Snowboard instructeur / instructrice gezocht

Dit onderwerp gaat over de bestemming Spieljoch

Wij zijn op zoek naar iemand die voor 1 dag 3 tieners de basisbeginselen van het snowboarden kan bijbrengen. Het is in de week van 27 februari-4 maart.

waar is dit nodig
groet Frank

Staat boven de topic: Fugen

Zoals in eerdere topics ook al wel voorbij is gekomen is dit niet zo eenvoudig zelf even te regelen (zie bijvoorbeeld https://www.wintersport.nl/forum/topic/343095).

In Oostenrijk moet je Staatlich gediplomeerd leraar zijn om je eigen skischool te kunnen runnen, en daarmee ook jezelf te kunnen verhuren. Ben je dat niet, dan dien je onder een skischool te vallen vanwege verzekeringskwesties. Gebeurt er iets ernstigs tijdens een les en heb je geen Staatlich diploma als leraar, dan ben je dus gewoon financieel de sjaak. De boetes die staan op lesgeven zonder Staatlich diploma schijnen dan ook niet mals te zijn. Het gebeurt natuurlijk wel, net zoals er mensen zonder rijbewijs in een auto stappen. En zo lang alles goed gaat is zal het allemaal geen problemen opleveren, maar als er eenmaal iets mis gaat…

Even voor je idee. Een Staatlich diploma haal je niet zomaar even. Er zijn maar weinig Nederlanders/Belgen die dat niveau ooit aantikken. De mensen die het halen verdienen in een skischool vaak ook een prima zakcentje en hoeven zichzelf dus vaak ook niet als ZZP’er te verhuren.

Mijn advies: Loop in Fügen naar de skischool en vraag om een privéleraar voor een dagje. Zal ongetwijfeld wat meer kosten, maar dan weet je wel zeker dat iedereen gewoon verzekerd is en niemand beboet wordt.

Plaats een reactie