See, Kappl en Galtür: drie geweldige familiegebieden in Paznaun

gesponsord op 12 december 2022· geen reacties

null

In Paznaun, beroemd van het geweldige skigebied Ischgl vind je drie skigebieden die soms een beetje ondergesneeuwd raken door hun populaire broer. En dat is jammer, want See, Kappl und Galtür hebben wintersporters heel erg veel te bieden. Zeker als familiegebieden. Tijd voor een kennismaking met deze drie gebieden!

Heerlijk glooiende pistes in See


See heeft een ruime 42 kilometer aan pistes. Je vindt hier vooral heerlijk glooiende pistes. Hierdoor is het een geweldig gebied voor families en kinderen die zelf of samen met de ouders op stap gaan. Moderne en veilige liften maken dat kinderen snel zelfstandig omhoog kunnen. Dat laatste gaat vanaf deze winter nóg sneller met de gloednieuwe en ultra-moderne Furglerblick-gondellift voor acht personen. Na een dag skiën nog niet klaar? In See vind je geweldige avondpistes, die (niet alleen) veel kinderen vaak speciaal en geweldig vinden. Een glinstering in hun ogen die je niet snel zult vergeten!

null

Willen je kinderen afwisseling van het skiën? Geen probleem: trek je schaatsen aan, maak een winterwandeling of geniet van snelle rodelbanen, dit regelmatig ook ‘s avonds. Eén ding is duidelijk: dit wintersportparadijs in de Tiroolse bergen is gespecialiseerd in wintersportvakanties met kinderen. Zowel op als naast de pistes!

Volop in de zon: Kappl


Met de sneeuw zit het ook hier helemaal goed. Maar met kleine kinderen wil je óók een lekker zonnetje. Zonder kleine kinderen trouwens ook. En ook daarmee zit je in Kappl helemaal gebakken. In dit zonnigste gebied van Paznaun vind je 42 kilometer aan pistes en geweldige off-piste mogelijkheden. En, zoals je als ouders weet: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb jij het ook naar je zin! En de kinderen kunnen hun lol op met het Sunny Mountain Adventure park. Dit is een 25.000 vierkante meter groot kindergebied met alle toeters en bellen. Denk aan oefenpistes voor beginners, een tovertapijt, spelletjes met Flaxi de bergdwerg: noem maar op. Bovendien biedt Kappl tal van gezinsvriendelijke accommodatiemogelijkheden, net als uitgebreide kinderopvang en een ski-kinderdagverblijf voor de kleintjes.

null

Maar naast het skiën kun je hier veel meer. Denk aan geweldige rodelafdalingen (dit jaar met een nieuw parcours) , fatbiken en heerlijke winterwandelingen. En dat allemaal in een heerlijk zonnetje!

Sneeuwzeker en ruim: Galtür


Om te skiën of te boarden is sneeuw het eerste vereiste. Nou zit dat overal in Paznaun wel goed, maar in Galtür is dat nét nog even wat beter. Dankzij de ligging ben je hier zeker van een enorm dik pak sneeuw. Dus maak je daar geen zorgen om! Ook hoef je je geen zorgen te maken over je kinderen. Met een fijn kinderland en mascotte Siggi leren de kinderen hier snel en spelenderwijs skiën. Het gebied is daarnaast de perfecte mix tussen overzichtelijkheid, wat fijn is met jonge kinderen, en uitgestrektheid, wat fijn is als je net even wat meer wilt skiën. Je vindt hier 43 kilometer aan pistes in een ruim opgezet gebied. Naast de pistes heb je ook nog genoeg uitdaging voor freeriders en langlaufers. Voor deze laatste groep heeft Galtür 73km aan loipes ter beschikking, waaronder de geweldige hooggelegen loipe naar het Silvretta-stuwmeer.

null

Naast het skiën vind je hier voldoende afwisseling met winterwandelen, overdekte zwembaden, een indoor klimwand en nog veel meer!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie