De Snow Show is terug! We trappen het nieuwe winterseizoen, en seizoen 6 van de Snow Show, af met een roadtrip door Noorwegen georganiseerd door Nordic. In de komende drie afleveren nemen we jullie mee op avontuur in dit prachtige Scandinavische land en ontdekken we bekende en minder bekende skigebieden. Een reis naar Noorwegen in de winter is natuurlijk veel meer dan alleen skiën en dat ga je zeker zien.

Magische zonsopkomst in Kvitfjell

We beginnen onze trip in Kvitfjell op 250km ten noorden van Oslo, Kvitfjell is bekend van de Olympische Spelen van 1994 en kent mooie afdalingen Het is een leuk skigebied met een kleine 40km aan pistes. Door de variatie voelt het wel een stuk groter. Wat verse sneeuw zorgde voor een heerlijk poedertapijt. Op de tweede dag werden we getrakteerd op een magische zonsopkomst op de berg in het ultieme winter wonderland. Met de sneeuwscooter gingen we naar boven nog voordat de liften open gingen.

Hafjell

In de middag reden we door naar Hafjell. Dat ligt op 45 minuten van Kvitfjell en dus goed te combineren. Hafjell is iets groter dan Kvitfjell en perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Hier zijn enkele Worldcup afdalingen te vinden, dus er is zeker wat uitdaging!

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Nog op bezoek geweest bij het nu niet meer van @martijn… zijnde Spatind skisenter?

Mooi! Heerlijk om in de stemming te komen, lijkt me zeker gaaf om nog eens heen te gaan.

Echt fantastische beelden!😱

Disturbing the peace since 1975

Droombeelden!

*bericht bewerkt door Gerrit op 16 okt 2023 07:54

Zouden Noorwegen en Zweden het Zwitserland en Oostenrijk van de toekomst zijn i.k.v. het klimaat en de sneeuwzekerheid?

@Frank66
ik denk dat het een beetje te omslachtig gaat worden qua reizen. Trein en of Vliegtuig. Alleszins veel gedoe voor kleine week, de afstand is ook vele malen groter dan gewoon een tripje naar Oostenrijk, en het wordt nu al duur in onze contraien, wat gaat het dan niet zijn voor een gezin dat wil gaan skiën naar Noorwegen?

Zouden Noorwegen en Zweden het Zwitserland en Oostenrijk van de toekomst zijn i.k.v. het klimaat en de sneeuwzekerheid?

Frank66 op 16 okt 2023 08:26

Hoezo? De aarde zou al meer dan 10 graden moeten opwarmen om skiën in de Alpen onmogelijk te maken. Mocht dat zo zijn dan hebben we wel belangrijkere zaken om ons zorgen over te maken…
Bij een meer realistische scenario zijn de hoogte in combinatie met de artificiële sneeuwproductie meer dan voldoende om ons nog decennia lang in de Alpen te laten skiën. Of de Pyreneeën. Of zelfs de middelgebergtes (al zullen de seizoenen daar misschien wel iets korter worden)

En wat Scandinavië betreft: die landen zijn meer dan rijk genoeg en zitten daarom echt niet te wachten om overrompeld te worden door Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse (vrij onwaarschijnlijk aangezien Fransen niet op vakantie gaan naar landen waar ze geen Frans spreken), … toeristen. Reken daar dus maar niet op uitbouw van een ski industrie zoals in de Alpenland. En maar goed ook…

*bericht bewerkt door Skiwi op 16 okt 2023 09:12

Toen in 2021 de alpen hermetisch afgesloten waren door Corona met een groepje van 4 vrienden naar Are in zweden geweest. Wat een waanzinnig gebied was dat. In de ochtend wakker worden en -28 graden op de thermometer zien staan. 5 laags ingepakt omdat het zo koud was, en bovenop de berg alles weer uit trekken omdat het daar “maar” -2 was. Nog nooit zulke goede sneeuw gezien als daar en zeker voor herhaling vatbaar!

@Gerrit, Waarom omslachtig ?
Vlucht (directe vlucht, 2 uur vliegen), transfer (ca 45 minuten), verblijf, skipas en gratis ski’s mee in het vliegtuig. Allemaal eenvoudig te boeken: https://www.tui.nl/alpine-lodge-trysil-509878079/#foto-en-vi…

Paulr

Nog op bezoek geweest bij het nu niet meer van @martijn… zijnde Spatind skisenter?

Jochemgerrits op 15 okt 2023 09:54

Nee helaas geen belletje gehad. maar ja, bestaat ook niet meer. Leuk om te zien Kvitfjell/hafjell. De eerste is wel mijn huisberg. Tip voor de worldcup afdaling in Kvitfjell: neem m met hogere snelheid. ;) dan issie echt des duivels. ook heeft Kvitfjell nog veel meer freeride mogelijkheden die niet te zien waren maar echt wel uniek zijn.

ik heb nog een funfact over Koia, die skihut in Kvitfjell in het filmpje: Als kind had ik een skipassen verzameling. Deze heb ik de eigneaar zo’n 15 jaar geleden geschonken. Veel van die passen daar zijn daar dus van!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie