Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tignes en Val Thorens openen dankzij vele sneeuw een week eerder

Rogier op 10 november 2023· geen reacties

Het is al diep winters in Val Thorens
Het is al diep winters in Val Thorens

Dankzij de enorme sneeuwval in de Alpen kunnen Val Thorens en Tignes een week eerder dan gepland hun liftpoortjes openen. Dit is het bewijs van de geweldig goede seizoensstart die wij nu hebben!

Val Thorens

Oorspronkelijk gepland voor zaterdag 25 november, begint het skiseizoen in Val Thorens dit jaar al op 18 november. Volgens informatie van de Franse Alpenkrant “Le Dauphiné Libéré” zal deze “gedeeltelijk vervroegde opening” niet beperkt blijven tot slechts één weekend: de liften Cascade, Peclet en de Front de Neige zullen open zijn voor de rest van het seizoen. Andere delen van het skigebied kunnen snel volgen, afhankelijk van de sneeuwcondities.

Een afdaling van 1300 hm is mogelijk in Tignes
Een afdaling van 1300 hm is mogelijk in Tignes

Tignes

Dankzij de aanzienlijke sneeuwval (meer dan een meter op hoogte) heeft Tignes besloten om een deel van het skigebied te openen vanaf zaterdag 18 november. Wintersporters kunnen al een afdaling maken over 1.300 meter hoogteverschil, vanaf de top van de Grande Motte-kabelbaan tot aan het station van Val Claret.Dit is een voorproefje voordat het officiële openingsweekend plaatsvindt, nog steeds gepland voor zaterdag 25 november, met veel meer geopende pistes.

Als je van plan bent af te reizen, houd dan de websites en sociale-mediakanalen van beide skigebieden in de gaten. Hier blijf je op de hoogte van de precieze plannen.
Val Thorens - Facebook - Instagram
Tignes - Facebook - Instagram

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie