Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Doe mee met de 12-uurs Challenge voor het goede doel

Roel op 02 november 2023· 1 reactie

Met de 12-uurs Challenge zamel je geld in voor de Mentelity Games
Met de 12-uurs Challenge zamel je geld in voor de Mentelity Games

Op 15 en 16 maart 2024 kun je weer skiën voor het goede doel van de Mentelity Games. In het Zwitserse Saas Grund wordt dan de 12-uurs Challenge verreden. Tussen 0.00 en 12.00 uur is het de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers te skiën waarmee geld wordt ingezameld voor de Mentelity Games, een meerdaagse ski- en snowboardreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

Meedoen met de Mentelity Games

De Mentelity Games is een evenement dat jaarlijks wordt gehouden in Zwitserland. Het is een ski- en snowboardevenement voor mensen met een lichamelijke beperking, of beter gezegd: een lichamelijke uitdaging. Tijdens deze week leren de deelnemers niet alleen (zit-) skiën of snowboarden, maar leren zij ook angsten overwinnen en ontwikkelen zij nieuw zelfvertrouwen. Ze worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen (zit/skiën, snowboarden, springen van de schans en landen in de BigAirBag, paragliding, meerijden in een pistenbully, fakkeltocht etc.).

Iedereen met een lichamelijke uitdaging (ook visueel) kan meedoen, van beginnende tot ervaren wintersporters. Deelnemers van alle leeftijden kunnen alleen of samen met familie en vrienden genieten van bijzondere dagen in de bergen. Het event vindt plaats van 17-23 maart 2024 in Saas-Grund. Meedoen? Kijk dan hier.

Geld inzamelen met de 12-uurs Challenge

Voorafgaand aan de Games vindt in de nacht van 15 op 16 maart 2024 voor de vierde keer de 12-uurs Challenge plaats. Hiermee wordt geld ingezameld voor de Mentelity Games. Het doel is om tussen 0.00 uur en 12.00 zoveel mogelijk kilometers te skiën waarbij deelnemers de keuze hebben uit een Tour, Distance of Fun Challenge, afhankelijk van je niveau, ambitie en conditie. Bij elke challenge ski je in een estafette, er is altijd 1 teamlid aan het skiën of snowboarden (m.u.v. de solo Tour Challenge). De prestaties van elk team worden gemeten door een GPS-tracker en kunnen daarmee live door het thuisfront en donateurs worden gevolgd. Samen met je ploeggenoten zet je je dus in voor anderen.

null

Distance Challenge — Gletscher Piste
Elk team probeert in de 12 uur zo veel mogelijk kilometers af te leggen. Het team dat de meeste kilometers aflegt wint de challenge.

Fun Challenge — Triftalp
Bepaal je eigen doel tijdens de Fun(d)race Challenge: leg bijvoorbeeld vast hoeveel afdalingen je met je team wilt maken gedurende de 12 uur en daag jezelf uit met een ambitieus doelbedrag voor je crowdfunding. Deze challenge gaat om plezier, fundraising en skiën/snowboarden.

Tour Challenge — Weissmieshütte
Ook hier gaat het erom in de 12 uur zo veel mogelijk kilometers af te leggen, maar dan zonder lift. Je loopt omhoog (met vellen onder je ski’s of je snowboard op je rug) en skiet of snowboardt naar beneden. Deze discipline kan je zowel individueel of als team doen.

Aanmelden

Aan de 12-uurs-challenge kan iedereen meedoen vanaf 18 jaar. Onder de deelnemers zijn altijd ook mensen met een lichamelijke uitdaging. Zo hebben er in 2023 twee zitski teams meegedaan en in 2022 een team met slechtziende skiërs die samen met hun buddy’s 12 uur lang hebben geskied. Meld je hier aan. Meer informatie vind je op mentelityfoundation.org.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Heb hier twee keer aan meegedaan, is een superleuk evenement!

Plaats een reactie