De 5 beste langlauf- en winterwandelgebieden

gesponsord op 03 november 2021

null

Wil je lekker sportief bezig zijn en ben je op zoek naar rust, natuurschoon en dat heerlijke wintergevoel? Ga dan langlaufen of winterwandelen. De mooiste en rustigste bergdalen wachten op je. Gebieden waar je jezelf helemaal kunt verliezen in het geweldige natuurschoon. Goede langlauf- en winterwandelgebieden zijn lang niet altijd de standaard wintersportplaatsen. Daarom vind je hier een lijst met de beste gebieden om te wandelen of te langlaufen.

Top 5 sneeuwzekere langlauf- en winterwandelgebieden

Waar skigebieden kunnen vertrouwen op sneeuwkanonnen, daar worden langlaufloipes of winterwandelpaden maar zelden van kunstsneeuw voorzien. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar wintergebieden waar je zeker bent van een mooie sneeuwlaag en waar de temperaturen in het dal niet te hoog zijn. Hieronder een lijst met de vijf beste langlauf- en winterwandelgebieden in Europa, gebieden waar je zo goed als zeker bent van goede sneeuw om heerlijk te kunnen langlaufen en/of winterwandelen.

Seefeld

Met maar liefst 245 perfect geprepareerde loipekilometers kun je hier je hart ophalen. Er zijn loipes voor iedereen in dit sneeuwzekere gebied, of je nu klassiek of met een skatepas over het hoogplateau van Seefeld langlauft. Voor winterwandelaars vind je 145 kilometer aan gemarkeerde winterwandelpaden, genoeg voor meerdere lange vakanties. Je kunt kiezen uit wandelingen door het dal, in de bergen of interessante cultuurwandelingen.
Kijk hier voor de beste accommodaties in Seefeld
Kijk hier voor een langlaufrondreis rondom Seefeld

null

Rondom de Hohe Tauern

Aan de voet van de Grossglockner, met haar 3789 meter de hoogste berg van Oostenrijk, vind je het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit is een perfect langlaufgebied. Denk aan de hoogteloipe van Pass Thurn en iets verderop het sneeuwzekere Hochfilzen. Als je liever gaat wandelen dan kun je een heerlijke wandeling rond het meer van Zell Am See maken.
Kijk hier voor een mooie rondreis in dit gebied

Pillerseetal

In het Pillerseetal vind je maar liefst 100 kilometer aan langlaufloipes. In deze “sneeuwzekerste regio” van Tirol ben je zeker van langlaufloipes van goede kwaliteit, de loipes worden namelijk dagelijks geprepareerd. Vanuit het dorp brengt de bus je gratis naar de loipes vanwaar je kunt genieten van de mooie natuur. Als je na een dag langlaufen nog niet genoeg hebt kun je hier ook ‘s avonds nog de langlaufski’s onderbinden om te genieten van verlichte loipes. Ook wandelaars kunnen genieten van deze regio in Oostenrijk. Met een uitgebreid netwerk aan wandelpaden kun je heerlijk wandelen door het mooie winterse landschap. Denk bijvoorbeeld aan de geweldige wandeling naar het St. Jakobkruis op de Buchensteinwand. En als je onderweg honger krijgt, geen nood, alle wandelpaden voeren langs gezellige berghutten.
Kijk hier voor de beste accommodaties in het Pillerseetal

null

Salzkammergut

De Salzkammergut is een van de mooiste streken van Oostenrijk met schilderachtige berglandschappen en charmante stadjes. Het gebied staat ook bekend om de vele kraakheldere bergmeren. Langs, en zelfs over, de meren liggen goed geprepareerde loipes en winterwandelpaden. Beginners, gevorderden… iedereen kan hier uit de voeten. Een ideaal gebied voor winterwandelaars en langlaufers. De Salzkammergut staat garant voor veel vakantieplezier!
Bekijk hier de complete langlauf- en winterwandelrondreis

Livigno

Livigno wordt niet voor niets Klein-Tibet genoemd. Deze naam heeft Livigno te danken aan de vele sneeuw die er elk jaar valt. Het dorp ligt op een sneeuwzekere 1816 meter hoogte en vanuit dit gezellige dorp, waar je tax-free kunt winkelen en voortreffelijk kunt eten, kun je heerlijk langlaufen op 30 kilometer goed geprepareerde langlaufloipes. Vanaf medio oktober trainen langlaufers al op het langlaufparcours. Dat zegt waarschijnlijk voldoende! Vind je 30 kilometer niet genoeg? In de directe omgeving van Livigno vind je nog veel meer langlaufgebieden zoals bij Bormio, waar je zo’n 50 kilometer aan loipes vindt. Daarnaast heeft Livigno een uitgebreid netwerk aan mooie wandelingen. Wil je zeker zijn van een gezellig dorp met sneeuw dan is Livigno een voor de hand liggende keuze.
Kijk hier voor de beste accommodaties in Livigno

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.