Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Auto belandt op zijn kop op piste na dronkenmansrit

Edo op 19 januari 2022· 1 reactie

null

Een auto is dinsdagavond over de kop geslagen tijdens een alcoholdoordrenkte rit op een skipiste in Neukirchen am Großvenediger (Wildkogel Arena), in het Oostenrijkse Pinzgau. De inzittenden kwamen met schrik vrij, maar de wagen was er letterlijk en figuurlijk ondersteboven van.

Alcohol in het spel

De 23-jarige bestuurder, wiens alcoholtest een alcoholpromillage van 1,54 aantoonde, en zijn 24-jarige passagier stapten ongedeerd uit de auto. De grappig bedoelde actie heeft flinke gevolgen voor de Pinzgauer, want hij is nu zijn rijbewijs voorlopig kwijt en er wordt aangifte gedaan. Waar het afgelopen week in het nabijgelegen Gerlos nog mis ging met dronken mensen op de berg, gaat het nu dus mis in het dal.

Oefenpiste als racecircuit

Waar begin januari een automobliste zich nog per ongeluk vastreed op een piste, was er dinsdagavond opzet in het spel. De chauffeur verklaarde tegen de politie dat hij vanaf een restaurant langs de gemeenteweg van Neukirchen am Großvenediger een paar keer moedwillig een naastliggende piste op en af was gereden. Het gaat hier niet om het daadwerkelijke skigebied van de Wildkogel Arena, maar om een blauwe oefenpiste aan de overzijde van het dorp, genaamd Preimis. Waar normaal gesproken geoefend wordt met bochten maken, werd er nu geoefend met slippen, met een crash als gevolg. Het ongeval gebeurde even voor 01.00 uur. Toen de agenten arriveerden, stonden de twee Pinzgauers al naast de beschadigde auto.

De Preimis piste ligt aan de overzijde van het dorp en skigebied.
De Preimis piste ligt aan de overzijde van het dorp en skigebied.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

picture or it didn’t happen ;)

Plaats een reactie