Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

NK Freestyle Snowboard & Ski in eigen land door recente sneeuwval

Redactie op 01 april 2022· 10 reacties

Het laatste NK Freestyle Snowboard & Ski dateert alweer van twee winters geleden.
Het laatste NK Freestyle Snowboard & Ski dateert alweer van twee winters geleden.

Het gecancelde NK Freestyle Snowboard & Ski, dat gepland stond voor half april in het Zwitserse Crans Montana, kan door de recente sneeuwval van de afgelopen twee dagen alsnog doorgaan in eigen land.

Pijn verlichten

Het was uiteraard een bittere pil dat het NK Freestyle Snowboard & Ski dit jaar wederom niet kon plaatsvinden in de Alpen, maar met een editie in eigen land hoopt de Nederlandse Ski Vereniging alsnog de pijn te verlichten. De nieuwe locatie is bij Schoorl, op de hoogste duin van Nederland. Vanavond wordt het event reeds geopend met een vrije sessie voor alle deelnemers.

Goede basislaag

Door de recente sneeuwval is een goede basislaag ontstaan en met behulp van Polar Europe, een sneeuwfabrikant van eigen bodem, is vervolgens een volwaardig snowpark uit de grond gestampt. Het bedrijf van oud-freestyleskiër Michiel de Ruiter, is al jarenlang betrokken bij de Nederlandse kampioenschappen en greep deze kans dan ook graag aan om zijn steentje wederom bij te dragen. Dankzij de koude temperaturen hebben de sneeuwmachines heel de avond kunnen draaien en werd er genoeg sneeuw geproduceerd om verscheidene freestyle obstakels te fabriceren.

Hollandse halfpipe

De bij de NSkiV aangesloten verenigingen uit de buurt hebben ieder freestyle-atributen afgestaan, zoals rails en boxen, waardoor er een railsectie kon worden opgetuigd als onderdeel van het slopestyle parcours. De kers op de taart is echter de halfpipe. Uiteraard is dit niet zo’n monsterversie als de zes meter hoge superpipe uit Laax, maar toch een uit de kluiten gewassen pipe waar de Nederlandse freestylers hun tricks in kunnen laten zien. Het snowboardcrossparcours kon deels worden opgebouwd uit reeds aanwezige mountainbike trails, voorzien van een extra laag sneeuw.

Vrije sessie

Vanavond om 19:00 uur zal de opening plaatsvinden met een vrije sessie in het slopestylepark, waarna de inschrijvingen ook worden geopend. Later deze dag zal de verdere programmering van het weekend worden doorgeven. De invulling zal uiteraard afhangen van de sneeuwcondities. Volgens Ernst-Evert Napril van afdeling wedstrijdzaken & evenementen, is de gefabriceerde sneeuw beter bestand tegen de dooi, dus kan het event zonder problemen tot zondagmiddag worden gerekt.

Redactie

Plaats een reactie

Het is dat ik vandaag niet kan, maar ik raad iedereen aan om te gaan kijken.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Iemand een link om kaartjes te bestellen?

Edwin van Riel

Is er ook een livestream te zien? 😄 Zal wel te druk worden om nog een goed plekje te kunnen bemachtigen.

Ernst-Evert Napril :-) Briljant

Gaaf, weet iemand een handige plek om je auto te parkeren?

Gewoon in een duinpan parkeren Stephan😊. Ik ben trouwens fan van skiën op decoratie sneeuw, veel beter dan echte of die nepsneeuw uit die kannonnen🙃. Zijn er hier meer mensen die ervaring hebben met skiën op decosneeuw?

Anne Marie

Crans Montana staat bekend voor zijn gedroogde haring. Zouden ze dat nu in Schoorl ook aanbieden in de eet-tenten ?

'k Sta nu in Schoorl en ik moet zeggen: de sneeuw is geweldig! Had ik niet verwacht. Toen ik van huis wegging, was de sneeuw daar al verdwenen.

Ik hoor net uit betrouwbare bronnen dat vanwege extreem lawine gevaar ook ik deze editie weer afgelast zal worden…

'k Sta nu in Schoorl en ik moet zeggen: de sneeuw is geweldig! Had ik niet verwacht. Toen ik van huis wegging, was de sneeuw daar al verdwenen.

[@Marinus](/profiel/marinus) op 01 apr 2022 19:38

Tja ik zei t al, decosneeuw, topkwaliteit 😉

Anne Marie

Plaats een reactie