Het skigebied Hafjell ligt in Oppland, Noorwegen. Het is een uitstekend gebied voor beginners en voor families. Het gebied, dat circa tien kilometer van de Olympische stad Lillehammer ligt, maakt onderdeel uit van de Lillehammer skipas. Hiermee heb je toegang tot een dikke honderd kilometer aan pistes die verdeeld zijn over vier skigebieden: Hafjell, Skeikampen, Kvitfjell en Gålå.

Hafjell is met ongeveer veertig kilometer aan pistes de grootste van de vier. De pistes zijn over het algemeen vrij makkelijk en er zijn best veel verschillende routes en variaties mogelijk. Goed voor de rustige skiër dus. De dalafdalingen zijn met vijf kilometer vrij lang. Er zijn nog enkele steilere pistes voor de gevorderde skiër, die gebruikt werden voor de Olympische Spelen van 1994.

Hafjell staat in heel Scandinavië bekend om z’n goede funpark: “Hafjellparken” en is daarmee een topbestemming voor freestylers. Voor langlaufers is er een enorm aanbod aan loipes, maar liefst 300 kilometer.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Leuk!! Al jaren vaste gast hier, hele seizoen door. In dec een eigen appartement gekocht. Goede sneeuw, veel afwisseling en de rijen vallen buiten week 7 & 8 vaak mee. Pasen is hoogseizoen, maar dan brengt de single-line redding. In Lillehammer is het romantisch tijdens de kerst, en voor degene die van poffertjes houden: bezoek Det Lille Pannekakehuset wordt gerund door NL-ers ☺️

Beetje off-topic, maar hoe bevalt dat? Kom je er vaak? Duur? Vliegen op Oslo en dan met de trein? Hafjell heeft wel onze aandacht voor een vakantiehuis. Skien met kerst, bikepark in de zomer, niet te ver rijden van Jotunheimen National Park.

Beetje off-topic, maar hoe bevalt dat? Kom je er vaak? Duur? Vliegen op Oslo en dan met de trein? Hafjell heeft wel onze aandacht voor een vakantiehuis. Skien met kerst, bikepark in de zomer, niet te ver rijden van Jotunheimen National Park.

BergFan op 04 feb 2024 21:50

Ik woon 30min ten zuiden van Oslo dus wij rijden er in ca 3u naar toe. Toevallig afgelopen weekend mijn zus opgewacht op OSL, samen met de trein naar Lillehammer en taxi naar Gaiastova. Prima te doen!

Ik ski al ca 20 jaar op Hafjell, vaak een aantal weekends, kerst en wintervakantie, soms ook Pasen. Vooral de sneeuwzekerheid met de kerst is een voordeel. Het loont zich wel om een seizoenkaart in de herfst aanschaffen.

Alles is hier duurder - maar met de huidige euro koers voor jullie 20% goedkoper ten opzichte van de afgelopen jaren. Nu we een eigen appartement hebben, stoppen we voor een cacao maar skippen de lunch…

Waar zou je een vakantiehuis willen hebben? OP Finn.no vind je het grootste aanbod voor koop/huur (soms ook mogelijk om een jaar te huren «åremål»).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie