In het noorden van Zweden, in Zweeds Lapland, vind je veel meren die in de winter helemaal dichtvriezen. Daar kun je dan overheen gaan schaatsen, maar je kunt er ook overheen racen. Met een ijsbuggy. In dit filmpje laat ik je zien hoe dat eruit ziet!

Een goed begin…

IJsbuggyracen over een bevoren meer klinkt natuurlijk al ontzettend gaaf. Maar om te begrijpen hoe de omstandigheden op het ijs precies zijn, maken we eerst een rondje te voet over het parcours. En dat is ontzettend glad. Dus de eerste rondjes gaan we als bejaarden over 't circuit om te kijken hoe we de bochten het beste kunnen aanpakken.

En dan kunnen we los!

Slippen, driften, gas geven én dan weer met de neus tegen de rijrichting in op het circuit terechtkomen: dat is ijsracen in optima forma. Maar wat een heerlijke activiteit voor iedereen die het kind in hem of haar weer eens wil voelen. Na verloop van tijd lukt het ons om de bochten fatsoenlijk aan te snijden en komen we steeds beter het parcours rond. Kristy, Rene en ik leven ons uit in de buggy!

Wil jij ook ijsracen in Zweeds Lapland?

Kijk dan eens op de website van Nordic voor hun aanbiedingen voor een wintersport in Scandinavië.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Mwa, ik vind dit helemaal niet gaaf. Ik vind dit een ontzettende verstoring van de natuur in Zweeds Lapland. Dat geluid draagt kilometers ver.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie