Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Les 7 Laux opent dankzij dik pak natuursneeuw

Rogier op 29 november 2021· geen reacties

Verse sneeuw en blazende sneeuwkanonnen in Les 7 Laux vanmiddag
Verse sneeuw en blazende sneeuwkanonnen in Les 7 Laux vanmiddag

Met de eerste grote sneeuwval en het koude weer, kan het skigebied 7 Laux aanstaande woensdag 1 december een klein deel van zijn skigebied openen. Het is de piste van Pipay die het seizoen inluidt vóór de officiële opening die gepland is voor zaterdag 4 december.

Zoals elk jaar opent Les 7 Lauxzo snel mogelijk na een sneeuwdump. Zo ook dit jaar. Na de sneeuwval dit weekend opende de langlaufloipes al op zondag en woesndag opent het gebied enkele pistes voordat het gebied boven Grenoble dit weekend continu opent. Het gebied verwacht twee liften te openen. Mocht het lukken om meer pistes te prepareren en te beveiligen dan kunnen het er, Les 7 Laux kennende, ook meer zijn. Verwacht trouwens niet dat je dan van ongespoorde poeder kan skiën, net naast Grenoble zijn de toppen rond Les 7 Laux het speelterrein van toerskiërs uit deze Alpenstad, en daar wordt bijna 24 uur per dag geskied.

Gerelateerde weblogs

Live video: vanuit de hevige sneeuwval in Val d'Isère
op 10 december 2022

Gisteren, op vrijdag 9 december, stond ik op de pistes van Val d’Isère. Ik viel met mijn neus in de boter want het sneeuwde keihard!

Verrassingsopening: Les 7 Laux
op 29 november 2022

Afgelopen weken hebben we vooral nieuwsberichten geschreven over skigebieden die hun opening uitstelden. En daarmee is dit nieuws van de verrassende opening van het skigebiedje Les 7 Laux boven Grenoble extra leuk nieuws.

Stevige dump verzekert Paasvakantie in Zugspitz Arena
op 26 maart 2024

Een heftige sneeuwdump zondag in de Zugspitz Arena heeft het door warmte geplaagde sneeuwdek op de hogere niveau’s gered.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie