Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: diepwinterse omstandigheden in het Ötztal!

Henri op 12 december 2022· 4 reacties

Perfecte condities in Hochoetz
Perfecte condities in Hochoetz

De Alpen hebben op dit moment te maken met diepwinterse condities! Afgelopen weekend is er hier in Tirol zo’n 10 tot 20 centimeter sneeuw gevallen en sinds gisteren is het zonnetje op steeds meer plekken tevoorschijn gekomen. Ik was onderweg in het skigebied Hochoetz, helemaal aan het begin van het Ötztal, en trof geweldige pistecondities aan.

Kaiserwetter

Om 8:45u stapten we in de eerste gondel naar boven. Tijdens het eerste uur kwamen we vrijwel niemand tegen en hadden we eigenlijk het hele skigebied voor onszelf. Op enkele korte stukjes na zijn alle pistes geopend. Ook alle hoofdliften van het gebied zijn open en draaien op een verrassend hoge snelheid. Een dun laagje sneeuw bedekte de verse corduroy. Beter kun je het haast niet aantreffen! In de schaduw is het momenteel erg koud. Door de laagstaande decemberzon liggen de noordhellingen de gehele dag in de schaduw en moet je je dus goed aankleden, maar de pistes blijven zo wel tot het einde van de dag perfect.

Momenteel proberen de skigebieden deze diepwinterse condities ook nog eens goed te benutten om de pistes van een extra laag sneeuw te voorzien. Hoe kouder, des te beter de kwaliteit van de kunstsneeuw is. Ook in Hochoetz stonden op enkele pistes de sneeuwkanonnen nog aan. Echt storend was het gelukkig niet. Ook de gespoten kunstsneeuw voelde absoluut niet stroef aan.

Nieuwe Kühtaile stoeltjeslift

Sinds donderdag is ook voor het eerst de gloednieuwe Kühtaile stoeltjeslift geopend. Waar tot het afgelopen seizoen een trage driezitter stond, word je nu in 4 minuten comfortabel naar boven gebracht! Zeker op deze koude winterdagen is de nieuwe zespersoons stoeltjeslift een echte verbetering moet ik zeggen! Meer over deze en andere liftvernieuwingen in Oostenrijk lees je hier.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Wat leuk om dit te lezen, ik was hier vandaag ook :)
Mooi beschreven, de condities waren inderdaad prima en het weer was geweldig!

Leuk verslag van mijn ‘‘thuis’’ gebiedje Henri, ben erg benieuwd naar wat nieuwe elementen als ik er eind januari ben. Afgelopen jaar zat ik op andere plekken in Oostenrijk dus heb de nieuwe zwarte piste 14 nog niet gezien en nu is er ook de nieuwe 6- persoons stoeltjes lift.

Was de rode 5 ook open? Die is meestal dicht als de sneeuw nog niet optimaal is (enige zuid helling van gebied). Ik ben benieuwd wat je van deze en de nieuwe zwarte 14 vond.

@Amelm de rode 5 en de Acherkogel stoeltjeslift waren niet open helaas, de zwarte 14 was wel open. In 2020 was ik er eens toen de rode 5 wel geopend was. Ik vond hem tot de zigzag onderin best een leuke piste toen. De zwarte 14 lag er nu erg goed bij. Vorig jaar (ook medio december) was hij behoorlijk ijzig, maar nu heerlijk griffig.

Word je is onder t ;)

Hoe dan ook. Heel jammer dat die trage driezitter weg is. Blijft heerlijk, zo’n oud kreng. Hochoetz vond ik trouwens een verrassend leuk gebiedje. Veel sfeervoller dan het steriele Kühtai.

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Plaats een reactie