Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: kou en sneeuw in Willingen

WouterVdB op 14 januari 2024· 3 reacties

K1 stoeltjeslift in Willingen
K1 stoeltjeslift in Willingen

In de schaduw van het alombekende Winterberg ligt ‘dat andere gebied in het Sauerland met die gondel’: Willingen - Ettelsberg. Dankzij de barre koude en een leger aan sneeuwkanonnen heeft men een groot deel van de pistes kunnen openen.

Koud. Écht koud.

De zon leek tijdens ons bezoek met vakantie te zijn. Wel aanwezig was een ijzige wind die in combinatie met de mist al gauw zorgde voor bevrozen buff’s. Door deze winterse omstandigheden blijven de pistes wel ingoede staat; de kunstsneeuw die men massaal heeft geproduceerd is van prima kwaliteit. Er is genoeg gespoten om alle liften en de hoofdpistes te kunnen openen, daarnaast ligt een zuiver cosmetisch laagje natuursneeuw.

Op het bospad, de blauwe 16, die de verbinding maakt met de Ritzhagen stoeltjeslift heeft men matten gelegd. Hier ligt te weinig natuursneeuw om de doorgang te kunnen garanderen. Bereid je voor op een flink stuk prikken want de matten glijden voor geen meter.

Alpengevoel dicht bij huis

De combinatie van de besneeuwde bossen, fijne afdalingen en de sneeuwbui brachten het Alpengevoel even heel dichtbij. Wie zou twijfelen om deze kanten op te gaan voor een dagje skiplezier moet dit gewoon doen: de condities zijn ernaar!

Sonnenliftpiste.
Sonnenliftpiste.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Wouter,
Bedankt voor de update.
Wij vertrekken vrijdag, ik ben benieuwd of het beetje sneeuw deze week nog wat verandering kan brengen op de bospaden.

Winterkriebels zijn er sowieso!

I would rather be skiing.

Wouter,
Bedankt voor de update.
Wij vertrekken vrijdag, ik ben benieuwd of het beetje sneeuw deze week nog wat verandering kan brengen op de bospaden.

Winterkriebels zijn er sowieso!

BootstrapR op 14 jan 2024 20:53

De bospaden bij Winterberg lagen er vanmorgen (14-1) prachtig bij en rond 11 uur begon het weer te sneeuwen!

null

*bericht bewerkt door Martijn85 op 14 jan 2024 21:58

Mooi joh! Eén grote speeltuin.

Vannacht heeft het opnieuw gesneeuwd en ook dé oefenweide achter Der Brabander is inmiddels goed te doen. Vanaf morgen draait ook “onze” lift aan de rechter kant.

Voor woensdag en de nacht naar donderdag staat er een flink pak sneeuw in de sterren geschreven, zo’n 20 tot 35 cm met een beetje geluk. De halve meter sneeuw en prachtige wintertaferelen zijn aanstaande en de komende dagen kun je skiën zonder noemenswaardige wachttijden.

Komend weekend wordt natuurlijk wel druk, maar met de uitbreiding naar Neu- en Altastenberg (shuttlebus vanaf Dalstation ligt 11) kan je aanzienlijk rustiger pistes opzoeken.

Op dit moment echter al droomcondities én rust op de pistes! Alle informatie op www.skiplezier.nl en www.skiliftkarussell.de

Alle Bäume sind nu Gummibäume :-)

Plaats een reactie