Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Afgelopen zondag stond ik op de pistes van Montgenèvre, en daar vertelde ik al dat er sneeuw zou vallen. En dat is gebeurd, in overvloed! Maandag heeft het de hele dag flink gesneeuwd. Dat betekende dat ik gisteren naar een van mijn favoriete gebieden ben gegaan, Pelvoux in de Pays des Écrins, om van de poedersneeuw te genieten.

Winterwonderland
Winterwonderland

Heel veel sneeuw

Pelvoux is nog niet geopend; het gebied gaat pas net voor Kerst open, maar dat komt niet door een gebrek aan sneeuw. Er ligt meer dan genoeg. We hadden al een stevige basis, maar daar is nu zo’n 50 cm in het dal bijgekomen, en zo’n 70-80 cm boven de 2000 meter. Op nog hogere hoogte ligt zelfs nog meer sneeuw.

Met de benenwagen
Met de benenwagen

Met toerski’s omhoog

Omdat het gebied nog niet open is, zijn we met toerski’s omhoog gelopen. We hadden nog 700 meter verder omhoog kunnen klimmen boven het gebied, want dat is een geweldige toerskitocht. Vanwege het slechte zicht en het lawinegevaar hebben we echter besloten laag te blijven en gewoon lekker de zwarte piste te skiën. Een zwarte piste vol met dikke poeder.

Hoe dat was? Dat kun je zien in de bovenstaande video :-)

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Lekkere reportage weer! En dat begin december…

Mr. Slow

Lekker man!

Edwin van Riel

Netjes Rogier, geniet ervan!

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Geweldig om te zien, zoveel poedersneeuw ❄️❄️❄️❄️
Ik denk dat ik dan een snorkel nodig heb met de zitski

Fantastische start van het seizoen! Wat ik me afvraag: wat is het lawine gevaar en wat voor voorzorgsmaatregelen nemen jullie?

Fantastische start van het seizoen! Wat ik me afvraag: wat is het lawine gevaar en wat voor voorzorgsmaatregelen nemen jullie?

SnowboarderDieVroegerSkierWas op 06 dec 2023 14:05

Lawinekunde en handelen nar lawine gevaar daar kun je boeken vol over schrijven. En ook een hele goede academy: https://wepowder.com/nl/academy

In het kort: Er was zeker een vrij hoog lawinegevaar. De voorzorgsmaatregelen zijn route keuze (ver weg van 30° steile hellingen, ook er niet onder lopen) thuis, route keuze in het terrein, in het terrein checken of je keuzes thuis klopten en dan terughoudend zijn.

Verder skiën we met lawinepiepers-schep-sonde en hebben we ook airbagrugzakken om.

Click. Click. Peace

Jajajalekkerman

Is het kleine skigebiedje van Pelvoux klein? Ik zou het niet weten, nog maar 700 keer gehoord dat het skigebiedje van Pelvoux klein is.

Gaaf gaaf gaaf!!!

Sportieve groet, Luuk

Plaats een reactie