Le Grand Massif is een zeer populair wintersportgebied bij Nederlandse wintersporters. Dit komt niet alleen omdat het enorm makkelijk is aan te rijden. Het gebied heeft ook veel te bieden. Je kunt hier, ook als beginner, mooie tochten maken. Had ik het al over de beroemde tocht ‘Les Cascades’ gehad? Het Grand Massif is zeer afwisselend en misschien is dit wel het skigebied met het mooiste uitzicht van de Alpen. En door de ligging recht onder het enorme Mont Blanc massief is het hier ook nog eens heel sneeuwzeker! Kortom, een gebied dat zeer veel wintersporters kan aanspreken.

Wie van jullie kent dit gebied? Wat vinden jullie van het Grand Massif? Ik hoor het graag!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

De uitzichten van het Junfraujoch vond ik zelf toch nog wel wat indrukwekkender, maar le Grand Massif is wat mij betreft wel een absolute aanrader, heel fijn gebied!

De uitzichten van het Junfraujoch vond ik zelf toch nog wel wat indrukwekkender, maar le Grand Massif is wat mij betreft wel een absolute aanrader, heel fijn gebied!

JelleK op 11 okt 2023 09:40

Ik zit zelf ook meteen te dubben tussen die twee. Want je hebt gelijk die zijn ook mooi, vooral vanwege de geschiedenis van de Eiger, maar het weidse uitzicht op het Mt Blanc massief… Lastig lastig :-)

Click. Click. Peace

Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik er geweest ben, maar het is en blijft een heerlijk gebied waar ze zeker de laatste jaren ook echt goed doordachte verbeteringen en vernieuwingen hebben doorgevoerd. Op strategische plaatsen nieuwe, snelle liften gebouwd, die daarnaast veel hoogtemeters en lengte overbruggen zodat je heerlijk lange afdalingen kunt doen.

Ga er trouwens niet vanuit dat alle rode pistes in het gebied vrij eenvoudig zijn. De Chamois is 1 van de steilste rode pistes die ik in al die jaren dat ik in de Alpen kom ben tegengekomen.

De Cascade blijft een mooie ervaring, wel heel jammer dat het gebiedje van Sixt niet meer bestaat, daar had je echt een paar parels van afdalingen, waar het altijd rustig was en tot eind van de middag de afdalingen er mooi strak bij lagen en dat in een geweldige natuur omgeving.

Born to Ride

Laten we eerlijk zijn…als ik op mijn board sta op de top van de berg vind ik elk uitzicht prachtig!
Ik hou van de alpen als het nou zomer of winter is ik vind het helemaal te gek dat je zulke hoogte verschillen hebt en daarmee vaak zo ver van je af kunt kijken! dat samen met de natuur is fantastisch :)
Ik haat het saaie en vlakke nederland, weinig sfeer, uitstraling, natuur en vlakke land…wij hebben echt het lelijkste land ter wereld, alles is agrarisch of bebouwd met hier en daar nog wat mooie natuur en duinen.
Als ik met pensioen ben ga ik gegarandeerd een 2de huisje in het buitenland kopen!

Maar ondanks dat ik nog nooit in de grand massief ben geweest ben ik wel meer geïnteresseerd door dit filmpje, ik kan echter vaak niets vinden door de combi van mijn wensenlijst en prijs.
De pistes door de bomen zijn wel heerlijk om te zien!

*bericht bewerkt door Freerider op 11 okt 2023 10:11

Als ik met pensioen ben ga ik gegarandeerd een 2de huisje in het buitenland kopen!

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Niet wachten op je pensioen! ;-)

Click. Click. Peace

Ben er geweest en vond het een aardig gebied. Wel een paar minpunten waardoor ik iets minder snel terug zal komen. Pistes bij Flaine zitten in een mooie kom, maar om bij de buitenste pistes te komen moet je een heel vlak stuk over, dat stoorde me nogal om telkens weer te doen + de overvolle gondel die al die pistes bedient. Dorpje Samoëns werd aangemerkt als gezellig dorpje, maar vond er weinig te beleven (misschien omdat we in januari waren?).
Verbindingen waren regelmatig erg druk.

Verder ruim gebied, mooi uitzicht (al vind ik uitzicht op Dents du midi, Eiger en Matterhorn net wat spectaculairder) en prijs behoorlijk redelijk. Zeg nooit nooit, maar hij staat niet bovenaan m’n lijstje.

Ik haat het saaie en vlakke nederland, weinig sfeer, uitstraling, natuur en vlakke land…wij hebben echt het lelijkste land ter wereld, alles is agrarisch of bebouwd met hier en daar nog wat mooie natuur en duinen.
Als ik met pensioen ben ga ik gegarandeerd een 2de huisje in het buitenland kopen!

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Als je er zo in staat begrijp ik totaal niet dat je nog in Nederland woont, dan was ik al lang weggeweest.
Indien je een extra huis wil kopen moet je er eerder bij zijn in financieel opzicht. Laat maar langzaam in waarde stijgen.

Nederland kan ik best waarderen, als ik de straat oversteek loop ik het natuurgebied in. Af en toe reeen in het weiland hier tegenover me (ik zie ze vanaf mijn werkplek thuis). Als ik nu een rondje zou lopen kom ik in een uur misschien 5 mensen tegen. Misschien ook niet. Ik ben het wel met je eens dat de bergen enorm trekken en ik heb ook wel eens gedacht over een pied a terre in het buitenland, maar heb voor mezelf niet uitgekristalliseerd waar het dan zou moeten zijn en daarmee beperk ik mezelf tot een gebied. Ik vind meerdere gebieden ontzettend leuk.

It is an amazing world

Eens met Jelle, Munch, Jungfrau, Eiger echt nog tandje fotogenieker. Maar Mont Blanc en omringende toppen ook altijd om van te watertanden. Overigens ook vanuit hoogste punt van La Cluzas (Balme) heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Ik was hier 2e week Maart van dit jaar en toen was de sneeuw in la Cluzas en Le Grand Bonard niet super, dus zijn we dag naar Grand Massif gereden. Is uurtje sturen. In de Flaine kom was de sneeuwdekking inderdaad nog erg goed, maar rest van het Grand Massif was gevoelsmatig juist nog slechter dan in La C/Le G B. Heel veel bruine pap en veel stenen. Gevolg is dat iedereen in de kom van Flaine blijft ronddraaien. Ik heb nog nooit zoveel volk op een kluitje gezien. Bij de liften vanuit Flaine naar de kammen echt enorme rijen. Kortom, ik vind dit een serieuze kanttekening omdat je lang niet altijd van de volle omvang kunt genieten (bij voor langere tijd weinig sneeuw). Sta je eenmaal op de kam van de kom, ja dan even paar minuten van het uitzicht genieten!

Als ik met pensioen ben ga ik gegarandeerd een 2de huisje in het buitenland kopen!

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Niet wachten op je pensioen! ;-)

Rogier op 11 okt 2023 10:08

Je hebt gelijk Rogier dat gaat er denk ik wel eerder van komen ;-)

*bericht bewerkt door Freerider op 11 okt 2023 12:02

@Henrike

Dat heeft echt alles te maken met mijn thuis (niet huis), ik hecht het meeste waarde aan mijn familie en vrienden!
Zei maken mij het meest gelukkig en ik bevind me dan ook het liefste in hun gezelschap :-)
Daar kan geen geld of woonomgeving tegenop…mijn ouders zie ik elk weekend met kleine uitzonderingen daar gelaten en vrienden met enige regelmaat.
Vind dit ook belangrijk voor mijn dochter dat ze dit allemaal mee krijgt.

Ben nu 38 en ik heb een stappenplan gemaakt om rond mijn 50ste financieel vrij te zijn om meer te kunnen ondernemen/investeren zonder hypotheek etc.
En van daar uit dus luxe keuzes gaan creëren voor mezelf, waarbij een huisje in de alpen een mogelijkheid kan zijn.

*bericht bewerkt door Freerider op 11 okt 2023 12:22

Met het strand, bos en duinen op enkele minuten lopen afstand kan ik me absoluut niet vinden in het lelijke Nederland. Die 12,6 miljoen toeristen komen hier jaarlijk denk ik ook niet naar de regio omdat het triest en troosteloos is. Het is gewoon ook net wat je er zelf van maakt en of je de schoonheid van Nederland wilt zien. Misschien eens op een nevelige ochtend de zonsopkomst boven het door jouw genoemde agrarische land bekijken?

Persoonlijk zou ik juist nooit een 2e woning in het buitenland willen hebben, dan zit je er weer aan vast om eigenlijk weer altijd naar dezelfde plek op vakantie te moeten gaan. De natuurlijk is overal veel te mooi om steeds weer naar hetzelfde te gaan. Iedere keer aan andere regio laat je nog veel meer van de schoonheid van de natuur genieten.

Born to Ride

hmmmmmzzzz… moet ik mijn afkeer van frankrijk dan toch eens opzij zetten en hier eens heen gaan?

Mooi filmpje dus!

Toch maar eens doorpakken. Buiten de vakantie om eens heen gaan. En de horeca en franse appartementjes maar accepteren (of hopen dat het vooroordelen zijn)

Totales Vollidiot

Vanaf de top bij Flaine kan je ook de eiger, monch, jungfrau zien liggen. Je kijkt precies met de ronding / boog van de Alpen mee. Ik heb hier nog wel een foto van, zal die nog even zoeken en plaatsen. Uitzicht in Grand Massif is mooi, maar inderdaad niet te vergelijken met Jungfrau Region. Maar dat komt meer omdat je vanuit GM naar de bergen kijkt, maar er niet direct in zit (dar ervaar je beter in Jungfrau Region of bijv. bij de sella ronda).

Le Grand Massif had mij erg positief verrast. Het heeft een groene piste (Marvel) die echt een van de leukste pistes van de Alpen is. Daarnaast is het gebied is zeer efficient ingericht. Bij verblijf in Morillon 1100 was het het mogelijk om met het nemen van max 2 liften snel terug te zijn in het appartement. Het gebied heeft zeer lange afdalingen, waaronder vele tussen de bomen. Flaine is natuurlijk echt kneiter lelijk… maar de overige dorpen zijn aardig charmant.

*bericht bewerkt door AMONIVES op 11 okt 2023 13:06

''Powder to the people''

Horeca is Frankrijk is echt prima @Kdtl en als je niet in Flaine verblijft ook prima gezellige appartementen.

Afgelopen februari waren we voor het eerst in het winterseizoen in de Dolomieten. Ik moet zeggen dat ik die omgeving op sommige plekken ook wel spectaculair mooi vond. In de zomer was ik er veel vaker geweest, maar met de sneeuw was dat ook prachtig!

It is an amazing world
anaf de top bij Flaine kan je ook de eiger, monch, jungfrau zien liggen. Je kijkt precies met de ronding / boog van de Alpen mee. § AMONIVES op 11 okt 2023 13:00

Excuses, heb me vergist. Deze foto maakte ik vanuit Les Portes du Soleil, niet vanuit Grand Massif.

*bericht bewerkt door AMONIVES op 11 okt 2023 14:20

''Powder to the people''
anaf de top bij Flaine kan je ook de eiger, monch, jungfrau zien liggen. Je kijkt precies met de ronding / boog van de Alpen mee. § AMONIVES op 11 okt 2023 13:00

Excuses, heb me vergist. Deze foto maakte ik vanuit Les Portes du Soleil, niet vanuit Grand Massif.

AMONIVES op 11 okt 2023 14:20

Ik was al hard aan het denken, en volgens mij was het niet mogelijk :-)

Click. Click. Peace

Zeker nooit in Zermatt geweest.

Zeker nooit in Zermatt geweest.

DrPhil op 11 okt 2023 17:49

Ook een goede kanshebber ;-)

Click. Click. Peace

Met het strand, bos en duinen op enkele minuten lopen afstand kan ik me absoluut niet vinden in het lelijke Nederland. Die 12,6 miljoen toeristen komen hier jaarlijk denk ik ook niet naar de regio omdat het triest en troosteloos is. Het is gewoon ook net wat je er zelf van maakt en of je de schoonheid van Nederland wilt zien. Misschien eens op een nevelige ochtend de zonsopkomst boven het door jouw genoemde agrarische land bekijken?

Persoonlijk zou ik juist nooit een 2e woning in het buitenland willen hebben, dan zit je er weer aan vast om eigenlijk weer altijd naar dezelfde plek op vakantie te moeten gaan. De natuurlijk is overal veel te mooi om steeds weer naar hetzelfde te gaan. Iedere keer aan andere regio laat je nog veel meer van de schoonheid van de natuur genieten.

Matthias123 op 11 okt 2023 12:19

Idd niks saai’s aan NL.

May the ski force be with you !!

Ik haat het saaie en vlakke nederland, weinig sfeer, uitstraling, natuur en vlakke land…wij hebben echt het lelijkste land ter wereld, alles is agrarisch of bebouwd met hier en daar nog wat mooie natuur en duinen.

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Haha, je weet dat Nederland groter is dan bijv de randstad? (En zelfs daar zijn prachtige plekken)
Ik hou ook van de bergen maar voel me gezegend dat ik in het prachtige zuid-oost Drenthe woon en opgegroeid ben.
Ieder zijn mening uiteraard!!

Ontopic dan.
Na jaren niet meer in Frankrijk te hebben geskied begint het wel steeds meer te trekken. Serre Chevalier heeft dan mijn interesse maar dit gebied zeer zeker ook.

Wat het mooiste uitzicht betreft, kan het mooier dan de Jungfrau Regio??

Ik haat het saaie en vlakke nederland, weinig sfeer, uitstraling, natuur en vlakke land…wij hebben echt het lelijkste land ter wereld, alles is agrarisch of bebouwd met hier en daar nog wat mooie natuur en duinen.

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Haha, je weet dat Nederland groter is dan bijv de randstad? (En zelfs daar zijn prachtige plekken)
Ik hou ook van de bergen maar voel me gezegend dat ik in het prachtige zuid-oost Drenthe woon en opgegroeid ben.
Ieder zijn mening uiteraard!!

Ontopic dan.
Na jaren niet meer in Frankrijk te hebben geskied begint het wel steeds meer te trekken. Serre Chevalier heeft dan mijn interesse maar dit gebied zeer zeker ook.

Wat het mooiste uitzicht betreft, kan het mooier dan de Jungfrau Regio??

Justin3 op 11 okt 2023 21:25

Ik moet eerlijk zijn, ik heb heel veel meer geklommen en geskied in het Mont Blanc massief, dus voor mij is dat wel een reden om weg te dromen bij dat uitzicht op de Mont Blanc.

Maar op de socials werd ook de Dolomieten geopperd. Dat is ook zo mooi :-)

Click. Click. Peace

En trouwens Serre Che is ook echt een aanrader :-) ook met een geweldig uitzicht verschillende kanten op!

Click. Click. Peace

Dolomieten zie ik dan weer enigzins apart, maar wat mij betreft de mooiste uitzichten.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 11 okt 2023 21:47

Prachtige omgeving!

Voor mij is Bettmeralp (Aletsch Arena) op landschappelijk vlak toch de topper. Zeker icm de sfeervolle dorpen en hutten. En… ongekende rust… hmmm… :-)

Sportieve groet, Luuk

Ik haat het saaie en vlakke nederland, weinig sfeer, uitstraling, natuur en vlakke land…wij hebben echt het lelijkste land ter wereld, alles is agrarisch of bebouwd met hier en daar nog wat mooie natuur en duinen.

Freerider op 11 okt 2023 09:58

Haha, je weet dat Nederland groter is dan bijv de randstad? (En zelfs daar zijn prachtige plekken)
Ik hou ook van de bergen maar voel me gezegend dat ik in het prachtige zuid-oost Drenthe woon en opgegroeid ben.
Ieder zijn mening uiteraard!!

Ontopic dan.
Na jaren niet meer in Frankrijk te hebben geskied begint het wel steeds meer te trekken. Serre Chevalier heeft dan mijn interesse maar dit gebied zeer zeker ook.

Wat het mooiste uitzicht betreft, kan het mooier dan de Jungfrau Regio??

Justin3 op 11 okt 2023 21:25

Ik moet eerlijk zijn, ik heb heel veel meer geklommen en geskied in het Mont Blanc massief, dus voor mij is dat wel een reden om weg te dromen bij dat uitzicht op de Mont Blanc.

Maar op de socials werd ook de Dolomieten geopperd. Dat is ook zo mooi :-)

Rogier op 11 okt 2023 21:38

Ja de Dolomieten is zo’n beetje mijn thuisgebied. Ik kan nog steeds in-tens genieten van het uitzicht als ik op de Seceda sta. De Sassolungo is voor mij wel het symbool van de schoonheid van de Dolomieten en dan maakt het niet heel veel uit vanuit welke richting je er op af skiet. Dus dat wegdromen wat je omschrijft kan ik heel goed volgen.

Toch is de Jungfrau (of eerder de Eiger!) het gebied wat het eerst in mij opkomt als het gaat om landschappelijk mooiste gebied, althans wat ik tot nu toe gezien heb.

De Mont Blanc heb ik het dichtstbij gezien vanuit La Plagne, maar dan is het nog zo ver weg hehe.

Bijna zo mooi als Drenthe allemaal! ;)

null

Een hele mooie bijdrage over het Grand Massif, dankjewel, prachtig uitzicht.

Een ander fantastisch uitzicht is de Feegletscher in Saas-Fee en het gletscherlandschao eromheen. Snel vastleggen op camera voordat het gesmolten is…

Eat, sleep, ski

Mooi topic!

Persoonlijk vind ik de Dolomieten met afstand de mooiste uitzichten hebben (zelfs van de hele wereld overigens, zeg ik vanuit Nieuw-Zeeland😉).

Maar ik ben nog nooit wezen skiën in de jungfrau regio. Dit stond al op mijn lijstje maar gezien alle enorm positieve reacties hier moet ik er toch echt wat meer werk van maken.

Prachtig allemaal.
Maar een van mijn persoonlijke favorieten is toch ook het gevoel bovenop Mont Fort in Les 4vallées.

Een outsider voor mooi uitzicht: Pila. Maar inderdaad, er gaat niets boven de landschappelijke schoonheid van de Jungfrau Region.

Mr. Slow
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie