Engelberg: voor als de winter je niet lang genoeg kan duren!

gesponsord op 04 april 2024· geen reacties

null

Engelberg heeft absoluut niets te klagen over zijn locatie. Vanuit Nederland is het een van de meest nabijgelegen skigebieden in de Alpen. Bovendien is het een van de eerste skioorden in het land dat profiteert van de Nordstau, die hier door de Alpenhoofdkam omhoog wordt gestuwd. Dit resulteert regelmatig in het breken van diverse sneeuwrecords. Lees meer over deze geluksvogel onder de skigebieden.

Engelberg-Titlis: Zwitserse (ski)traditie en charme

Het dorp ligt in een hooggebergte en staat bekend als het grootste wintersportgebied in Centraal-Zwitserland. Waar je ook gaat, het uitzicht is altijd een adembenemend bergpanorama. Het dorp heeft een internationale flair en maakt tegelijkertijd indruk met Zwitserse traditie en gezelligheid. Het in 1120 gestichte benedictijnenklooster nabij het dalstation van Brunni straalt karakter uit. Nog altijd wonen, werken en studeren daar de monniken. Tezamen met de resterende gebouwen uit de belle époque geven ze het kloosterdorp een geheel eigen charme. Engelberg heeft een lange skitraditie en ook nu nog komen de skisterren van morgen van de lokale sportschool. Het sportieve dorp heeft de meeste olympische wintermedailles ter wereld gewonnen. Wie weet spot je bijvoorbeeld zo maar goudenmedaillewinnaar Marco Odermatt op een van de pistes!

null

Het langste skiseizoen van Zwitserland

Het skiseizoen begint er al in oktober op de gletsjer en eindigt pas na meer dan 200 skidagen in mei, waardoor Engelberg-Titlis het langste winterseizoen van Zwitserland heeft. Naast de gletsjer zorgt ook het eigen microklimaat van het skigebied ervoor dat het gezegend is met veel sneeuw. Een van de langste pistes in dit Alpengebied is het stuk van de Titlisgletsjer (3.020 m) naar beneden naar Engelberg. De 12 km lange piste heeft meer dan 2.000 verticale meters van boven naar beneden en is sneeuwzeker dankzij sneeuwkanonnen. Het aanbod aan pistes aan beide kanten van het dal, de Titlis en de zonnige kant van de Brunni, is zeer divers en omvat ongeveer 82 kilometer aan pistes.

null

Paradijs voor freeriders

De regio Engelberg-Titlis staat wereldwijd bekend om zijn vele off-pisteafdalingen en is de place to be voor alle freeriders. Zo kun je er de Big 5 – vijf unieke freerideroutes – skiën, waarbij je in goede omstandigheden zo’n 10.000 verticale meters aflegt. Hieronder ook de beroemde ‘Laub’: een steile afdaling met een hellingsgraad van 32 tot 38 graden.

null

Engelberg: The way to happiness
Wie deze winter Engelberg bezoekt, loopt daar misschien wel de lokale held ‘Snowflake’ tegen het lijf. Op 77-jarige leeftijd heeft hij de meeste skidagen in Engelberg op zijn naam staan. Hij mist nooit een kans om zijn passie na te jagen en staat het liefst elke dag op de latten. Met als motto: ‘don’t worry, ski more, be happy’, komt hij op een verbazingwekkende 150+ skidagen per seizoen.

null

En: perfect voor gezinsvakanties

Engelberg, dat het duurzaamheidslabel Energy Town draagt, heeft een relaxte sfeer en levensstijl met een goede infrastructuur. Er is een ruim aanbod aan hotels voor elk budget en elke wens. Het is ook een gecertificeerde familiebestemming met goede kinderopvangfaciliteiten. De skikinderdagverblijven die door de skischolen worden aangeboden, kunnen van een halve dag tot vijf dagen worden geboekt, indien nodig met toezicht tussen de middag. Er zijn perfecte pistes voor beginnende skiërs direct in de stad, en voor de afwisseling is nachtskiën ook mogelijk. Naast de verschillende beginnersgebieden zullen de kleintjes zich nooit vervelen door de gevarieerde activiteiten en zelfs bij slecht weer zorgen een overdekt zwembad, klimhal of een bezoek aan de kaasmakerij voor een spannende dag. Naast de drie rodelbanen is er op de Trübsee een glijbanenpark, waar jong en oud verschillende glijhulpjes (van minibobs tot snowtubes) kunnen uitproberen en de baan af kunnen gaan.

null

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie