Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Werkzaamheden op A10 Salzburg-Villach, ook problemen in Zell am See

ChristopheJ op 09 december 2023· 5 reacties

Beeld: FB Bezirkshauptmannschaft Zell am See
Beeld: FB Bezirkshauptmannschaft Zell am See

Een samenloop van omstandigheden dreigt tot grote files te leiden in de buurt van de ‘Schmittentunnel’ in Schmitten - Zell am See. Door grote infrastructuurwerken op de A10 wordt deze tunnel gezien als een prima sluipweg richting vele populaire wintersportgebieden.

Werken op ‘Tauernautobahn’

De A10 Salzburg-Villach, ook wel de ‘Tauernautobahn’ genoemd, vormt een belangrijke noord-zuidroute door Centraal-Oostenrijk naar onder andere Ski amadé. In de zomer is het een belangrijke verbindingsweg naar landen als Slovenië en Kroatïe. Sinds maart 2023 worden hier de tunnels volledig gesaneerd. Met grote verkeerschaos tot gevolg. Deze zomer werd er een bouwpauze gehouden voor het toeristisch verkeer maar daar is, tot op vandaag, voor de winter nog geen sprake van. Hoewel de druk toeneemt om dit alsnog te overwegen.

Problemen in Schmittentunnel

Een voor de hand liggende sluiproute voor de wintersporters is de route over Zell am See om richting de skigebieden van oa. Schmitten - Zell am See, Kaprun, Weißsee Gletscherwelt of zelfs Rauris en Gastein te rijden. Maar daar duiken nu ook grote problemen op.

Bij geplande renovatiewerken van de Schmittentunnel werd onverwacht enorme schade aan het tunnelplafond ontdekt waarbij grote delen ondersteund moeten worden. De tunnel is op dit moment volledig gesloten. Er worden nu verschilende scenario’s uitgedacht om vanaf 23 december alvast één rijrichting terug open te krijgen. Grootste uitdaging wordt het centrum van Zell am See vrijwaren van een massa wagens. Hoe dit alles gaat opgelost worden is op vandaag nog niet duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: www.asfinag.at, www.orf.at, www.tauernautobahn.at

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Oef dat is een flinke bottelneck. Het loopt daar zonder werkzaamheden altijd al flink vast als het druk is. Van de zomer flinke files gehad om alleen al door de tunnel (vanaf Viehhofen) naar de Hofer te komen…

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Is er een betere route dan de a10 om in de carnavalsweek in Sankt Michael in Lungau te komen? Of valt het mee met de werkzaamheden op dat deel van de A10?

De werkzaamheden zijn voor bischofshofen toch?

*bericht bewerkt door Nemrah op 11 dec 2023 12:17

Nog nieuws en/of ervaringen over de aanrij route?

De wegwerkzaamheden duren nog wel even.

null

Woont zo nu en dan in Kaunerberg

De tunnel in Zell am See was tussen Kerst en Nieuwjaar open in de terugrij richting. Heenrit was ook geen probleem; je wordt rond het meer geleid als je voorbij Zell am See wil rijden. Geen files gezien.

*bericht bewerkt door Hupla op 10 jan 2024 20:53

Plaats een reactie