4 skigebieden met veel variatie voor een groepswintersport in Oostenrijk

gesponsord op 05 februari 2024· geen reacties

[Vakantiehuis Arlberg in Ski Arlberg (huiscode AT.6574.06)](https://www.villaforyou.com/AT.6574.06?utm_source=Wintersport.nl-weblog&utm_medium=Weblog&utm_campaign=Wintersport+campaign)
Vakantiehuis Arlberg in Ski Arlberg (huiscode AT.6574.06)

Op zoek naar de perfecte bestemming voor een groepswintersportavontuur in Oostenrijk? Van uitgestrekte pistes tot adembenemende berglandschappen, Oostenrijk biedt een breed scala aan skigebieden die ideaal zijn voor groepen met diverse interesses en vaardigheidsniveaus. In deze blog duiken we in de wereld van de Oostenrijkse Alpen en ontdekken we vijf skigebieden die bekend staan om hun variatie, waar groepen van alle groottes en niveaus kunnen genieten van een onvergetelijke wintersportervaring. We geven je ook alvast een aantal tips voor vakantiehuizen in deze gebieden!

1. Katschberg/Lungau

Katschberg, gelegen op slechts 40 minuten rijden van het populaire Flachau, is een verrassend skigebied dat de laatste jaren steeds populairder geworden is. Ondanks deze toename in populariteit, zijn de pistes toch nog steeds rustig. Het gebied verbindt de skigebieden op de bergen Aineck en de Tschaneck. De mooiste afdaling is de ‘A1’-afdaling: een zes kilometer lange route met bijna 1200 meter hoogteverschil. De pistes op de Aineck zijn langer en uitdagender dan die op de Tschaneck, die juist gekenmerkt worden door brede en perfect onderhouden pistes. Ideaal voor het bijschaven van carvetechnieken! Recente investeringen in nieuwe liften, waaronder een moderne achtpersoonsgondel vanuit Sankt Margarethen, hebben het skigebied verder verbeterd. Ook biedt Katschberg een zeer kindvriendelijke ervaring, met kinderlanden in beide dorpen en genoeg ruimte voor oudere kinderen om zelfstandig te skiën, waardoor het een ideale bestemming is voor families.

Villa for You heeft al een luxe appartement met infraroodsauna in Lungau en Katschberg voor €285 per nacht.

[Chalet Petra in Lungau & Katschberg (huiscode AT.5582.04)](https://www.villaforyou.com/AT.5582.04?utm_source=Wintersport.nl-weblog&utm_medium=Weblog&utm_campaign=Wintersport+campaign)
Chalet Petra in Lungau & Katschberg (huiscode AT.5582.04)

2. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, ligt tussen de bekende skigebieden Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental en het Zillertal, en is een favoriete bestemming voor wintersportliefhebbers vanwege de combinatie van uitgestrekte pistes en authentieke dorpen. De wachttijden in Ski Juwel zijn, zelfs in het hoogseizoen, beperkt. Het gebied biedt een gevarieerd aanbod van pistes, geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met uitdagende afdalingen zoals de lange dalafdaling naar Inneralpbach voor ervaren skiërs. Bovendien zijn er geheime pareltjes zoals het gebiedje bij Markbachjoch bij Niederau, dat rustige en uitdagende pistes biedt. De gezellige dorpen in het gebied, waaronder Alpbach en Niederau, dragen bij aan de charme van Ski Juwel. Daarnaast is het ook een kindvriendelijke bestemming is met uitstekende faciliteiten voor gezinnen. Off-piste mogelijkheden en een goede variatie in pistes maken Ski Juwel een aantrekkelijke keuze voor een gevarieerde wintersportervaring in Oostenrijk.

Met z’n achten op wintersport? Dan kun je via Villa for You al voor €195 per nacht terecht in chalet in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau met geweldig uitzicht en een 5-sterrenreview.

[Appartement Flicklhof XL in Skiwelt WilderKaiser-Brixental (huiscode AT.6361.43)](https://www.villaforyou.com/AT.6361.43?utm_source=Wintersport.nl-weblog&utm_medium=Weblog&utm_campaign=Wintersport+campaign)
Appartement Flicklhof XL in Skiwelt WilderKaiser-Brixental (huiscode AT.6361.43)

3. Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach (Zillertal 3000)

Zillertal 3000 trekt vele Nederlandse wintersportliefhebbers vanwege de gezellige plaatsen zoals Mayrhofen, de sneeuwzekere Hintertuxer Gletscher en de overvloed aan knusse berghutten. Het gebied is ontstaan door de samenvoeging van de skigebieden van Mayrhofen, Finkenberg en Lanersbach en biedt ruim 140 kilometer aan pistes, Hierdoor is het het op een na grootste skigebied in het Zillertal. Met de niet-rechtstreeks aangesloten Hintertuxer Gletscher meegerekend, is het zelfs het grootste. Het bekendste deelgebied, de Penken bij Mayrhofen, biedt een mix van blauwe en rode pistes en staat bekend om de uitdagende zwarte Harakiri. Recentelijk is het gebied uitgebreid met de komst van de Möslbahn en een nieuwe steile piste. Het skigebied is uitermate geschikt voor het maken van tochten langs gezellige pistehutten. De verschillende dorpen binnen Zillertal 3000 variëren sterk in karakter, van het bruisende Mayrhofen tot de rustigere dorpen zoals Juns, Madseit en Lanersbach, waardoor voor ieder wat wils te vinden is.

Op zoek naar een goedkope groepsvakantiehuis in Zillertal 3000? Vanaf €92 per persoon per nacht kun je al terecht in een gezellige vakantiewoning nabij het skigebied!

[Appartement Blick zum Mayrhofen in de Zillertal Arena (huiscode AT.6284.03)](https://www.villaforyou.com/AT.6284.03?utm_source=Wintersport.nl-weblog&utm_medium=Weblog&utm_campaign=Wintersport+campaign)
Appartement Blick zum Mayrhofen in de Zillertal Arena (huiscode AT.6284.03)

4. Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun ligt aan de feeërieke oevers van de Zeller See en is omringd door bergen. Beide dorpen hebben een eigen karakter. Zo is Zell am See een charmant Oostenrijks stadje met een chique sfeer, terwijl Kaprun sportiviteit uitstraalt (het is niet voor niets de thuisbasis van veel nationale ski- en snowboardteams). Het dorp trekt daarnaast veel families aan met de gezinsvriendelijke pistes van de Maiskogel. Zell am See heeft zijn eigen eigen skigebied, de Schmittenhöhe (sinds 2019 is ook Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hier aan verbonden), terwijl je vanuit Kaprun op de Kitzsteinhorngletsjer uitkomt. Zell am See biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder schaatsen op de Zeller See, winkelen in het autovrije centrum en een levendige après-ski-scene met meer dan 90 restaurants, cafés en discotheken. Voor kinderen zijn er speciale kinderlanden op de Glocknerwiese en bij het middelstation van de Areithbahn in Zell am See, en de Lechnerberg in Kaprun is ook een uitstekende omgeving voor kinderen om te leren skiën.

In Zell am See-Kaprun vind je al een zonnig, rustig gelegen tienpersoonschalet met geweldig uitzicht én dito reviews vanaf €215 per nacht.

[Appartement Falken Suites TOP 6 in Zell am See-Kaprun (huiscode AT.5710.16)](https://www.villaforyou.com/AT.5710.16?utm_source=Wintersport.nl-weblog&utm_medium=Weblog&utm_campaign=Wintersport+campaign)
Appartement Falken Suites TOP 6 in Zell am See-Kaprun (huiscode AT.5710.16)

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie