut al een tijd met het idee om iets dergelijks op te zetten, juist omdat ik denk dat sporten gecombineerd met een prachtige omgeving als de Alpen iemand enorm kunnen helpen om een proces aan te gaan.

Ik vind de critici nogal snel oordelen zonder de benodigde informatie voor een oordeel te hebben.
Als het gaat om een budget om je employability te verbeteren lijkt het me idd raar om die met skiën te combineren.

Er zijn echter genoeg bedrijven waar je ook een potje voor persoonlijke ontwikkeling/mental health hebt. Als het om een dergelijk potje gaat kan het denk ik heel goed samen gaan. Ik speel als therapeut al een tijd met het idee om iets dergelijks op te zetten, juist omdat ik denk dat sporten gecombineerd met een prachtige omgeving als de Alpen iemand enorm kunnen helpen om een proces aan te gaan. Ter verhoging van je mentale weerbaarheid helpt het vast ook als je bv een weekje naar een wellnessresort gaat, maar daar is het toch echt niet voor bedoeld.

besouro op 16 feb 2024 19:03

Niet de benodigde info? Wat een vreemde conclusie. Er is genoeg over te vinden, bv hier: https://www.peopleinplace.nl/persoonlijk-ontwikkelbudget/…
Of hier: https://www.awvn.nl/arbeidsvoorwaarden/publicaties/stimuleer…
Ik vind het prima als je voor coaching gebruikt, en uiteraard mag dat ook in het buitenland, maar de vraagstelling kwam in eerste instantie anders op me over. Ter verhoging van je weerbaarheid helpt het ook vast als je bijvoorbeeld een weekje naar een welnessresort gaat, maar daar is het ook niet voor bedoeld.

*bericht bewerkt door DrPhil op 16 feb 2024 20:38

Plaats een reactie