Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: zo zijn de pistes in Les Arcs

MarkVermeulen op 05 januari 2023· 4 reacties

Veel groen, maar bovenin zijn de condities nog vrij goed in Les Arcs
Veel groen, maar bovenin zijn de condities nog vrij goed in Les Arcs

Deze week ben ik net als veel Nederlanders en Belgen in de Alpen op vakantie. Het skigebied waar ik deze week m’n kilometers maak is het Les Arcs. Hoe liggen de pistes er halverwege deze vakantieweek bij in dit grote Franse skigebied?

Onder de 2000 meter is het groen naast de pistes

Toen we op oudejaarsdag aankwamen in Peisey - Vallandry op 1600 meter hoogte hadden we nog geen sneeuw gezien vanuit de auto. Zodra de spullen uit de auto naar het chalet waren gebracht, liepen we snel naar de pistes om te zien hoe het erbij lag. Het viel nog niet eens tegen, want we waren natuurlijk op de hoogte van de hoge temperaturen. Naast de pistes en paden was het echter toch behoorlijk groen en onder andere de tennisbanen van Peisey-Vallandry waren gewoon sneeuwvrij.

Op zowel zondag als maandag gaf de thermometer onderaan bij de lift Vallandry 74 op 1600 meter hoogte 18 graden Celsius aan! Dat in combinatie met de regen die viel in de nacht van maandag op dinsdag, maakt dat de dalafdaling op dinsdag bestond uit papperige sneeuwhopen. Menig skiër en snowboarder kwam niet zonder vallen beneden in Vallandry.

Webcam op Peisey-Vallandry
Webcam op Peisey-Vallandry

null

Bovenin houden de pistes zich goed

Het aanzicht van de lager gelegen pistes, als ze al open zijn, doet pijn aan de ogen bij de fervente wintersporters. Bovenin het gebied van Les Arcs, boven de 2000 meter is het echter nog altijd goed vertoeven. Dinsdagochtend lag er zelfs een miniem laagje verse sneeuw van 1 à 2 centimeter. De pistes bovenin bij Peisey-Vallandry en boven Les Arcs 1850 zijn dan ook gewoon nog goed. En hoewel veel wintersporters de lage pistes voornamelijk ontwijken, valt de drukte bovenin mee. De grote hoeveelheid liften in Paradiski zorgt voor een goede spreiding over het gebied.

Niet overal is het slecht!
Niet overal is het slecht!

Een witte wereld bovenin
Een witte wereld bovenin

Vooruitzichten na deze week zijn goed

In de rest van deze week zal de temperatuur niet meer zo hoog oplopen als op zondag en maandag. Onder de 2000 meter zal het nog een paar graden dooien, maar veel pistes liggen hoger en daar zullen de temperatuur waarschijnlijk rond het vriespunt blijven.

Vanaf zondag, precies als de Nederlanders en Belgen hopelijk weer veilig thuis zijn, wordt Paradiski volgens de huidige verwachtingen bedekt onder een hoognodig vers pak sneeuw. Dat is geen overbodige luxe! Helaas net te laat voor de wintersporters die zich nu in het gebied bevinden dus, maar voor de mensen die buiten de schoolvakanties gaan skiën in Paradiski is er verbetering op komst!

MarkVermeulen

Wij gaan aankomend weekend naar Paradiski, fijn om te lezen dat de pistes bovenin goed zijn. Verse sneeuw zou een mooie bonus zijn, fingers crossed.

*bericht bewerkt door RobQ1978 op 05 jan 2023 08:07

👻👻👻

wij gaan de 13e naar Plagne Village en zullen dus als alles goed gaat zefs weer een dalafdaling kunnen doen.

4 maart Bellecôte dus gaan gewoon genieten zoals menig jaar hier gedaan.
Have fun allemaal

null
null
null

Het kan er dus anders uitzien…hoop het in maart weer zo aan te treffen.

Plaats een reactie