Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Video: lawine verrast bergredding

Edo op 24 januari 2024· 1 reactie


Wie in een lawine terechtkomt, mag hopen dat de bergredding snel ter plekke is. In het geval van deze lawine in Slowakije waren de bergredders juist al vooraf aanwezig waardoor ze er zelf in terecht kwamen. Het voorval liep gelukkig met een sisser af en niemand raakte gewond.

Beklimming bevroren waterval

Enkele dagen geleden waren de bergredders voor een training in de Slowaakse Veľká Studená vallei aan de zuidkant van de Hoge Tatra, niet ver van het skigebied Tatranská Lomnica.
Daar wilde de groep, waaronder Ivan Schwarzbacher die het voorval filmde, net een bevroren waterval beklimmen toen er plotseling een lawine losbrak. Deze hield lange tijd aan. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Dit was een oefening, ik kan de taal verstaan. Maar toch waren jongens er van geschrokken. Wel soort aangekondigd lawine.
Andere kant, hoe sterk is onze moeder natuur. Respect voor bergen, zee en medemens. Onderschat nooit de bergen, ook ze niet kilometers uitreiken 🎿👍 Respect voor reddingsteams.

Ijskoud de beste.

Plaats een reactie