Oostenrijk binnenkomen vanaf 22 februari 3G

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kaprun

Beste Forumleden,

Afgelopen dagen heb ik op meerdere site dit gelezen, klopt dit?

-Bij binnenkomst in Oostenrijk is de 3-G regel pas vanaf 22 februari van toepassing.
-De Oostenrijkse federale regering heeft een versoepeling van de inreisvereisten aangekondigd: vanaf 22 februari zal de 3-G-regel gelden voor binnenkomst in Oostenrijk. Tot die tijd is een 2-G-bewijs en een actuele PCR-test of een booster vereist voor toelating.

Dus dat zal er voor zorgen dat je met een herstelbewijs sowieso binnenkomt?

Groet Tychooooo

Na 22 feb wel. Als je positieve test minimaal 11 en maximaal 180 dagen oud is

Wat je zelf hier neer zet is duidelijk toch?

Klopt het dan ook dat NA 22 februari uitsluitend voor het inreizen van Oostenrijk de Europeese afspraak weer geldt dat je vaccinatie niet ouder mag zijn dan 270 dagen? Dus ook die van Janssen?
Wij gaan 5 maart. Onze vaccinaties zijn dan nog géén 270 dagen geleden dus dan hoeven we ook niet te testen, en eenmaal in Oostenrijk hebben we sowieso niks meer nodig.
Korrekt ??

vanaf 5 maart heb je in Oostenrijk niets meer nodig. Die laatste twee weken is het 3G, dus elke 72 uur testen als je alleen Jansen hebt.

*bericht bewerkt door Suuski op 17 feb 2022 18:37

Vraag: wij gaan de 26e naar Oostenrijk, onze dochter van 12 heeft 1 vaccinatie en heeft 3 wkn geleden corona gehad. Moeten wij nog actie ondernemen, of valt dit onder genezen?
Als iemand het weet, bedankt voor jullie reactie!!

T/m de 21e geldt 2G+
Vanaf 22 februari 3G
3G betekent: gevaccineerd (18+ 180 dagen geldig na de 2e, en de booster is 270 dagen geldig,18-min 210 dagen geldig na de 2e), genezen (11-180 dagen genezen) of getest (voor inreis een PCR van maximaal 72 uur oud en binnen Oostenrijk voor verblijf, horeca, skipas etc een PCR van maximaal 48 uur oud).
Voor inreis is de 2e vaccinatie wel 270 dagen geldig.

Als je deze regels volgt kan iedereen dus voor zichzelf bepalen of ze eraan voldoen.

Wil je het controleren: download de green check app. Kies 3G en scan je QR code. Dan zie je direct of je een rood of groen scherm krijgt.

oor inreis is de 2e vaccinatie wel 270 dagen geldig. § RvRR op 17 feb 2022 19:05

Wij reizen 5 maart in. Dus geen test of booster meer nodig.
Eenmaal in Oostenrijk zijn 2G / 3G afgeschaft. Mooi, scheelt weer kosten voor testen.

Dit mailde Ages mij ivm 3G ivm reizen per 22 feb. ivm 12-17 jaar met twee vaccinaties…

[JIRA] AGES-Anfrage | ANFRAGE-189346 | 3G entry Austria

Dear Sir/Madam,

thank you for your request.

Please note that the 2nd vaccination is valide for 270 days for entering Austria but regarding the stay in Austria for the age group 12-17-year-olds the second vaccination is valide for 210 days.

Yes, the information of the Sozialministerium Website is reliable but the new traveling regulation law is not available yet. So for entering Austria you should either be vaccinated (within 270 days), recovered (within 180 days) or tested (PCR not older than 72h, Antigen not older than 24h).

Best regards,

Your AGES request management
——-
Eigenlijk alleen wat voordeel om AT binnen te komen en als je niet gevaccineerd bent kan je door PCR of antigen testen skiën, aan de geldigheid van de QR codes veranderd er niets…en 5 maart blijkbaar helemaal geen QR of test nodig…

Maar er staat nog wel een apart kopje met:

Inreismaatregelen voor kinderen
Kinderen van 12 tot en met 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) die niet gevaccineerd zijn kunnen Oostenrijk inreizen met de Holiday Ninja Pass. Kijk op de website van de Oostenrijkse overheid voor de eisen aan de Holiday Ninja Pass (informatie in het Engels)
Kinderen vanaf 12 jaar die volledig gevaccineerd zijn met 2 vaccinaties (of 1 bij een Janssen-vaccinatie) hoeven geen Holiday Ninja Pass te hebben, maar wel een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud.
Voor kinderen jonger dan 12 jaar gelden geen inreisvoorwaarden.
Kinderen vanaf 16 jaar moeten aan dezelfde eisen als volwassen voldoen.

Worden kinderen vanaf 12 jaar dan wel als geboosterd gezien als ze een herstelbewijs hebben? Want dan hoeven ze geen PCR test te doen. Na ook twee nog geldige vaccinaties uiteraard.

*bericht bewerkt door Ramonski_ op 18 feb 2022 16:00

Worden kinderen vanaf 12 jaar dan wel als geboosterd gezien als ze een herstelbewijs hebben? Want dan hoeven ze geen PCR test te doen. Na ook twee nog geldige vaccinaties uiteraard.

Plaats een reactie