Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bosbranden treffen skigebied bij Lake Tahoe

Roel op 31 augustus 2021· 1 reactie

Foto: Rocky Mullin
Foto: Rocky Mullin

De bosbranden in het westen van de Verenigde Staten hebben nu ook een skigebied bereikt. Sierra-at-Tahoe Resort, een skigebied met 47 kilometer aan pistes, is ten prooi gevallen aan de vlammen. De inzet van brandweerlieden en sneeuwkanonnen hebben er echter voor gezorgd dat de schade beperkt is gebleven.

Caldor fire

Veel natuurbranden in de Verenigde Staten krijgen een naam, in dit geval gaat het om de Caldor fire tussen de stad Sacramento en Lake Tahoe in de staat Californië. Inmiddels heeft deze brand meer dan 75.000 hectare aan bos en natuur verwoest. Hieronder zie je een satellietbeeld met de vele bosbranden in de omgeving. De Caldor fire is de brand beneden in beeld.

Ondanks sterke rookontwikkeling valt de schade voor het skigebied volgens de berichten mee. De inzet van talloze waterspuitende sneeuwkanonnen en brandweerlieden hebben ervoor gezorgd dat de meeste gebouwen en liften gespaard zijn gebleven.

Schade in skigebied beperkt

De brand zou zich nu van het skigebied af verplaatsen. Niettemin is de schade op andere plaatsen enorm. Er zijn veel evacuaties gaande en de USDA Forest Service heeft een sluiting van alle nationale bossen in Californië afgekondigd tot in ieder geval 17 september. Daarmee kunnen de branden beter bestreden worden.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ik zag het bericht vanochtend al langskomen. Mooi dat er nog iets gered is, maar de branden worden elk jaar heviger en er ontstaat wel degelijk natuurschade.
Hopelijk blijven de sedimentlagen op de berghellingen wel stabiel, anders is de schade voor het skigebied alsnog enorm.

Plaats een reactie