Nieuw: Voordelige pakketreizen inclusief skipas naar Noorwegen en Zweden

gesponsord op 09 november 2022· 1 reactie

null

Noorwegen en Zweden zijn waarschijnlijk niet de wintersportbestemmingen die als eerste in je opkomen als je je skivakantie voor komende winter aan het boeken bent. Maar er is genoeg reden om toch eens te overwegen naar het noorden te trekken in plaats van wéér naar het zuiden af te zakken. In deze blog leggen we je uit waarom. En extra handig: Sunweb biedt nu wintersportvakanties aan naar Noorwegen en Zweden in de vorm van voordelige pakketreizen!

Dit is gratis inbegrepen bij je pakketreis van Sunweb naar Noorwegen en Zweden:

  • Vlucht
  • Gratis ruimbagage
  • Gratis je ski’s meenemen in het vliegtuig naar Zweden
  • Verblijf
  • Skipas

Ontdek de nog onontgonnen skigebieden van Noorwegen en Zweden.
Ontdek de nog onontgonnen skigebieden van Noorwegen en Zweden.

Zweden: onontdekte en adembenemende natuur

Zweden is een onontdekte parel. En juist doordat het nog niet gevonden is door de massa, vind je hier nog prachtige ongerepte natuur vol weelderige dennenbossen. Deze wachten op jou om doorkruist te worden, per ski, snowboard of via één van de vele prachtige langlaufroutes. Een Zweedse wintersportvakantie is daarnaast pas compleet met een unieke excursie zoals een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling of een hondensledetocht onder de sterren!

Oneindige pistes voor alle niveaus: ook voor jouw kroost!

De mooiste skigebieden van Zweden zijn Sälen, Vemdalen en Åre. Deze skigebieden hebben kilometers aan kilometers vol prachtige pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveau’s. Overal zijn daarnaast verlichte pistes te vinden die skiën onder een blinkende sterrenhemel mogelijk maakt. De Zweedse wintersportplaatsen staan ook bekend om hun goede faciliteiten voor kinderen, waardoor het ook een hele goeie keuze is als je op zoek bent naar een gezinsvakantie.

Ook ideaal als bestemming voor je gezinsvakantie!
Ook ideaal als bestemming voor je gezinsvakantie!

Koude en lange winters zorgen voor perfecte sneeuwcondities

Door het Scandinavische poolklimaat kun je de hele winter lang terecht voor een dik pak geweldige sneeuw. Maar juist in de maanden februari, maart en het voorjaar biedt Zweden je iets extra’s. Volgens de locals zijn zelfs de beste maanden! Overdag zon en 's nachts harde vorst: wat wil je nog meer. Zoek je toch gewoon een ouderwetse witte kerst? Dan zit je hier ook goed. Een authentiek Zweeds kerstdiner en daarna samen de piste op, dat zijn pas feestdagen!

De beste deals voor Zweden

Dit zijn de beste pakketdeals voor vliegreis inclusief gratis ski’s in de ruimbagage, transfer, verblijf én skipas naar Zweden:

Noorwegen: een onontdekt wintersportparadijs

Doordat dit Scandinavische land zo noordelijk ligt, heeft het een lang wintersportseizoen met hoge sneeuwzekerheid. Combineer dat met de schitterende natuur met sprookjesachtige dennenbossen, waarin je zo nu en dan vrij rondlopende rendieren tegenkomt, en je hebt een wintersportgebied zoals je nergens anders vindt. Populaire wintersportbestemmingen in Noorwegen zijn Trysil en Oslo, waar je pistes vindt voor alle niveaus en voorkeuren.

Voor ieder wat wils op je wintersport in Noorwegen en Zweden.
Voor ieder wat wils op je wintersport in Noorwegen en Zweden.

Skiën onder de sterren

Dat Noorwegen zo noorderlijk ligt, betekent ook dat de winterdagen kort zijn. Maar de Noren hebben dat in hun voordeel omgebogen: veel pistes zijn verlicht zodat je toch eindeloos (en extra sfeervol!) kunt genieten op je ski’s, snowboard of slee. Doordat ze hun pistes daarnaast ook nog vaak 's avonds en 's ochtends vroeg openen, kun jij toch nog langer genieten van jouw dag wintersporten. Wat overigens ook kan, en echt een aanrader is, is om een magische tocht met een hondenslee of arrenslee te maken door de nachtelijke sprookjesnatuur van Noorwegen. Gegarandeerd een ervaring die je bijblijft!

Een lang en sneeuwzeker wintersportseizoen

Kou lijkt wel een Noorse uitvinding: zelfs het zeewater bevriest er op sommige plekken. Daardoor garandeert de winter in Noorwegen je geweldige omstandigheden en schitterende sneeuw. Vanaf de eerste vlokken in november tot aan de laatste in april ben jij verzekerd van prachtig besneeuwde pistes. In het prille begin en aan het einde van het wintersportseizoen eventueel bijgestaan door een sneeuwkanon. Daarom biedt Noorwegen je op ieder moment in de winter een fantastische wintersportervaring: van een adembenemende witte kerst tot een meer zonovergoten voorjaar, of er tussenin als je natte Nederlandse winter beu bent. Jij kiest!

De beste deals voor Noorwegen

Dit zijn de beste pakketdeals voor vliegreis inclusief gratis ski’s in de ruimbagage, transfer, verblijf én skipas naar Noorwegen:

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

ter info: de links naar de reizen doen het niet allemaal

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie