Live vanuit de Tiroler Zugspitz Arena

WouterVdB op 17 februari 2022· 4 reacties

Blik op de Zugspitze

Vlak voor de grote drukte van de voorjaarsvakantie verblijf ik voor een shortski in de Zugspitz Arena. Graag deel ik mijn ervaringen over de sneeuwcondities in deze zeer populaire bestemming onder Belgen en Nederlanders.

Vlotte heenrit

Een van de betere argumenten om voor deze bestemming te kiezen? Je bent er snel. Het was een bewuste keuze om vroeg in de nacht te vertrekken - 4u30 in Leuven - zodat we tegen de middag in Lermoos zouden aankomen. Afgezien van een aantal baustellen op de A61 en een stevige regenbui rond Ulm hebben we zeer vlotjes kunnen doorrijden. Snel inchecken, skipassen kopen en nog wat materiaal huren: om 14u stonden we op de piste. Wat een verschil met de drukte op de klassieke wisselzaterdagen.

Voldoende sneeuw, maar zware sneeuw

De regen van vandaag (donderdag) heeft voelbaar zijn effect gehad op het sneeuwdek. De sneeuw is zwaar om door te ploegen. Wie intens wilt carven, mist grip. Gelukkig is er amper volk op de pistes waardoor grote buckels uitblijven. Een zwakke zon trachtte enkele opklaringen te forceren, helaas zonder succes. In de namiddag begon het op hoogte te sneeuwen, maar momenteel - 21u00 - valt er in het dorp nog steeds regen.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

OK…

Kon je nog bier drinken in de lamme eend?

Wij vertrekken zaterdag 26/2 richting Lermoos,we gaan rond 10u vertrekken en hopen op die manier grotendeels achter de files aan te rijden.
Ben ook benieuwd of de Lahme Ente al terug open is intussen.

*bericht bewerkt door Elsvr op 18 feb 2022 17:38

Ik ben niet in de eend geweest, want logeer aan de andere kant v/h dorp. Vanaf de Grubig 1 gondel was er geen leven te bekennen daar - hopelijk openen ze wel voor de drukke vakantieweken.

De bar thv de skischool aan de familyjet heeft wel ambiance ;-)

Verbleef afgelopen week ook in Lermoos en helaas is de lamme eend nog steeds gesloten.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie