Bij deze vier Oostenrijkse hotels eet je heerlijk!
Eten moet je toch, zeker als je een lange dag op de latten hebt gestaan en je maag na al die inspanning begint te knorren. Dan kun je kiezen voor beproefde Oostenrijkse klassiekers als schnitzel of spätzle; all time favourites waar je graag voor een pisterestaurant induikt. Maar wat als je in je hotel nou óók nog een geweldig restaurant hebt zitten, dat jouw wintersportbeleving nét een extra dimensie geeft? Daarom geven we je deze 4 tips van hotels in Oostenrijk met een bijzonder goed of gewoon bijzonder restaurant erbij!
1. Variatie en verrassing in Hotel Goldried in Tirol
Hotel Goldried in Tirol biedt je traditionele Oostenrijkse gerechten in een internationaal tintje en een modern jasje, gemaakt van zoveel mogelijk uit de regio afkomstige, biologische producten. Dat klinkt al goed, maar bij Goldried gaan ze ook nog eens stukje verder. In maar liefst vijf verschillende horecagelegenheden kun je hier terecht voor alles wat een geslaagd avondje uit op je wintersportvakantie nodig heeft. Drinken kun je in de Muhbar of de Pianobar, waarna je in de Eatery alles kunt vinden tussen barbecue-avonden, fondues en boerenbuffeten. En als dat nog niet genoeg is, eet je in de Hirschenstube heerlijk klassiek Tirools van de kaart, met een bijpassend Oostenrijks wijntje uit de eigen wijnkelder! En na 't avondeten geniet je van het uitzicht op Matrei met zijn fonkelende lichtjes en haal je een frisse neus vanaf het panoramische zonneterras.
2. Dineren op sterrenniveau: Travel Charme Ifen Hotel Kleinwalsertal
Eén Michelinster en vier Gault Millau-koksmutsen heeft chef-kok Sascha Kemmerer. Dat zegt al genoeg over de niet-alledaagse kwaliteiten die deze meneer achter het fornuis heeft. In één van de drie restaurants van Travel Charme Ifen Hotel Kleinwalsertal schotelen hij en zijn keukenbrigade je alles voor tussen Oostenrijkse klassiekers, specialiteiten uit het Walsertal en fijne gastronomische creaties. Door zijn gepassioneerde kookkunst vind je gegarandeerd een nieuw favoriet gerecht tussen zijn creaties!
3. Op stand dineren in Hotel Schloss Mittersill
Altijd al eens als een ouderwetse kasteelheer willen leven? Hotel Schloss Mittersil biedt je alle luxe van een kasteelheer of -dame uit vroeger tijden tijdens je wintersport. En bij zo’n geweldige ambiance hoort ook een diner op stand! Elke dag maakt het team culinaire hoogstandjes op gastronomisch niveau voor je klaar, van ontbijt tot diner. Extra aandacht is er voor regionale, verse en seizoensgebonden gerechten. De sfeervolle kamers met adembenemend uitzicht, of het panoramische terras met glazen huis maakt je verblijf in hogere (sociale) sferen compleet.
4. Aandacht voor culinair verwennen en beleven bij DAS EDELWEISS in Großarl
Het EDELWEISS Salzburg Mountain Resort wordt gerund door de familie Hettegger, een familie die gastronomische verwennerijen en belevingen hoog in het vaandel heeft staan. In hun hotel vind je dan ook verschillende culinaire concepten voor ieder moment van de dag. Begin de dag bij de Marktplatz, waar je vers geperste sappen, fruit, groenten, een granenbar, een broodcorner, een kaaswinkel en veel ander lekkers vindt. In de EDELWEISS Mountain Cuisine, bekroond met twee Gault Millau-koksmutsen, kun je kiezen uit regionaal, grenzeloos of veganistisch viergangendiner. Bij Petrus Fine Dining restaurant doen ze er, met een zeven gangen ‘Fine Dining-diner’, zelfs nog een schepje bovenop. Wijntje erbij? Dan kun je kiezen uit een van de ruim 900 wijnen uit het aangrenzende wijnarchief van bar Kork & Gloria. Liever een mooi stuk vlees op je bord? Dan kun je je lol op bij Grill & Dine steakrestaurant SIRLOIN, waar geselecteerde regionale en internationale stukken worden geserveerd.