Vijf redenen om naar de Pays des Ecrins te gaan!

gesponsord op 05 november 2021· geen reacties

Goede pistes in Puy Saint Vincent
Goede pistes in Puy Saint Vincent

De Pays des Ecrins, het dal waar je de steeds bekender wordende skigebieden van Pelvoux en Puy Saint Vincent vindt, is een absolute aanrader voor families, freeriders, toerskiërs en iedereen die van fijne overzichtelijke skigebieden houdt. Je zit op een steenworp afstand van het nationale park Les Ecrins, het sneeuwt er veel en tegelijkertijd schijnt de zon regelmatig. We noemen de vijf belangrijkste redenen om komende winter richting het Franse Pays des Ecrins af te reizen!

Let op: geweldige deals in de Kerstvakantie

De Nederlandse en Belgische kerstvakanties vallen deze winter heel gunstig voor iedere wintersporter die op vakantie wil naar Frankrijk. Want de tweede week van ‘onze’ kerstvakantie is het geen vakantie in Frankrijk. Daarom is het deze week niet alleen heerlijk rustig op de pistes (zie je het al voor je: helemaal alleen op de pistes en bij de liften?), het is ook nog eens heel goedkoop. Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden inclusief skipas. Hieronder hebben we vijf geweldige deals gevonden bij authentieke en leuke accommodaties:

  • Groot chalet voor 10-12 personen Chalet Kermocco: Een ruim chalet van 210 m2 voor 10 tot 12 personen op loopafstand van het centrum van Vallouise. Heerlijk zonnig gelegen met een geweldig uitzicht. Ideaal om Puy Saint Vincent en Pelvoux te verkennen of te gaan langlaufen.
  • Romantisch huisje Chalet Ecrins vert in het dorpje Vigneaux. Dit leuke, romantische kleine chalet is ideaal voor 2 tot 3 personen. Op 8 minuten rijden van Puy Saint Vincent.
  • Cocooning Camping Caravaneige et SPA l’Iscle de Prelles: Breng een bijzondere nacht door in een kota. De cocooning sfeer zal je onderdompelen in 1000 en 1 mysterieuze verhalen…
  • Ski-in ski-Out Duplex Hameau des Écrins: Een Duplex ski-in ski-out appartement voor 8/10 personen in Puy Saint Vincent 1800. Je kunt hier ook gebruik maken van een overdekte privéparkeerplaats en een skilocker.
  • Groot chalet voor 12 personen Chez Sophie et Fred: Groot huis voor 12 personen met een enorm eigen terrein op 3 minuten van het skigebiedje van Pelvoux. In een bijzonder rustige omgeving met een prachtig uitzicht op de Vallouise vallei en de Mont Pelvoux.

Na de sneeuwval klaart het bijna altijd direct op!
Na de sneeuwval klaart het bijna altijd direct op!

Reden 1: Zeer goede sneeuw

Wat is het allerbelangrijkste tijdens een wintersport? Precies: sneeuw! Zonder sneeuw geen wintersport. En laat de Pays des Ecrins, het dal waar Puy Saint Vincent en Pelvoux liggen, nou eens zeer sneeuwzeker zijn. Door een bijzonder microklimaat sneeuwt het hier vaker en meer dan in de meeste gebieden in de buurt. Bijna elk jaar staan deze skigebieden in de Franse top 10 wat sneeuwhoeveelheid betreft. Er valt niet alleen veel sneeuw, de sneeuw blijft ook nog eens van goede kwaliteit. Dit is te verklaren door de vaak wat lagere temperatuur in dit dal en dankzij de Mont Pelvoux. Deze imposante berg, die goed te zien is vanuit Puy Saint Vincent en Pelvoux, is een goede windvanger.

Reden 2: Heerlijk weer

Veel sneeuw dat is leuk, hoor ik je denken, maar als er veel sneeuw valt dan is het vaak slecht weer? Nou, laat dat net de magie van de Zuid- Alpen zijn, en helemaal van dit hoekje in Frankrijk. Het sneeuwt hier regelmatig kortstondig en hard. Het komt vaak voor dat je een volle dag aan hevige sneeuwval hebt en dat het de dag erna kraakhelder is. Dus verse poedersneeuw en zon! Volgens veel locals schijnt de zon hier zo’n 300 dagen per jaar.

Pelvoux en Puy Saint Vincent zijn echte familie-gebieden. Goede sneeuw en rustig
Pelvoux en Puy Saint Vincent zijn echte familie-gebieden. Goede sneeuw en rustig

Reden 3: Leuke skigebieden

In de Pays des Ecrins vind je twee leuke skigebieden. Het grootste skigebied Puy Saint Vincent is een leuk gebied met een fijne mix van groene, blauwe, rode en zwarte pistes. Met zo’n zeventig kilometer aan afwisselende pistes kun je jezelf hier prima een week vermaken. De blauwe piste La Crête is voor veel wintersporters een van de favoriete pistes. Zoek je liever wat steiler terrein? Ga dan omhoog naar de Pendine, de hoogste lift van het gebied. Het is een echt familieskigebied met voor ieder wat wils. Naast de pistes is dit gebied beroemd vanwege de vele off-piste mogelijkheden. De bossen van dit skigebied horen tot de beste tree-ski bossen van de Alpen! En daarboven vind je mooie open hellingen. Wel zin in poeder maar geen off-piste ervaring? Dan zit je hier ook goed, want verschillende pistes die niet worden geprepareerd zijn beveiligd, zo kun je veilig poeder skiën.

Na verse sneeuw worden bepaalde pistes niet geprepareerd om veilig te kunnen genieten van de poeder
Na verse sneeuw worden bepaalde pistes niet geprepareerd om veilig te kunnen genieten van de poeder

Dat laatste doen ze ook in Pelvoux. Een gebiedje met 23 kilometer aan pistes. Dit kleine gebiedje is een echt ‘one-lift wonder’. Je vindt hier geweldig geprepareerde skipistes waar je heerlijk kunt carven en in het dal liggen eenvoudige pistes voor beginners. Daarnaast vinden kinderen de speelse blauwe pistes boven Puy Aillaud geweldig. Dit gebied leent zich dus perfect voor families met kleine kinderen. En hou je van poeder, dan vind je ook hier geweldige off-piste mogelijkheden en beroemde toerskitochten. Verder is dit skigebied zeer aantrekkelijk geprijsd!

Geweldige off-piste en toerskimogelijkheden in de Pays des Ecrins
Geweldige off-piste en toerskimogelijkheden in de Pays des Ecrins

Reden 4: Geweldige natuur

Op een steenworp afstand van het grote nationale park van de Ecrins ben je hier zeker van een schitterende natuur. Vanuit beide skigebieden heb je een grandioos uitzicht op mooie bergtoppen. Omdat de lucht in de Zuid-Alpen zeer droog is word je ‘s avonds ook elke keer getrakteerd op een schitterende sterrenhemel. Ook het eeuwenoude dorpje Vallouise is een bezoek waard, heerlijk om doorheen te slenteren of wat te eten en te drinken. Vergeet daarbij het lokale Alphand bier niet!

De Pays des Ecrins is internationaal beroemd vanwege de ijsklim mogelijkheden
De Pays des Ecrins is internationaal beroemd vanwege de ijsklim mogelijkheden

Reden 5: Geweldige alternatieve wintersporten

Naast het skiën kun je in de Pays des Ecrins heel veel andere wintersporten beoefenen. Ga eens langlaufen door de Onde vallei. Na een koele nacht zie je hier overal betoverende ijskristallen. De Pays des Ecrins beschikt over een geweldig langlaufgebied voor beginners en gevorderden. Ga je liever verder dan de skigebieden, dan gaat er in de Pays des Ecrins een enorme toerskiwereld voor je open. Je kunt hier in het voorjaar zelfs de Dôme des Ecrins, met zijn 4015 meter een echte vierduizender, skiën. Lokale gidsen nemen je graag mee. Dezelfde gidsen zullen je ook met veel plezier de bevroren ijswatervallen tonen. Voor ijswatervalklimmers is de Pays des Ecrins namelijk een waar mekka. Klimmers vanuit de hele wereld komen hierheen om hun ijsbijlen in het ijs van de Fournel en Freissinieres vallei te slaan. Wil je dit een keer proberen dan kun je onder begeleiding terecht op de oefenmuren van Freissinières, L’Argentiere-la-Bessee of Pelvoux. Nog niet genoeg? Denk dan aan hondensledes, sneeuwschoen-/winterwandelen of de superleuke rodelafdaling van Puy Saint Vincent.

Als je een keer in de Pays des Ecrins bent geweest dan is het vrij zeker dat je hier weer terug komt!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie