Een skihuttentocht door de Dolomieten: de mooiste manier van skitochten maken!

gesponsord op 11 december 2023· geen reacties

null

Midden tussen de pistes slapen. Je skiet naar een schilderachtige berghut, geniet van een heerlijke bergmaaltijd en overnacht te midden van de bergen, niet voordat je hebt genoten van de ongekende sterrenhemel. Daarna, na een heerlijk ontbijt, stap je op de latten om écht als eerste over de pistes te knallen. En dat elke dag vanuit een andere hut. Maak kennis met de huttentocht op de piste van Epique!

Huttentocht rechtstreeks vanaf de piste

Hou je van tochten skiën? Voeg dan nog wat meer avontuur toe met een skihuttentocht in de Dolomieten! Veel wintersporters denken dat huttentochten zijn voorbehouden aan doorgewinterde toerskiërs, maar dat hoeft helemaal niet. Met Epique kun je een geweldige huttentocht maken waarbij je omhoog gaat met de lift en naar beneden over de pistes skiet.

null

Pistehuttentocht in de Dolomieten

Er is misschien geen gebergte zo geliefd als de Dolomieten. Enorme rotstorens, prachtige dalen, bevroren watervallen en altijd zeer goed onderhouden pistes maken dat iedereen die ooit in de Dolomieten is geweest altijd terug wilt komen. En er is geen betere manier om de Dolomieten te verkennen dan via een huttentocht.

null

De perfecte plek voor een piste-huttentocht

Met 1200 km aan skipistes, heerlijk eten en gezellige berghutten bieden de Dolomieten de perfecte setting voor een onvergetelijke huttentocht. Epique organiseert een huttentocht langs de (meestal) aaneengesloten skigebieden van dit gebergte gedurende zeven skidagen. Slechts drie keer is er een klein stukje alternatief vervoer nodig. De tocht begint en eindigt in Santa Cristina. Je slaapt elke nacht in een andere unieke berghut en geniet van prachtige vergezichten, schitterende zonsondergangen en zonsopkomsten, en je staat elke dag als eerste op de vers geprepareerde pistes!

null

Van luxe tot authentiek

Een huttentocht in de Dolomieten betekent elke ochtend wakker worden in een andere berghut, variërend van luxe tot authentiek, maar altijd in goed gezelschap en altijd met een ongekend mooi uitzicht. Het is een unieke ervaring die verfrissend afwijkt van een ‘normaal’ verblijf in een skigebied. Je slaapt hier meestal met je medereizigers op meerpersoonskamers of in slaapzalen. De reis is op basis van halfpension met lokale driegangendiners. En je weet, in Italië is het eten en drinken altijd heel erg goed!

null

Ski zo licht mogelijk

Om het skiën zo fijn mogelijk te houden, is het verstandig om licht te reizen. Neem alleen het noodzakelijke mee in een rugzak van maximaal 30 liter, waarbij de reisleider slimme routes kiest om het dragen van de rugzak tot een minimum te beperken. Vaak kun je 's ochtends je rugzak al in de volgende hut achterlaten zodat je de rest van de dag zonder dat extra gewicht van de pistes kunt genieten.

null

Zo regel je een skihuttentocht in de Dolomieten

Bij Epique kun je deze goed georganiseerde huttentocht boeken. Je reis is volledig verzorgd en je ontdekt, samen met een ervaren gids, de Dolomieten.

Dit is allemaal inbegrepen

  • 7 dagen pisteprogramma
  • 7 overnachtingen in een berghut op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  • 1 reisleider (tevens gediplomeerd skileraar) per groep van 11 deelnemers
  • Lokaal vervoer
  • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
  • Bijdrage SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

null

Wat moet je zelf regelen?

  • Je reis naar Italië (een busreis is bij te boeken)
  • Je skimateriaal
  • De skipas
  • Lunch & drankjes
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie