Zeven redenen om naar Nendaz te gaan!

gesponsord op 19 oktober 2022· geen reacties

Ski with a pro. Beeld: Etienne Bornet
Ski with a pro. Beeld: Etienne Bornet

In het hart van Les 4 Vallées, één van de grootste skigebieden van Europa, ligt het dorp Nendaz. Dit is een geweldige vakantiebestemming voor letterlijk alle wintersporters. Nendaz is een beroemd wintersportdorp maar het is erin geslaagd een menselijke schaal en warme sfeer te behouden, met een rijk gemeenschapsleven en bewaard gebleven authenticiteit. Hier zeven redenen om naar Nendaz op wintersport te gaan.

Reden 1: Het skigebied

Nendaz ligt in het hart van een van de grootste skigebieden van Europa, Les 4 Vallées. Meer dan 400 kilometer aan pistes wachten op skiliefhebbers! Van de beginner tot de meest ervaren skiër, iedereen vindt er een piste naar zijn smaak en niveau. Goede sneeuwcondities zijn gegarandeerd van december tot april. Voor de absolute beginners zijn er drie oefenweides, zes skischolen en talrijke blauwe pistes beschikbaar. En voor de cracks is de sky the limit!

Reden 2: Om te genieten van de natuur!

Natuurliefhebbers kunnen genieten van talrijke wandelroutes, zowel te voet als op sneeuwschoenen, door besneeuwde landschappen en prachtige panorama’s. Het woord vakantie betekent ook ontspanning: zonnebaden op een bergterras of baden in warm water in de Spa des Bisses, aan u de keus!

Sneeuwschoenwandelen. Beeld: Etienne Bornet.
Sneeuwschoenwandelen. Beeld: Etienne Bornet.

Reden 3. De legendarische Mont-Fort

De Mont-Fort, met zijn 3330 meter boven de zeespiegel, vormt het hoogste punt van het skigebied. Hij is bereikbaar met skiliften en biedt een van de meest spectaculaire panorama’s van de Alpen, met een adembenemend uitzicht op beroemde bergen als de Mont Blanc en Matterhorn. Zowel in de winter als in de zomer is het een populaire bestemming. Ervaren skiërs dalen af van de indrukwekkende zwarte piste. Anderen genieten na het prachtige uitzicht van de rit naar beneden met de kabelbaan. Bovendien kunnen avontuurlijke gasten zich uitleven op de hoogste tokkelbaan van Europa, die vertrekt vanaf Mont-Fort en eindigt op de Col des Gentianes. Je vliegt in volle vaart over de gletsjer van Tortin!

Mont Fort. Beeld: Etienne Bornet.
Mont Fort. Beeld: Etienne Bornet.

Reden 4: Lekker eten

Liefhebbers van lekker eten kunnen er zeker van zijn dat de ongeveer vijftig restaurants en bars hun smaakpapillen zullen bevredigen. En als je van nachtleven houdt, er zijn genoeg plekken waar het lang gezellig blijft!

Lekker eten met een uitzicht. Beeld: Florian Bouvet-Fournier.
Lekker eten met een uitzicht. Beeld: Florian Bouvet-Fournier.

Reden 5: Skiing with a pro

Het speciale aanbod “Skiing with a pro” stelt ervaren skiërs vanaf 15 jaar in de gelegenheid om de techniek te verbeteren door Richard Amacker een hele dag te volgen. Geboren en getogen in Nendaz, kent hij het gebied op zijn duimpje! Jarenlang heeft hij meegedraaid in de internationale freeride scene als professioneel freerider. Hij deelt zijn passie voor de bergen en geeft advies aan de deelnemers tijdens verschillende thematische workshops. Dit aanbod is beschikbaar in december (24 - 25 - 26 en 31) 2022 en in januari (1 - 2) en februari (4 - 18 - 19 en 20) 2023, voor CHF 99.- per persoon.

Reden 6: Perfect voor families

Gezinnen voelen zich hier thuis: alles is afgestemd op de behoeften van ouders en kinderen, van de oefenweides tot het kinderdagverblijf, evenals aantrekkelijke familie-skipassen en een verscheidenheid aan activiteiten.

Met de hele familie naar Nendaz. Beeld: Etienne Bornet.
Met de hele familie naar Nendaz. Beeld: Etienne Bornet.

Reden 7: 300 dagen zon per jaar!

En last but not least! Nendaz heeft gemiddeld 300 van de 365 dagen zon en garandeert goede sneeuwcondities op de pistes van december tot april!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie