Familie week San Cassiano - Alta Badia

Dit onderwerp gaat over de bestemming Alta Badia

Het zit er weer op en altijd gaat het te snel. Ons weekje skiën met de familie. Die familie bestaat uit ouders, zus en mijn gezinnetje van 4. De ouders zijn de 70 al gepasseerd maar skiën nog steeds. Dat is dan ook de reden dat we nu voor de 3e keer Alta Badia bezoeken, lekker veel blauwe pistes en een lange, leuke maar vrij eenvoudige dalafdaling. We trekken over het algemeen ons eigen plan, omdat ons skiniveau iets meer toestaat dan bij de oude lui, wel proberen we elkaar gedurende de dag een paar keer op te zoeken voor de gezelligheid. Echte hele lange tochten doen we dan ook niet heel veel.

De heenreis knippen we altijd in tweeën met een overnachting bij München. Na een voorspoedige reis, kwam daar vlak bij onze bestemming dan toch de sneeuw en hebben we de laatste pak hem beet 60km in het donker door de sneeuw moeten rijden. De volgende ochtend leverde dat wat extra werk (auto sneeuwvrij maken) en mooie plaatjes op.

null
null
null

Rond 12 uur waren we op plaats van bestemming om de skipassen en gehuurde ski’s van onze jongens op te halen en samen met onze eigen spullen in de skilocker te stoppen.

Skidag 1

Met een klein cosmetisch laagje verse sneeuw starten we. Deze dag gebruiken we om even in te komen. Eerst een beetje rommelen op de pistes die uitkomen bij Ciampai. Als proefje hadden we de spiegenreflexcamera mee genomen, kijken of dat praktisch een beetje uitvoerbaar was. Niet echt super handig, dus die gaat niet meer mee.

null
null
null
null

Skidag 2

Met het hele groepje gaan we wat verder het gebied in richting Arabba. Boven bij Cherz met zijn allen een drankje gedaan, waarop wij met ons gezin nog wat verder zijn gegaan en bij Passo Campolongo zijn overgestoken, de ouwe lui met mijn zus weer terug. De rode 31 beviel ons heel goed, dus die hebben we een paar keer gedaan.

null
null
null
null

Skidag 3

Vroeger uit de veren, de ochtend was het prachtig weer en wilden wat to do pistes afstrepen. Eerst op verzoek van de jongens naar de duo slalom naast piste 18. Na die een paar keer gehad te hebben terug naar Piz Sorega voor de rode dalafdaling. Wat een feest is dat! Mooi glad, lekkere hellingshoek, echt leuk om te doen. Het weer werd inmiddels al wat minder en het trok helemaal dicht met lichte sneeuw. De rode 23 nog even meegepakt, daarna was het tijd voor de funslopes bij Bioch. Als besluit de blauw dalafdaling vanaf Pralongia. Zo hebben we zonder ver weg te gaan, toch nog aardig wat km’s gemaakt, voor ons doen dan :).

Skidag 4

De hele nacht heeft het lichtjes doorgesneeuwd wat een vers laagje van een cm of 5 tot gevolg had. Het blijft een beetje somber weer en we zoeken weer wat pistes die we nog nooit gedaan hebben hier. Dat brengt ons op de 5 en 5a richting Corvara. Omstandigheden zijn niet echt optimaal en de benen ook niet, dus we doen het rustig aan.

null
null
null
null

Skidag 5

Naar Edelweiss! Deze stond vorig jaar al op het lijstje, maar een verkeerde gevallen pasta bij onze oudste gooide roet in het eten. Vandaag dan toch! We gaan weer via de 5 en die loopt vandaag veel beter dan gisteren en al snel zijn we bij Borest en kunnen we verder het dal in. Het funpark en slalom bovenin vallen goed in de smaak en we pakken ook even de zwarte 45 mee. Dan de andere kant op naar Forcelles, prachtige uitzichten heb je hier. Deze dag geprobeerd verschillende tracking appjes te vergelijken met elkaar, maar blijkbaar werkt er geen één als je er een stuk of 4 tegelijk aanzet :) Dat plannetje viel dus in het water.

null
null
null
null
null
null

Skidag 6

Laatste dag, op weg naar La Crusc. Vandaag qua weer de mooiste dag en de zus gaat mee op sleeptouw, want de oudjes hebben wel genoeg gehad. Weer lekker op tijd op pad via piste 23 en 24 richting La Villa. Sponata ligt er zo vroeg goed bij dus kunnen we lekker door cruisen en zijn vlotjes boven bij het kerkje. Het bovenste deel van de afdaling doen we meerdere keren voor we even wat drinken. Voor de lunch keren we weer terug naar Piz Sorega waar de oudjes lekker in het zonnetje zitten. De jongens gaan nog even het funpark in bij Ciampai en met een leuk omweggetje via de 5, Piz Arlara, 21B en 33 zijn we weer boven bij Pralongia voor de dalafdaling. De laatste stop doen we bij Saraghes, nog één apfelstrudel en warme choco tot besluit. Zo maken we de laatste dag nog de meeste skikilometers.

null
null
null
null

En het zat er alweer op jammer genoeg. We hebben ons weer prima vermaakt en wat dingen van ons lijstje kunnen afstrepen. Gelukkig nog niet alles, want de voorboeking voor volgend jaar is ook alweer gedaan!

Leuk verslag ! Hoe was de drukte ? In de week van 18-25 Feb waren plaatsen zoals de stoeltjeslift van La Crusc, de gondel van San Cassiano, en de Biok lift vaak super druk (een kwartier wachttijd bij La Crusc bv).

Biok is altijd wel wat drukker, maar denk dat wij niet langer dan 5 minuten daar hebben moeten wachten. De Piz Sorega gondel konden we vaak zo doorlopen. Alleen als je zo’n beetje tussen 9:30 en 10:30 uur daar bent is het drukker. La Crusc hadden we vrijwel geen wachttijd, daar waren we om 10 uur op zaterdag (wisseldag), dat scheelt misschien ook. Andere liften was vaak maar een paar mensen voor ons of direct instappen.

Mooi verslag!

Ik was er in dezelfde week. Alleen op de 2e zaterdag even moeten wachten bij de Marmolada. Verder nergens wachttijden langer dan 5 minuten gehad.

*bericht bewerkt door havana op 07 mrt 2023 16:28

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Leuk! Alta Badia, altijd goed!

Aftellen maar!

Leuk om lezen, precies alsof ik er bij was.🙂
Kom er zeer graag, standplaats La Villa

Born to run. B.S.

Fijn om te lezen!

Nog enkele weekjes en dan terug naar San Cassiano!

Leuk om lezen, precies alsof ik er bij was.🙂
Kom er zeer graag, standplaats La Villa

dan58 op 07 mrt 2023 22:14

La Villa zou voor ons als gezin denk ik ook een leuke standplaats zijn. Avondskiën op woensdagavond zouden onze jongens wel tof vinden denk ik :)

Leuk om te lezen en heel herkenbaar!

Plaats een reactie