BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Garmisch Classic

Reviews Garmisch Classic

52% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3702 reviews.

  • Sterke punten: Goed eten op de piste en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, druk en veel vlakke stukken.

Wat vind jij van Garmisch Classic?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast132
    Gast132 3 maart 2016 · 18:48

    Garmisch Classic is een mooi gebied voor een paar dagen skiën of snowboarden. In het weekend zijn de wachttijden maximaal 5 minuten en door de week zijn er geen wachttijden voor de liften. Voor zowel beginners en gevorderden is er voldoende uitdaging met een goede combinatie van pistes. Helaas zijn er een aantal verbindingsstukken die vooral voor boarders vervelend zijn. De sneeuw kwaliteit was erg goed en de pistes zijn vooral in de ochtend heel goed.

    Met vrienden Snowboarder
  • Gast025
    Gast025 14 februari 2016 · 15:02

    Deze week naar Garmisch Partenkirchen geweest, maar ook meteen de laatste keer. Meteen wordt duidelijk dat de Oostenrijkers aan de andere kant van de Zugspitse weten hoe het moet, de Duitsers daarentegen aan de zijde van Garmisch hebben het net niet begrepen. Het skigebied bestaat meer uit verbindings-pistes tussen enkele redelijke pistes, liggen niet logisch en vaak moet je een stuk prikken voordat je op de volgende piste komt. De gondel (minstens 40 jaar oud) aan de duitse zijde van de Zugspitse kan maar 38 personen naar boven vervoeren, de Oostenrijkse gondel kent plek voor ongeveer 100 mensen. Dit heeft nogal gevolgen voor de wachttijden. Voor ongeveer hetzelfde geld ga ik volgende keer naar weer naar Ehrwald, Lermoos en Biberwier, waar het echt goed geregeld is.

    6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast585
    Gast585 3 november 2015 · 14:49

    Geweldige pistes, ook veel zwart. In Duitsland skieen, dat verwacht niet iedereen, maar ik durf te beweren dat Garmisch Classic veel uitdagender is dan menig ander Oostenrijks skioord. Het is niet voor niks dat hier zo vaak Weltmeister kampioenschappen zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jelmer84
    Jelmer84 6 oktober 2013 · 22:58

    Garmisch-Partenkirchen! Januari 2013, Was naar mijn mening, een leuk maar klein gebied en dat geldt vooral voor Garmisch classic! Wegens weersomstandigheden kan ik helaas niet oordelen over Zugspitze. Door de aanwezigheid van een Amerikaanse leger basis wel heel veel lompe snowboard yanks! Die op de piste nergens opletten of rekening mee houden, en bij de liften kon het zeker vroeg op de dag heel erg druk zijn. Hierdoor moest je wel eens wat langer wachten dan naar mijn idee nodig was. Fijn gebied voor de beginners of licht gevorderden maar voor skiërs met meerder jaren evaring, zou ik toch even verder door rijden Oostenrijk in! Ik vond het leuk maar voor weekend of short break, en hoef er zeker niet terug voor en hele week.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast833
    Gast833 21 februari 2013 · 16:38

    Zijn na vele jaren Oostenrijk, 4 dagen wezen skien in Garmisch. Het gebied is voor de gevorderde skier niet uitdagend genoeg. De wachttijd bij de liften is in de voorjaarsvakantie te lang. De pistes zijn relatief kort waardoor je vaak weer een lift in moet. Er is een treinverbinding tussen 3 verschillende gebiedjes. Trein rijdt slechts een maal per uur. De seilbahn naar de gletscher loopt eens per kwartier waardoor je soms goede aansluiting hebt en soms wel drie kwartier moet wachten. De apresski is hier niet zo gezellig als in Oostenrijk. De prijzen voor eten en drinken op de berg zijn net zo hoog als in de grote Oostenrijkse gebieden. Kortom, niet te vergelijken met de Alpengebieden. Voor iets meer geld kun je als gevorderde skier veel beter in Oostenrijk terrecht.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kennari
    Kennari 2 februari 2013 · 20:22

    Prima gebied voor een paar dagen (garmisch classic). Afdalingen voor iedereen, van absolute beginner tot zeer vergevorderd. Niet een heel groot gebied, maar alles is netjes verzorgd. Pistes zijn prima geprepareerd. Heb afgelopen week van alles gehad qua weer, van zon, verse sneeuw tot regen. Pistes blijven goed. Plaats zelf is gezellig en biedt genoeg te doen voor mensen die minder of niet skieen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast172
    Gast172 12 september 2012 · 20:57

    Ik ben in febr. 2012 een aantal dagen in dit gebied geweest. Veel sneeuw gehad. Als het regent kan je met een regiocard uitwijken naar Lermoos of Ehrwald want die gebieden zijn hoger gelegen. Heb een erg leuke vakantie gehad en vooral het Garmisch-Classic gebied is erg leuk! De reistijd vanaf utrecht is wel behoorlijk lang voor een wintersport in Duitsland/ Grens Oostenrijk. Ga zeker weer terug naar dit gebied!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • François - OH
    François - OH 15 november 2011 · 20:02

    Zeer goed. Gaan dit jaar voor de 9de keer na elkaar terug. Altijd tijdens het paasverlof. (1ste week). Altijd al heerlijk kunnen skiën en meestal zonnig (warm)weer. Nooit tekort aan sneeuw op de pistes gehad. Classic gebied is super. Aanrader is de afdeling vanaf de Alpspitze tot aan het bergstation van de Hausberg of te Kreuzeck (over de Kandahar-afdaling (zwarte piste). Onderweg veel gezellige 'sonnenterasse(n)' Verbleven in het DORINT-SPORTHOTEL. Ook een echte aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • zowa rindt
    zowa rindt 13 oktober 2011 · 18:07

    ik heb een vraag! wij zijn nu een paar keer naar flims gegaan (licht in Zwitserland) maar daar is de prijs veel gestegen. is dit dan een leuk ski gebied of is het niks vergeleken Zwitserland.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Eef
    Eef 15 maart 2011 · 15:59

    Mooi ski-gebied, maar niet echt gemakkelijk voor beginnende skiërs of kleine kinderen. Die kunnen wel terecht in Ehrwald of Lermoos, waar de pistes dan weer gemakkelijk zijn. Ook steeds fijn is om het treintje te nemen naar de gletsher. Mooi gebied! Niet te onderschatten. Wij logeerden nu 2 jaar in het Dorint hotel in Garmisch - Partenkirchen, zeker een aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 december 2010 · 20:59

    In kerstmis is het er zeer koud, vorig jaar in de kerstvakantie -16 graden in het dorp gehad. Maar voor een shortski of een midweek skieën is het aangenaam. Er lag voldoende sneeuw en de pistes lagen er heel goed bij. Ik vindt het wel niet te vergelijken met de grote alpengebieden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Johnny
    Johnny 28 november 2007 · 23:24

    Als je met de kabelbaan uit grainau (Duitsland) de zugspitze op gaat is dat goedkoper dan als je vanuit ehrwald (Oostenrijk) de zugspitze op gaat, raar toch?? Geeft maar weer eens aan dat het met de prijskwaliteit bij de Duitsers wel snor zit!! ?

  • erik f
    erik f 21 januari 2007 · 11:40

    Wij zijn van 29 december t/m 5 januari 2007 in Garmisch wezen skieen. Wij zaten in een apartement in Grainau, een leuk en lekker rustig dorpje. We hebben zowel op de Gletscher als in het Hausberggebiet geskiet. Er waren erg veel pistes gesloten (net als in andere skiegebieden vanwege het zachte weer). Desondanks hebben we nog redelijk kunnen skieen. Wel waren er erg lange wachttijden bij de stoeltjeslift bij de Skiwanderl-Express. Misschien dat dit niet het geval is als er meer pistes open zijn. Wij vonden het gezellig in dit gebied, maar kiezen volgend jaar voor Oostenrijk. Je betaalt waarschijnlijk iets meer in Oostenrijk, maar de service en pistenpreparatie is daar toch wel beter. Dat merkten we toen we een dagje naar Ehrwald gingen om te skieen. Een aanrader als je naar Garmisch gaat; neem een Happy Ski Card. De mogelijkheden nemen hierdoor enorm toe. Je kunt zelfs om de hoek in Oostenrijk skieen.

  • Saskia
    Saskia 21 augustus 2006 · 09:48

    Kom al vanaf mijn 5e in dit gebied (ben nu 36) en vind het nog steeds heerlijk. Het skigebied is sneeuwzeker en mede doordat je dicht bij het Zugspitzegebied zit zeer afwisselend. Het dorp is van alle gemakken voorzien en zelfs de apres-ski begint hier op te komen, hoewel dit nog niet te vergelijken is met de andere wintersportlanden. Persoonlijk ben ik hier niet rouwig om!