BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Wurmberg

Reviews Wurmberg

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, weinig après-ski en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Wurmberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast147
    Gast147 12 februari 2016 · 23:22

    Leuk gebied voor een familie vakantie. Ondanks het mindere seizoen mbt sneeuw en temperaturen toch lekker kunnen skiën. Bij topcondities ook leuk voor een weekendje.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast039
    Gast039 19 februari 2015 · 18:00

    Braunlage is een verassend leuk skigebied, als er genoeg sneeuw ligt kun je zelfs 3,2 km, nieuwe liften lange psite goed vertoefen en redelijk steil zelfs op sommige stukken leuker en rustiger dan winterberg, in de weekenden kan het wel druk worden. Zorg dat je er vroeg bent ( 9 uur) beste start punt is de hexénritt voor skilessen, oefen piste en apres ski Wel verassend en leuker dan winterberg

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast123
    Gast123 4 december 2012 · 14:09

    Vraagje wij gaan in de krokus vakantie naar Landal Saltztal Paradies nu ligt daar een andere "ski" berg aan. Maar wat is de afstand naar de Wurmberg en zijn daar mogelijkheden om ski's te huren en evt kinderen les te laten nemen?

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast553
    Gast553 25 november 2012 · 21:21

    Een paar jaar geleden zijn wij met oud en nieuw (2009-2010) 4 dagen in Braunlage geweest. We hadden toen heel veel geluk met de sneeuw die toen met bakken uit de hemel viel. Voor mijzelf was de uitdaging op de Wurmberg niet zo groot, maar voor mijn vriendin die nog niet zo vaak geskied had was het prima. Bovendien gingen we niet naar de Harz om er alleen maar te skiën, maar ook om te wandelen en stadjes te bekijken. De prijzen waren behoorlijk vriendelijk, net als de hoteleigenaar en de mensen in het dorp. En het was er ook erg rustig. Ik ben het er wel mee eens dat de Harz niet echt een gebied is om er een hele week alleen te skiën. Dan kun je beter de Alpen opzoeken, en dat hebben we een paar weken later dan ook gedaan. Kon ik me ook wat meer uitleven 😃.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mlg
    Mlg 15 februari 2012 · 21:58

    @wiliam de volgende keer naar braunlage rijden en gaan skien op de wurmberg. En niet naar het ruim 500 km verder gelegen plaats wurmberg gaan daar zijn idd geen bergen

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • William
    William 14 februari 2012 · 19:56

    Na deze ervaringen gelezen te hebben ski's in de auto , wurmberg ingetikt in navigatie en rijden. Aangekomen in wurmberg is er nog geen heuvel te bekennen laat staan een berg. Mensen hebben daar nog nooit van skieen gehoord en toen we ernaar vroegen keken ze of ze de verborgen camera konden ontdekken. Kortom slechte info of n goed truck. Mensen wees gewaarschuwd rijdt niet naar Wurmberg. Wij zijn doorgerede naar Feldberg. Mooi klein skigebied in het zwarte woud

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jeroen
    Jeroen 22 februari 2011 · 20:49

    Zoals de meeste weten volg ik het nieuws over skigebied Braunlage op de voet. Er is nieuws, er wordt verder uitbreid dit is na te lezen op volgde website: http://www.wurmberg-alm.de/index.php?id=56 Dus voor de gene die geen Duits kunnen, er komen sneeuw kanonnen, een stuwmeer voor het water en verbinding naar Henrichhohne (1032 meter), hiermee komt dit gebied volgende jaar op 42 km aan een gesloten piste (groen mee gerekend) en zal er kunnen worden geskied van november tot april. Ook zal hoogte verschil boven 500 meter komen door de nieuwe liften, nog steeds blijft de lift naar Schierke onzeker. Maar ik blijf het nieuws volgen.

    Met vrienden Skiër
  • Jeroen
    Jeroen 17 december 2010 · 10:36

    @ Rachel, het is niet de tempratuur, deze is gelijk of zelfs hoger dan oosterijk. Het zit in missen van zonkracht (de Harz ligt veel noordelijker dan Oosterijk) en de altijd aanwezige wind op toppen. Deze combinatie geeft gevoels tempratuur die veel lager is dan in de Alpen. Door missen van zonkracht is buiten op terras zitten geen optie. Gezien je situatie zie ik geen problemen. Vanuit de lift ben je in enkele minuten in het bos waar de wind weg is, hier is aangenaam skien. De jaar gemiddelde geven aan dat overdag in dal een paar graden onder nul is en op berg ruim 5 graden onder het vriespunt. 4 van 7 dagen is er kans op neerslag (sneeuw dus) en er waait gemiddeld een btf 5/6 op berg. Prima omstandigheden dus.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jeroen
    Jeroen 17 december 2010 · 10:18

    @Frans, ben langs geweest in de Harz en inderdaad, het bouwsel dat een skilift moest worden blijkt een roddelbaan te zijn. Overigens kan je wel gebruik maken van de nieuwe lift die erbij hoort, maar nut is ver te zoeken zonder piste. De Kaart komt overgens van de website van Bergfax, ik was van mening een betrouwbare site, maar deze blijken vorig jaar door de gemeente Schierke benaderd te zijn om kaart van website te halen. Maar ik had toen al op mijn site geplaats. Hierbij de link naar de door de VVV van Schierke verzorgde skikaart met alleen langlauf pistes.

    Dus mensen lekker skien in Braunlage, alles is daar prima, en als je wilt skien op Brocken neem langlauf ski's mee. Want volgens het zelfde VVV komt er voorlopig geen skilift in Schierke.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Frans Bosch
    Frans Bosch 16 november 2010 · 23:03

    @Jeroen: De skikaart van de zogenaamde 'Brockengipfel Seilbahn' is heel goed nagemaakt, maar toch wel echt nep! Natuurlijk bestaat er in Schierke (nog geen) skigebied! Er is wel één sleeplift met één piste, maar dat stelt haast niks voor. De skimap is overigens heel mooi nagemaakt van skigebied Almberg in Mitterdorf. 😃

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Frans Bosch
    Frans Bosch 16 november 2010 · 22:59

    De Wurmberg is een heel mooi skigebied, wat eigenlijk dichtbij Nederland ligt. Het is gelukkig niet zo bekend onder de Nederlanders en daardoor ook lekker rustig, vergeleken Winterberg. Sneeuwzekerheid is er hier inderdaad volop. Het kan er dan ook héél koud worden. De gondelbaan van Braunlage naar de Wurmberg is modern en brengt men snel en comfortabel naar boven. Uitgebreide skipistes voor elk niveau. De gevorderde skiers zullen wellicht sneller uitgekeken zijn, toch is er hier meer uitdaging dan in het Sauerland. Hier zijn tenminste een beetje échte bergen en geen heuvels. De Harz is een geweldig berggebied in midden-Duitsland, waarvan de Wurmberg toch wel het mooiste skigebied is. Er liggen ook mooi stadjes eromheen. De prijzen zijn overigens ook zeer aantrekkelijk... Een weekje Wurmberg kan leuk gecombineerd worden met diverse andere skigebieden als afwisseling, zoals de Bocksberg (Hahnenklee) en Sankt Andreasberg. Ook vanaf de Brocken kan men schitterende skitochten maken. Kortom: Een échte aanrader! Zeker als je eens niet zo ver wilt reizen naar de Alpen, maar toch écht wilt skiën met sneeuwgarantie!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Rachel
    Rachel 30 oktober 2010 · 23:03

    Hoi Jeroen, wij hebben een kleintje van 5 (kan al aardig uit de voeten op de skietjes) en een kleintje van 1,5. Je schrijft in je review dat het behoorlijk koud kan zijn in Wurmberg. Hoe is dat in december? Is het dan te doen met die kleintjes of niet? We gaan normaal gesproken naar Oostenrijk, maar dat doen we dit jaar niet met kerstmis. Ik ben eigenlijk op zoek naar een klein gebiedje wat dichterbij voor een dag of 4/5. Hartelijke groet, Rachel

  • Jeroen
    Jeroen 10 september 2010 · 11:49

    De kaart is echt, is uitgegeven door Schierke Ski Verbund. Afgelopen winter heb ik op veel pistes van deze kaart geskied. De nieuwe lift vanuit Schierke brengt je niet naar de Brocken maar naar de berg ernaast: Henrichshohne van 1038 meter hoog. Een lift naar top Brocken zal er NOOIT komen, omdat deze is toe bedeeld aan "smalspur" trein (ski's mogen mee). Vanuit Schierke kon je tot vorig jaar NIET terug naar Braunlage skiën (wel gratis met bus), dit zou zijn opgelost door de lift bij Kafeehorst (aan de noordzijde wurmberg) door te trekken naar dal van Schierke (sleeplift van z'n 350 meter), in februari 2010 stonden de palen al in de grond. Volgens een van de medewerkers van de wurmberg-alm zou dit volgend jaar klaar moeten zijn, dus dit seizoen. Zodra de eerste vlokken zijn gevallen, zal ik dit controleren. Hoewel de beelden van Google earth oud (2004) zijn, kun je toch goed zien aan de noord/noord-oostzijde van Brocken (gezien vanuit Ilseburg) dat er diverse pistes liggen, deze lopen van brocken tot Drei Anne Hohne (en liggen tussen 950m-570m). Veel afdalingen staan niet op de kaart net als op kaart van Wurmberg, dat komt omdat alleen blauwe en rode (zwarte) pistes mee telen, de groene en skiwegen worden niet opgeteld bij het totaal, hierdoor heeft de wurmberg maar 13 km aan skipiste. Daarbij is dus bijvoorbeeld 5.7 kilometer lange groene piste niet mee gerekend. Verder staan veel groen pistes op de uitgebreiden langlauf kaarten die je kan kopen in diverse winkels, skiliften en VVV in de Harz. Informatie (in het duits) over het skien in shierke en andere gebieden in Harz: http://www.harz-online.de/sport/wintersport.html

  • Jeroen
    Jeroen 4 september 2010 · 23:18

    Ik kom al jaren Braunlage als voorbereiding op de Alpen. Echt aanrader, 3 belangerijke reden: 1. Dichtbij: 4 uur rijden vanaf Utrecht (via A1). 2. Het Skigebied: Mooie lange pistes die kronkelen door Harz woud. Het gebied heeft echt eigen karakter dat nergens in Europa tegen komt en de natuur is wonderschoon en veel zijdig. Bijzonder sneeuwzeker (van okt-april) 3. Het is er spot goedkoop: 7 dagen verblijf op basis van halfpension, eten, drinken, skihuur, skipas en benzine koste me nog geen 300 euro. Daarnaast is modern gebied dat nog elk jaar uitbreid. Zo is het gebied Wurmberg verbonden aan skigebied van Schierke (brokengipfel), hierdoor heb je 43 km aangesloten skipiste en 13 liften (waarvan 3 gondels, wurmberg, thale en Brocken). In Braunlage dorp zijn nog een 4 sleepliften aanwezig en funpark voor snowboarders. Er zijn drie nadelen: 1. Het Dorp is wel gezellig maar heeft geen apresski (er zijn wel bruincafe's). 2. De afdalingen zijn lang (langste is 5.3 km) maar zijn niet stijl, echte zwarte pistes ontbreken dan ook. 3. De enorme sneeuwzekerheid brengt ook veel kou en wind met zich mee, skiën met -20 is geen uitzondering in dit gebied, zelfs in maart nog, je mist dan ook warmte die de zon heeft in de Alpen. Conclusie: super gebied en een goed alternatief op winterberg of val de wanne(Ardenne), zeker als je in noord oost nederland woont. Het gebied is zeer geschikt voor beginners (Nederlandse leraren aanwezig in weekend), voor gevorden geld: na 3/4 dagen ben je uitgekeken, door missen van uitdaging in de pistes(5 pistes met uitdaging). Prijs niveau is bijzonder laag (skipas is 85 euro per week!) Ik heb skikaart van het aangesloten gebied "on de net gezet", doe er voordeel mee.