Vijf redenen om naar Gastein te gaan!

gesponsord op 18 oktober 2022· geen reacties

Een sneeuwrijk skiparadijs! Foto: Gasteinertal Tourismus - Christoph Oberschneider
Een sneeuwrijk skiparadijs! Foto: Gasteinertal Tourismus - Christoph Oberschneider

In het Salzburgerland heeft Gastein wintersporters veel te bieden. Met de belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport, de sneeuwzekerheid, zit het hier dankzij het hooggelegen Sportgastein helemaal goed! Maar dat is lang niet alles. Of je nu een sportieve carver, een fanatieke freerider, beginner of een relaxte cruiser bent, dit skigebied is voor jou. Of sta je liever op de langlauflatten? Dan zit je hier ook helemaal goed! Vijf redenen om eens richting Gastein te vertrekken.

1. Vanwege het grootse skigebied met 200 km aan pistes

In Gastein vind je maar liefst 200 kilometer perfect geprepareerde en vooral sneeuwzekere pistes. “NON-STOP-TO-THE-TOP” is het motto van Gastein. In elk deelgebied kun je in één liftrit naar de top van het gebied! Zo kun je heel snel lekker veel hoogtemeters maken. Je kunt hier op vier verschillende bergen skiën en boarden met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter. Dit is meer dan genoeg om je benen flink moe te skiën.

Een heerlijk uitgebreid skigebied. Foto: Gasteinertal Tourismus - Christoph Oberschneider
Een heerlijk uitgebreid skigebied. Foto: Gasteinertal Tourismus - Christoph Oberschneider

Dorfgastein, het eerste dorp in het dal, biedt talrijke pistes op de Fulseck-berg met het het skigebied Dorfgastein-Großarltal. De skigebieden Bad Hofgastein en Bad Gastein zijn met elkaar verbonden door het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel. Je kunt ook de Graukogel in Bad Gastein nemen. Zin in het hoogste punt van Ski amadé? Ga dan naar Sportgastein. Het skigebied Sportgastein gaat tot 2686 meter. Door de ideale ligging is de sneeuw hier bijna altijd erg goed en is er zelfs in het voorjaar absolute sneeuwzekerheid. Is dit allemaal nog niet genoeg? Gastein is verbonden met Ski Amadé waar je in totaal 760 kilometer aan pistes tot je beschikking hebt!

“NON-STOP-TO-THE-TOP” is het motto van Gastein. In elk deelgebied kun je in één liftrit naar de top van het gebied!

2. Omdat het een echte freeride hotspot is!

Gastein, en in het bijzonder Sportgastein, is een eldorado voor freeriders. Je vindt hier geweldige noordhellingen voor diepe poeder en zuidhellingen voor lekkere firn-afdalingen. De tree-runs horen bij de beste van Europa en de couloirs doen elke off-piste skiër watertanden. En je vindt hier dankzij de hogere ligging ook mooie big-mountain lines. Kortom freeriders kunnen hun hart ophalen als het sneeuwt in de bossen en als het opklaart boven de boomgrens!

3. Omdat het een van de meest sneeuwzekere langlaufgebieden is

Langlaufen in het Angertal Foto: Gasteinertal Tourismus - Steinbauer
Langlaufen in het Angertal Foto: Gasteinertal Tourismus - Steinbauer

Met ruim veertig kilometer aan langlaufloipes kun je als langlaufer je hart ophalen in Gastein. Je vindt hier perfect geprepareerde loipes voor zowel de klassieke langlauftechniek als voor het skaten. Bijna alle accommodaties zijn langlauf-in langlauf-out. Je staat overal zo op de loipes. Dankzij de verschillende hooggelegen loipes boven Sportgastein is het langlaufseizoen ook nog eens zeer lang! Heb je overdag geen tijd om te langlaufen (of er geen genoeg van gekregen) dan kun je ‘s avonds tot 21:30 langlaufen in het dal. Meer informatie over het langlaufen in Gastein vind je hier.

4. Om heerlijk te ontspannen in de internationaal gerenommeerde thermen

Genieten in de Felsentherme. Foto: Gasteinertal Tourismus - Steinbauer
Genieten in de Felsentherme. Foto: Gasteinertal Tourismus - Steinbauer

De Alpentherme en Felsentherme zijn internationaal bekend. Voor veel mensen zijn alleen deze thermen al een reden om naar Gastein af te reizen. En het moet gezegd: het is heerlijk ontspannen in de thermen. Na een dag op de pistes is het helemaal genieten van het Gasteiner Thermalwasser. Je hebt een ruime keuze aan sauna’s zwembaden, kinderzwembaden (Erlebnistherme), rustruimtes en thermale baden. Kijk hier voor meer info over de Thermen.

5. Omdat je in Gastein heerlijk kunt eten en drinken

Genieten van het Vollmond Dinner Foto: Gasteinertal Tourismus - Marktl Photography
Genieten van het Vollmond Dinner Foto: Gasteinertal Tourismus - Marktl Photography

In Gastein is men terecht trots op de uitstekende kwaliteitsproducten die de regio te bieden heeft. Hiermee worden de lekkerste gerechten bereid. Maar het dal staat ook al jarenlang open voor invloeden van buitenaf. Hierdoor bieden de restaurants in Gastein een uitgebreide keuken. Als je van lekker eten en drinken houdt dan zit je goed in Gastein!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie