Een rondtocht door SalzburgerLand deel 3: Salzburger Sportwelt, Flachau en St. Johann in Salzburg

gesponsord op 15 december 2022· geen reacties

null

Eindelijk, we mogen weer! Na twee lange coronaseizoenen kunnen we ons weer opmaken voor een zo normaal mogelijk wintersportseizoen. Deze rust heeft echter ook zijn voordelen gehad; zo heeft het SalzburgerLand veel geïnvesteerd in de infrastructuur, liften en accommodaties, en is de sneeuwzekerheid verder toegenomen door meer mogelijkheden voor kunstmatige besneeuwing. Hierdoor kan maar liefst 85% van de pistes inmiddels besneeuwd worden! Het zit, kortom, wel goed met de winter daar. En: je kunt nog steeds een wintersportreis winnen! Lees daarom snel verder.

Het SalzburgerLand: Generation Winter

SalzburgerLand ligt op ongeveer 1.000 kilometer van Utrecht en is per auto uitstekend te bereiken. Daarnaast zijn er ook prima treinverbindingen (denk aan de TUI-Express of de Nightjet) en vliegt Transavia rond de 20 keer per week non-stop vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg. Vanuit hier zijn de regio’s van het SalzburgerLand met speciale transfers bereikbaar en kom je terecht in een land waar de winter overal aanwezig is. Op de pistes, maar ook daarbuiten op de rodelbanen, de fun- en snowparks en de loipes. Tel daarbij op de mogelijkheden voor skitouren, sneeuwschoenwandelen en winterse wandelingen door het Nationalpark Hohe Tauern en je hebt een winteraanbod voor elke generatie!

SalzburgerLand: Generation Winter.
SalzburgerLand: Generation Winter.

Salzburger Sportwelt: 12 bergtoppen en 5 dalen

De Salzburger Sportwelt vormt het hart van Ski amadé. Oostenrijks grootste skiparadijs telt maar liefst 760 kilometer piste, 270 moderne liften, 260 berghutten en een aantal coole snowparks. Dit betekent dat iedereen, van fanatieke tot meer relaxte skiërs en snowboarders, freestylers en freeriders, families met kinderen en herintreders van een heerlijke wintersportvakantie kan genieten in de Salzburger Sportwelt. In totaal bestaat de Salzburger Sportwelt uit 5 dalen en 12 bergtoppen. Als je de 12 Peaks Trophy skiet, doe je ze allemaal aan en geniet je onderweg van de prachtige panorama’s. In totaal leg je op deze tocht 91,5 kilometer af en maak je 10.000 hoogtemeters over de bergen die allemaal zo’n 2.000 meter hoog zijn. Meer op zoek naar een wintersportbelevenis met je gezin? Dan ben je op de brede pistes van de Salzburger Sportwelt ook goed op je plek. Dikke pret op de funslopes, in Fichtlland of in het speciale park voor beginners is dan ook gegarandeerd. Plezier staat sowieso op de eerste plaats bij een wintersport in de Salzburger Sportwelt! 

Salzburger Sportwelt: 12 bergtoppen en 5 dalen.
Salzburger Sportwelt: 12 bergtoppen en 5 dalen.

Flachau: Bergen skiplezier

Heerlijke afdalingen over fantastisch geprepareerde pistes en puur wintersportplezier: Flachau biedt voor iedereen de beste wintersport, en misschien nog wel meer dan dat! Omdat iedereen een ander idee heeft van wat de perfecte wintersport is, biedt Flachau voor ieder wat wils. In Flachauwinkl-Zauchensee zit je in een van de hoogste delen van Ski amadé. Bakken poedersneeuw, hellingen waar nog niemand geweest is: freeriders gaan hier helemaal los. Maar er liggen ook vier prachtige skitour-routes voor de sportieve liefhebbers. Snow Space Salzburg – Flachau – Wagrain – St. Johann in Salzburg is daarnaast dé plaats bij uitstek voor iedereen die wil afdalen van perfecte pistes. Die zijn hier lekker breed en de sneeuwcondities zijn uitstekend. En dat betekent zowel voor de beginners als de profs onder ons heerlijk skiën. De moderne gondels en liften dragen daar overigens ook aan bij. En op de ‘shuttleberg’ Flachauwinkl-Kleinarl vind je het Absolut Park: een van de grootste en gerenommeerdste snowparks in de Alpen. Voor skiërs en snowboarders die houden van adrenaline en stunten in de sneeuw is dit the place to be.

Flachau: Bergen Skiplezier.
Flachau: Bergen Skiplezier.

St. Johann in Salzburg: Prettig vertrouwd

93% blauwe en rode pistes die er altijd fantastisch bij liggen: St. Johann in Salzburg is de perfecte wintersportbestemming voor gezinnen. Zowel voor ervaren skiërs als beginners heeft St. Johann in Salzburg een fantastisch aanbod: je zit hier in het skigebied Snow Space Salzburg met 210 kilometer piste. Dus of je nu blij wordt van een makkelijke afdaling voor het hele gezin of via de ‘Teufelsweg’ over funslopes naar beneden wilt: het is aan jou. Of je test je skills in het Freestyle Snowpark Alpendorf. Nog meer adrenaline nodig? Maak dan een afdaling over een speciaal traject waarbij je tijd wordt gemeten én waar je gefilmd wordt door meerdere camera’s! Natuurlijk ontbreken de gezellige berghutten hier ook niet – er zijn er maar liefst 60! Maar St. Johann in Salzburg heeft ook buiten de pistes heel veel te bieden. Als je de drukte op de pistes wilt vermijden, kun je bijvoorbeeld een gezonde skitour maken midden in het Salzburgse berglandschap, goed voor lichaam en geest! En, best bijzonder voor een plaats van deze omvang, je kunt in St. Johann in Salzburg erg goed en gezellig winkelen!

St. Johann in Salzburg: Prettig Vertrouwd.
St. Johann in Salzburg: Prettig Vertrouwd.

Win één van de negen heerlijke wintersportvakanties naar het SalzburgerLand!

Vakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt dus extra genieten… Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties die we weggeven. Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij!

Meer weten over het SalzburgerLand? In onze eerste blog over het SalzburgerLand namen we je al mee naar het Grossarltal, de Wildkogel-Arena en Radstadt. In de tweede blog las je alles over Obertauern, Hochkönig en Dachstein West.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie