Familievriendelijke wintersportbestemming: Werfenweng

gesponsord op 13 december 2021· geen reacties

null

Het plannen van je jaarlijkse familievakantie is geen gemakkelijke taak. Zoveel mensen, zoveel wensen. In het authentieke bergdorpje Werfenweng hebben ze er op geanticipeerd. Tijdens je vakantie in de bergen van Salzburg hoef je namelijk niet te kiezen tussen plezier voor kinderen en voorkeuren voor volwassenen, je kunt gewoon beide beleven. En dat op een duurzame manier!

De familievriendelijke wintersportbestemming ligt op zo’n 975 kilometer van Utrecht en bevindt zich op sneeuwbalworp afstand van het internationale treinstation Bischofshofen. Het skigebied kent in totaal 29 pistenkilometers met onder andere een 6 kilometer lange panorama-afdaling. Het gebied bestaat uit het Zaglau-gebied met veel kindvriendelijke pistes, de Rosnerköpfl en de Bischlinghöhe. De laatstgenoemde is het hoogste punt van het gebied, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op drie drieduizenders: de Großglockner, de Kitzsteinhorn en de Großvenediger. Dit panorama heeft het dan ook tot een geliefde paraglideplek gemaakt. In het midden van het dorp staat een verbindingsgondel, waarmee je direct in het skigebied wordt gebracht.

null

Snowpark en rodelbanen

Acht verschillende funslopes, een overdekte, lopende bandlift en een rodelbaan, maar ook een klassieke skicursus of de chill-out area voor tussendoor: dit alles wacht op kleine skiërs in het Kid’s Snowpark bij het dalstation van de Ikarus Bahn in het hart van Werfenweng. En er zijn niet één, maar vijf verschillende, deels verlichte rodelbanen om te ontdekken. Sommige zijn verbonden middels een korte wandeling, andere zijn direct bereikbaar met de gondel. Eén ding hebben ze gemeen: ze beloven allemaal veel plezier voor jong en oud.

Duurzame mobiliteiten

Het eerste wat je opvalt als je in Werfenweng aankomt, zijn de prachtige natuur en de bergen die deze mooie plek omringen. De machtige rotswanden van het Tennengebergte, die trots omhoogrijzen. De weidse, witte vergezichten die liggen te schitteren in de zon. Het brengt je dichter tot de natuur. De inwoners snappen dit als geen ander. Ze hebben het dan ook als hun taak gemaakt om door gerichte duurzaamheidsmaatregelen bij te dragen aan de bescherming van deze natuur. Hiermee heeft Werfenweng naam gemaakt als de ideale vakantieplek voor milieubewuste natuurliefhebbers. Als rolmodel voor sanfte Mobilität, oftewel duurzame mobiliteiten, heeft Werfenweng zichzelf regels opgelegd. Onder het motto ‘All the time in the world’ zijn er twee dingen belangrijk: ten eerste dat je als gast zijnde altijd de mogelijkheid hebt om je milieubewust te verplaatsen. En ten tweede: dat je er volop kunt genieten van je kostbare tijd. Daarom is er een pas ontwikkeld die in de zomer en winter grote voordelen biedt op het gebied van duurzame mobiliteiten, maar ook een kleurrijk tijdverdrijf garandeert. Deze sanfte Mobilität-pas is verkrijgbaar in een basis- en premiumversie en is er voor iedereen om een plezierige, duurzame winter te beleven.

null

Alpine Pearls Werfenweng maakt deel uit van de Alpine Pearls: een netwerk van bestemmingen in de Alpen die van duurzaamheid een speerpunt hebben gemaakt. Verspreid over Oostenrijk, Italië, Duitsland, Slovenië en Zwitserland zijn er in totaal 19 bestemmingen bij deze organisatie aangesloten.

Pasvoordeeltjes

Mobiel zijn was nog nooit zo eenvoudig met de sanfte Mobilität-pas. Zo rijdt er een W3-shuttle. Deze haalt je stipt op van het treinstation volgens de reistijden van de meeste treinen en brengt je naar je accommodatie. Je kunt de shuttle ook gebruiken om alle excursie- en wandelbestemmingen in de naburige gemeenten Werfen en Pfarrwerfen te bereiken. Heb je ooit genoten van je eigen chauffeur? Dit is volkomen normaal in Werfenweng. De E-LOIS-taxibus brengt je namelijk op elk moment betrouwbaar van A naar B binnen de gemeente.
Voor sommige dingen heb je wel een auto nodig. Ook hier houdt Werfenweng het milieubewust middels elektromobiliteit. Want om zoveel mogelijk CO2 te besparen en auto’s ook vakantie te gunnen, hebben met de auto reizende gasten op vertoon van de Mobilität-pas de mogelijkheid hun wagen om te ruilen voor een milieuvriendelijkere variant uit het e-wagenpark van Werfenweng, dat ultramoderne BMW i3- en Smart-modellen omvat. Oftewel: rijplezier zonder schuldgevoel.

null

Extra activiteiten Naast de mobiliteitsvoordelen biedt deze pas tal van andere activiteiten, die door middel van een puntensysteem gereserveerd kunnen worden: Arrensleetochten, Langlaufcursus, Langlaufschoenen en -latten, Winterwandelingen, Sneeuwschoenwandelingen, Sneeuwschoenen, Sleeën, Wandelingen met alpaca’s & Toegang Landes Skimuseum

Het voordeel stopt niet bij de gemeentegrens. Met de sanfte Mobilität-pas kun je op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid een SVV-kaartje ophalen bij het VVV-kantoor, waarmee je gratis gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer in de hele deelstaat Salzburg. En dan is er nog het voordeel van het onbeperkt gebruik van de langlaufpaden. Werfenweng staat bekend om zijn prachtige loipes die langlaufers door de witte vlakten van het dorp leiden. Met de pas mag je helemaal gratis dit perfect geprepareerde parcours betreden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie