Ski Juwel: een perfect familiegebied

gesponsord op 09 november 2021· geen reacties

null

Het afwisselende skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een perfect familiegebied. Als je met het gezin op skivakantie gaat, heb je natuurlijk speciale eisen aan een skigebied: geschikte pistes en liften voor de kinderen, gevarieerde pistes voor de ouders, een goede bereikbaarheid en leuke activiteiten naast de pistes. Op al deze vlakken scoort Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, tussen de Kitzbüheler en Zillertaler Alpen in Tirol, zeer goed!

Lokale specialiteiten

Met zijn vier bergen, twee valleien, 113 pistekilometers en 45 liften is Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een veelzijdige wintersportbestemming. Als je tussen het skiën door even wilt uitrusten, kun je terecht in een van de 25 gezellige hutten. Typische specialiteiten zoals käse-spätzle, Kaiserschmarrn of een echte boeren cordon bleu zijn lokale aanraders. En vergeet de Apfelstrudel bij de koffie niet!

Lekker eten op de pistes
Lekker eten op de pistes

Authentieke valleien met charmante dorpjes

In het Alpbachtal vind je negen dorpen met allemaal hun eigen karakter. Het bekendste dorp is Alpbach, dat door zijn uniforme houten bouwstijl bekend staat als een van de mooiste dorpen van Oostenrijk, en dat wil wat zeggen. Verder vind je hier ook de kleinste stad van Oostenrijk, Rattenberg, met slechts 400 inwoners. Dit mooie stadje is een bezoek meer dan waard! Aan de andere kant van de Schatzberg ligt de Wildschönau met vier charmante kerkdorpen: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach.

Gezinsvriendelijk skigebied

Niet alleen de volwassen zijn in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau aan het goede adres, ook kinderen zijn meer dan welkom. Niet voor niks is dit een van de meest gezinsvriendelijke skigebieden van Tirol. Zo zijn er naast de diverse veilige liften ook uitstekende kinderpistes, kinderskischolen en kinderopvang aanwezig. De oefenpistes van Inneralpbach, Niederau en Reith liggen bovendien aangenaam dichtbij het dorpscentrum, zodat ouders én grootouders niet te ver hoeven te wandelen. De grotere kinderen kunnen zich uitleven in het Snowpark of bij de Speedcheck.

Kinderen zijn meer dan welkom.
Kinderen zijn meer dan welkom.

Gezinsaanbiedingen en gratis skipas

Ook op het prijsvlak scoort Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau goed. De ruime accommodaties hebben een eerlijke prijs, zodat iedereen een vakantiewoning naar zijn budget en gezinsgrootte kan uitkiezen. En dan zijn er nog speciale gezinsaanbiedingen en een gratis skipas actie in april waar ouders optimaal van kunnen profiteren.

Rodelplezier

Maar om van de tijd met het gezin echt “quality time” te maken, zijn er ook leuke activiteiten buiten het skiën en snowboarden om. Wat te denken van rodelen: op de Markbachjoch in Niederau, op de Schatzberg in Auffach en op de Reither Kogel in Reith im Alpbachtal kun je met de lift omhoog en met de slee naar beneden. Op de Wiedersbergerhorn zorgt de Alpine Coaster “Alpbachtaler Lauser-Sauser” voor plezier direct naast het bergstation.

Rodelen, succes verzekerd!
Rodelen, succes verzekerd!

Familiepark Drachental

Het summum van pret is misschien wel het familiepark Drachental. Dit rond draken gethematiseerde familiepretpark is dé nieuwe attractie in het hoogdal Wildschönau. Het ligt in het centrum van Oberau en biedt het gehele jaar vermaak. Het hoogtepunt van het park is de spannende ‘Drachenflitzer’, de modernste Alpine Coaster ter wereld. Zomers is er een speelmeer, een bike trail en trampoline, ‘s winters is er juist weer een schaatsbaan. Daarnaast vind je er nog een kleine sleeplift en een lopende band. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op het ruime terrein. In de 5D-bioscoop worden spannende actiefilms vertoond, handig als het buiten heel slecht weer is. Bij het restaurant ‘Grisu’ kun je terecht voor eten en drinken.

Skiën voor dag en dauw

Elke zaterdag vanaf 5 maart 2022 kunnen vroege vogels tijdens de First Line Skiing-ochtenden als eerste maagdelijke hellingen afkrassen. Op deze data gaat de Wiedersbergerhornbahn reeds om 07.00 uur open, zonder extra liftpaskosten. Als je jezelf vervolgens wilt trakteren op een heerlijk ontbijt, zijn er diverse berghutten om uit te kiezen. Wel even telefonisch reserveren.

Mooie dorpjes in een waar winterwonderland
Mooie dorpjes in een waar winterwonderland

Het skigebied in een notendop

  • 113 km pistes, waarvan 85% te besneeuwen is met kunstsneeuw. 30 km blauwe, 54 km rode, 13 km zwarte pistes en 16 km skiroutes
  • 45 liften, waarvan 9 gondels, 7 stoeltjesliften, 29 sleepliften
  • 25 skihutten & bergrestaurants
  • 2 sneeuwparken, 3 rodelbanen
  • Hoogte skigebied: 700 - 2.025 m

Meer informatie over Ski Juwel vind je hier

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie