BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Val di Sole

Reviews Val di Sole

94% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, rustig, formidabel eten op de piste, kindvriendelijk, gezellige après-ski en sneeuwzeker.

Wat vind jij van Val di Sole?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast632
    Gast632 5 januari 2018 · 14:32

    fantastisch, al 3 keer geweest!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • empersouf
    empersouf 8 december 2015 · 14:28

    Eerste snowboardtrip, heb het in en op ijzige omstandigheden moeten leren midden februari 2015 tijdens 'Polish Week'. We verbleven 15min lopen van de liften in Marilleva. Binnen een paar dagen het snowboarden onder de knie. Halverwege de week een lekkere dump wat resulteerde in verse sneeuw, lege pistes en barre omstandigheden. Een verademing met de ijsbaan van de eerste dag voor de beginnende boarder. Aan het eind van de trip ging ik al mee op de off-piste toer! Voor elk niveau bijna grenzeloze mogelijkheden en na 6 dagen op het board nog steeds niet uitgekeken op dit gebied. Je kunt in een dag van Marilleva/Folgarida naar de top aan de andere kant van Madonna di Campiglia.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast365
    Gast365 18 februari 2013 · 11:50

    Wij logeerden in een 5 sterren hotel in madonna di campiglio. Het was heel erg duur, en de prijzen die booking.nl aangaf waren 2 keer zo hoog als het hotel zelf. Wij moesten het hotel bellen of er kamers waren. Want op de site stond dat ze uitverkocht waren. Toen hadden ze kamers. En hebben we genoten in Madonna di campiglio skieen is er heel goed. Het dorp zelf was prima

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Amanda
    Amanda 8 februari 2012 · 11:57

    Wij zijn afgelopen week 9 dagen in Madonna di Campiglio wezen skien. We waren met zn zessen. Ik was met mijn partner, zwager + partner en mijn broer met zijn partner. Wij hebben echt een geweldige tijd gehad. Het uizicht was geweldig! Het zijn mooie pistes en lagen er echt super goed bij. De variatie in de verschillende pistes zijn ook enorm. Voor elk niveau is er voldoende uitdaging. Qua prijzen, is het bij een aantal restaurants wat aan de hoge kant, maar wij hebben iedere dag heerlijk gegeten bij Pradalago. Het dorp Madonna di Campiglio was erg gezellig. Dit was ons eerste keer in Madonna di Campglio, maar ik zou er meteen weer naar toe gaan. Het was in een woord geweldig`!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2012 · 10:53

    Dit gebied Skirama Brenta verdient louter positieve kritieken. De indrukken die we hebben opgedaan, ( een gezellige groep van 50 fanatieke wintersporters, jong en oud, beginnend tot levensmoede types ) worden nu alleen nog maar versterkt als u weet dat ook hier geen enkele vlok sneeuw is gevallen. Achteraf erg teleurstellend voor aan poedersneeuw verslaafde boarders, maar de uiterst gastvrije italianen leverde elke nacht een perfect stukje maatwerk af. Vooral s'morgens was de piste als goed te kwalificeren. Nergens, zelfs aan einde van de dag waren er donkere plekken te bekennen. ( Wat toch uitzonderlijk is te noemen na lange periode zonder sneeuw). Het pittoreske plaatsje Pellizzano waar wij verbleven, mag als idylisch beschouwd worden. Een aanrader voor de massa ontwijkende wintersporter, een afrader voor de apres-ski ganger. Het hotel Arcangelo met haar 5 gangen dinners is uitstekend te noemen. Het "opstap station" gelegen in Marilleva ( 2 km vanaf Pellizzano) is bereikbaar met een af,- en aan rijdende ski bus. Zoals eerder vermeld zijn de piste als goed te kwalificeren. Erg divers, een beginners piste, veelal pistes voor gevorderden en ook de de "die-hards" komen op enkele plekken aan hun trekken. Wachtrijen ok, tot plaatselijk ergerlijk. Geen Nederlanders en Duiters te bekennen. Eten op de top mogelijk maar duur. 2 Drankjes en een paninni 15 euro. (slik!, het is toch vakantie). Als laatste vertel ik u dat zonprotectie broodnodig is, u gaat immers naar Val di Sol. TONI reizen wil ik hierbij bedanken voor een heerlijke 7-daagse reis en heb genoten van het Rotterdamse gezelschap.

  • han de vries
    han de vries 17 januari 2012 · 14:21

    Komen reeds 15 jaar in dit prachtige gebied met 380 km pisten. Madonna en Folgarida/Marileva mooi aaneengesloten. Veel variatie en altijd sneeuwzeker door de vele sneeuwkanonnen. Lekker lunchen bij Zeledria en Graffer. Zitten in ***s Sporthotel Rosatti in Dimaro en genieten van het italiaanse leven.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • David
    David 31 december 2011 · 17:21

    Na een 10 daagse skireis te hebben gedaan in de Franse Alpen en Zell am See in Oostenrijk was ik benieuwd naar het Italiaanse Val Di Sole. Hotel Sporing Ravelli was al een schot in de roos met uiterst vriendelijk en zeer hulpvaardig personeel wat toch zeer positief is. De skilift was meteen aan het hotel en moest dus enkel de straat oversteken om van 900m naar de 1400 te stijgen, mss wel spijtig dat je niet tot heel beneden kan skiën. Keuze genoeg aan piste's met gemakkelijke tot de al zeer steile zwarte piste's waar het tot wel -70% naar beneden gaat. Ik had niet de superskirama skipas waar Madonna inzat maar toch tweemaal de dagpas genomen en me ook daar rot geamuseerd. Voor nog maar drie jaar te skiën en dan nog de Olympische zwarte piste af te glijden ben ik niet slecht bezig. Eten op de piste's was natuurlijk niet goedkoop maar dat was het in Frankrijk en Oostenrijk ook niet dus valt best mee en na enkele dagen weet ge de iets goedkopere resto's op de piste wel te vinden. Apres ski was van het hotel zelve en skibus stopte ook daar. Algemeen zeer tevreden over deze skiregio, zo tevreden dat ik in 2012 terugkeer want heb lang niet alle pistes gedaan. In de superskipas zit ook nog Peio, Passo Tonale en nog enkele verbindingen. Mijn punten : een verdiende 9.5/10

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2011 · 13:07

    Al meer dan 20 jaar ga ik skieen in Madonna di Campiglio. Heb al verschillende andere skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk uitgeprobeerd maar geen enkele kan aan Madonna di Campiglio tippen

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Klaas
    Klaas 17 januari 2011 · 15:08

    wij zaten met de kerstweek 2010 in molveno. Dichtbij de liften van andalo. Elke dag werden we van deur tot lift gebracht met het privebusje van hotel Lory. Ook heeft de Ned. Hoteleigenaar ons een dagje door het gebied van Madonna gegidst. prijs kwaliteit onevenaarbaar

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 25 december 2010 · 15:31

    Dit is het Italie waar de italianen zelf op vakantie gaan. De prijzen zijn er aangenaam laag en de kwaliteit is hoog. We zijn hier de week vóór de kerst 2010 geweest en hebben vijf dagen geskied van 08:30 tot 16:30 zonder één seconde wachttijd bij een lift. De pistes in Folgarida/Marilleva/Madonna liggen zodanig dat je weinig uitzicht hebt op andere pistes waardoor we na vijf dagen nog steeds verdwaalden. Er is veel variatie van blauw en rode pistes en een mooie lange zwarte afdaling naar Folgarida. Wij verbleven in het dal in het dorp Commezadura dat met een nieuwe lift direct verbonden is met het skigebied. Wij denken dat dit gebied ideaal is voor families met kleine kinderen of voor mensen die op latere leeftijd willen leren skien. De skileraren zijn, volgens eigen zeggen, drie jaren getraind om les te mogen geven. Hun advies is dat elke skier per jaar een paar uur (privé?les zou moeten nemen om zijn techniek te onderhouden en aan te passen aan de nieuwste materialen. Een wijze raad! Houdt goed in de gaten wanneer de italiaanse schoolvakanties zijn want dat schieten de prijzen omhoog en is alles bomvol.

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2009 · 21:38

    Een prachtig skigebied. De sneeuw was fantastiesch, de pistes elke ochtend weer goed geprepareerd. Gezellige restaurantjes op de piste waar muziek de hele dag door klinkt. Waarschijnlijk door de carnavals vakantie was het ontzettend druk. Rond 12.00 stond je wel een half uur in de rij voor de lift. Waarschijnlijk ook door de weinige sneeuwval in Tsjechie stikte het van deze mensen. Volgend jaar komen wij zeker terug in dit gebied,een ander dorp als Marilleva, want dit blaakt niet echt van gezelligheid. We denken aan Folgarida. Je kunt van hetzelfde gebied gebruik maken. Het is dus zeker aan te raden.

  • Van der Heijden
    Van der Heijden 1 maart 2007 · 10:49

    Toen we in de carnavalsvakantie van 2007 aankwamen was het maar de vraag of er genoeg sneeuw zou liggen , maar eenmaal op de piste was de sneeuwkwaliteit prima. Er zijn mooie, lange pistes en eventueel off-piste is ook goed mogelijk. Er zijn geen lange wachttijden(10 minuten hoogstens). De sfeer is goed en het is een kei mooi gebied. Wel zijn er weinig feestgelegenheden, maar aprés-ski in het lokale cafe 'Oscar Wide Irish Pub' in Marilleva zat de sfeer er goed in. ( die moet je wel zelf maken want de Italianen doen dat niet). We hebben daar zeker een goede week achter de rug. Groeten uit Brabant!