Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlands kind ernstig gewond na skiongeval Kaprun, politie zoekt gevluchte skiër

Edo op 04 maart 2022· 1 reactie

null

Een tienjarige Nederlandse jongen liep donderdag ernstige verwondingen op toen hij in het deelbied Maiskogel van het Oostenrijkse Kaprun met een andere skiër botste. Mogelijk heeft de onbekende man het kind over het hoofd gezien. Na de botsing skiede hij gewoon weg.

Skiër weg na botsing

Volgens de politie gleed de nog onbekende skiër met hoge snelheid over een onoverzichtelijk pistepunt. Daar heeft hij de jongen vermoedelijk over het hoofd gezien, die langzaam van rechts naar links onder de kam overstak. De twee skiërs botsten vervolgens hard op elkaar. De man verliet de plaats van het ongeval zonder deel te nemen aan het ongevalsonderzoek. De jongen raakte gewond aan het hoofd- en borstgebied en is met de helikopter naar het ziekenhuis in Zell am See gevlogen, meldde Salzburg24.at.

Politie vraagt om informatie

De politie is nu op zoek naar de gevluchtte skiër. Deze wordt als volgt beschreven: Man, 30 tot 40 jaar oud, gekleed in oranje skibroek, blauwe Kappa ski-jas (replica Italiaans nationaal skiteam), witte helm met zwarte applicaties en gele Fischer skischoenen. De politie doet een oproep om informatie over het ongeval te melden: +43 59 133 5173.

Hulp na botsing

Dat het ook anders kan, bleek gelukkig in het Oostenrijkse Wagrain in de Ski amadé. Daar botsten gisteren een 65-jarige skiester en een 16-jarige snowboarder op elkaar. De snowboarder uit Nederland stopte en kwam de eveneens Nederlandse vrouw te hulp. De 65-jarige werd vervolgens verzorgd door de plaatselijke pistereddingsdienst en daarna met de reddingsdienst naar een dokter gebracht. De snowboarder liep geen verwondingen op.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

WARNUNGSDIENST Wintersport.nl

Plaats een reactie